11-12-03

Tijd voor wat muziek

Wie ooit mijn blog zou doorlezen, zal af en toe enkele song-teksten ontdekken. Meeste van hen zijn van ome Neil (Neil Young), een zanger waarmee ik een haat / liefde verhouding heb. Sommige dagen vind ik hem geweldig, andere dagen afschuwelijk.
 
Het begon allemaal in de tijd dat ik nog een klein meisje was en - net als bijna elke vrijdagavond toen - met mijn fietsje naar de bib toe reed. Ik had toen nog geen geld voor cd'tjes, dus was de bib voor mij de ideale gelegenheid om me wat in muziek te verdiepen. Die dag kwam ik naar huis met "Ragged glory", een vrij grungy rockplaat. De intro was fantastisch, maar toen Neil begon te zingen met zijn typische nasale stem, had ik het wel gezien. Het cd'tje ging zonder het verder te horen terug het hoesje in.
 
Toch bleef er iets hangen en die nacht bleven de liedjes door mijn hoofd spoken. Om onverklaarbare redenen was er een nieuwe Neil Young fan geboren. De weken daarna worstelde ik me door zijn interessante biografie vol pijn en verdriet  ( drugs , zelfmoord van een vriend, pijn om een verloren liefde, de geboorte van een gehandicapte zoon, ... ) en belandden alle knipsels over Neil in een plakboek. Hoogtepunt voor mij was zijn optreden op Werchter een tiental jaar geleden. Daarna raakte ik hem een beetje vergeten. Tot de dood van mijn pa. Zijn vaak deprimerende liedjes leken exact te beschrijven wat ik toen voelde :
 
<< I raised my rifle to my eye
Never stopped to wonder why.
Then I saw black,
And my face splashed in the sky.
 
Shelter me from the powder
and the finger
Cover me with the thought
that pulled the trigger
Think of me
as one you'd never figured
Would fade away so young
With so much left undone
Remember me to my love,
I know I'll miss her. >>


17:06 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hey! g'avond ik ben een vaste bezoeker van jouw blogje ;-)
Greetz xxx aman

Gepost door: aman | 11-12-03

De commentaren zijn gesloten.