16-12-03

Wil de echte Sadam nu opstaan ?

Gisteren op het werk was de arrestatie van Sadam een van de gespreksonderwerpen van de dag. Het feit dat het allemaal zo gemakkelijk ging, dat ie alleen in een grot zat en zonder enig verzet werd gearresteerd zorgde voor heel wat twijfels. Is dit wel de echte Sadam of een van de dubbelgangers en zit de echte dictator al lang aan een of ander tropisch zwembad te genieten van zijn oude dag ? Ach, weet je, er zijn heel wat mensen die geloven dat Hitler nog altijd in leven is. Als je de "daedalus dreiging" van Ludlum ooit hebt gelezen, lijkt deze gedachte niet heel onrealistisch.
 
Tweede vraag : wat moet er met de gevangen dictator gebeuren ?
Volgende antwoorden kwamen aan bod :
- Dood met de kogel. Opgeruimd staat netjes.
- Levenslang gevangenis, maar dan bestaat het gevaar dat dit een luxeverblijf gaat worden. Vraag is wat er gaat gebeuren op Sadams proces. Gaat ie praten en vertellen over de nog altijd niet gevonden chemische wapens of over de hulp die ie midden jaren tachtig van de CIA en amerikaanse regering heeft gekregen?
- Levenslange gevangenis, maar al na twee weken hangt ie zich op. Zelfmoord, maar dan waarschijnlijk wel een handje geholpen.
- Hij ontsnapt en wordt nooit meer teruggevonden. Vier jaar later ontploft er in New York een chemische bom. De dader : een man die verdacht veel lijkt op ...
- Niks van dit alles. Sadam wordt de nieuwe militaire adviseur van George W. Bush en lost zomaar de Palestijns - Israelische kwestie op. En daarvoor had ie slechts 2 atoombommen voor nodig...
 
Niet al te serieus nemen he...
Leen 

13:37 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

... Ik denk dat je hier een serieus punt hebt, wat ze ook gaan doen met Saddam er zullen altijd gevolgen zijn die negatief kunnen zijn.

Gepost door: Kuusou | 16-12-03

De commentaren zijn gesloten.