29-12-03

The magdalena sisters

Gisteren nog een "leuk" filmpje gehuurd : 'The magdalena sisters'. Een aangrijpend en waar gebeurd verhaal over de repressie door de katholieke kerk in Ierland, niet zo heel lang geleden. Zondige meisjes werden in een klooster weggestopt en ondergingen de (geestelijke) martelingen van de kloosternonnen. Bovendien moesten ze er zware arbeid verrichten... btw zondig waren meisjes die er goed uitzagen (Bernadette), meisjes die verkracht zijn geweest (Margaret) en meisjes die ongewenst zwanger waren (Rose).
 
De hele film is een aanklacht tegen de wan-praktijken in de katholieke kerk. Wie kent er niet de verhalen van ouders / familieleden over de lijfstraffen op school ? Bijna dagelijks horen we nieuwsberichten over pedofiele priesters... De paus is een ouwe seniele man die amper iets verstaanbaars kan uitkramen en al wat ie zegt is hopeloos verouderd : verbod op condooms, geen abortus, ...  De voorbije tien jaar hebben we in onze parochie 3 priesters gehad : onze huidige pastoor stinkt naar de drank, de vorige had een buitenechtelijk kind en die daarvoor viel kleine jongetjes lastig. 
 
Conclusie: wat heeft de kerk nog met geloof te maken ? Niks toch ?

12:41 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

The magdalena sisters Al die wantoestellen in de Kerk zijn toch allemaal niet zo vreemd en moeilijk te vatten... Wanneer staat er eens een rechter op die in een pedofiliezaak de Kerk durft veroordelen wegens het opdringen van een celibaatsplicht aan haar priesters.

Gepost door: Frans | 17-04-06

De commentaren zijn gesloten.