30-12-03

Hoe betrouwbaar is onze binnenlandse pers ?

Gisteren bij het doorlezen van de morgen nog een recensie gevonden over het Metallica concert in het sportpaleis (2 weken terug)... Moet zeggen, nog nooit zo geschrokken geweest over de negatieve kritiek. Raar, want zelf niks verkeerds gemerkt ; raar, want in de Standaard las ik dat het een van de beste concerten ooit was ... 
 
Mijn vraag dan ook : Hoe betrouwbaar is onze pers als je weet dat 1 kabouter plop zonder enige controle zomaar iets kan afbreken ? 
 
( het betreffende artikel heb ik als reaktie gepost )
 
 

09:55 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De vrije val begint na tien jaar pijnlijke proporties aan te nemen St. Anger werd her en der uitgeroepen tot 'comeback-album van de eeuw' en na de implosie van de nu-metalscène werden James Hetfield & co. nog maar eens tot redders van de zware gitaren gebombardeerd. "Metallica is the best motherfucking metalband in motherfucking metalhistory", vatte Sully Erna van voorprogramma Godsmack het dan ook nog eens keurig samen.

Maar helaas bleek het kwartet niet in staat om te tonen waarom dat ooit zo was. Opener 'Blackened' klonk rommelig in plaats van smerig, en bij 'Fuel' herinnerde enkel het podium nog aan de grandeur van weleer. 'Fade To Black' was een postume kaakslag voor alle romantische zielen die er ooit het tijdelijke voor het eeuwige mee ruilden, zodat 'Sad But True' een ironische bijklank kreeg die de song nooit eerder heeft gehad. Tijdens 'For Whom The Bell Tolls' vond drummer Lars Ulrich het nodig om solo te gaan, en de tricolore narrenmuts die bassist Rob Trujillo opzette tijdens 'Frantic' deed je terugverlangen naar de tijd dat Metallica te goed was om met dat soort ongein tijd te verliezen. Met loepzuivere versies van 'Creeping Death', 'Harvester Of Sorrow' en 'One' leek het concert na anderhalf uur heel even te kantelen. Maar toen de groep zich met een botte bijl door afsluiter 'Damage Inc.' en de obligate bisrondes hakte, wisten we het wel zeker: de weg naar de top was mooi, maar de vrije val begint na meer dan tien jaar stilaan pijnlijke proporties aan te nemen. Voor u ons van vooringenomenheid beschuldigt: de eerste vijf Metallica-albums hebben we onlangs vervangen wegens grijsgedraaid, en tussen onze agenda zit nog steeds een oude foto van de groep. Sad but true, jazeker.

Gepost door: Leentje | 30-12-03

never mind the bollocks ewel, ik had hetzeflde toen ik een recensie las in "mindview" over de nieuwe van maiden...weet dan dat die reporters jsut some ordinaire guys zijn die mss net op dat mometn al lijden aan een overdosis promomateriaal in hun brievnbus...
Borrelnootjesmix en slechte songs dat was de teneur van de recensie over "dance of death"..ik moet zeggen, ok , de mix en producite konden idd beter, maar over de songkwalitiet kun je toch zo slecht niet noemen vind ik persoonlijk...back to the '90...een stuk ruwer en rockender dan het iets gepolijstere "brave new world"...it rocks en herkauwen? Maiden heet nog altijd zijn typische sound ja...nee mss niet ht album van het jaar (al zit ik er constant mee in mijn hoofd met de een of andere colle riff) maar zeker geen slecht album!!!
dus ja...ik ga eigenlijk altijd op mijn eigen oordeel af ;-)
cms

Gepost door: CMS | 30-12-03

De commentaren zijn gesloten.