04-01-04

Lonely ...

Een nieuw jaar, een nieuw lief en toch eenzamer dan ooit... Dat Lisbeth 2 dagen moest werken dit weekend, dat wist ik, maar dat ze me ook zaterdagavond zou laten zitten, daar ben ik boos om, heeeeeeel boos.
 
We zouden gisterenavond eerst een pittaake gaan eten en daarna naar de film gaan (Kill Bill). Ik had me hier enorm over verheugd, want het was intussen al meer dan een maand geleden dat we nog eens weg waren geweest (vroeger ging ik elk weekend). En dan belt madam doodleuk dat ze met collega's na het werk iets gingen eten/drinken. "Je vindt het toch niet erg?". Wat moest ik antwoorden ? Ik zou het niet erg gevonden hebben als ze na het werk te moe zou zijn geweest, want zo'n solden-weekend is geen lachertje... maar op deze manier.  aaaarg.
 
Om tien uur kwam madam halfdronken thuis en is ze direct naar bed gegaan omdat ze moe was. "Heb je je kunnen amuseren ?" Ik had het willen uitschreeuwen, alleen in een vreemde stad met al je vrienden honderden km verderop, hoe kan ik me dan amuseren ? maar heb maar braafjes ja geknikt en gezegd dat ik nog wat tv ging kijken. De Truman show was net begonnen... en ik wou niet naast haar liggen.
 
Vanochtend half huilend doodstil blijven liggen toen ze opstond en me een kusje wou geven. Net opgestaan met een heel slecht gevoel. Had misschien beter moeten weten en gewoon in Genk gebleven dit weekend. Dan had ik met mijn vriendin op soldenjacht kunnen gaan in Hasselt (een jaarlijkse traditie)... Maar daar is het nu te laat voor.
 
Weet je, zal blij zijn als ik volgende week weer kan gaan werken. Een weekje zonder rekening te moeten houden met anderen, gewoon mijn zin doen. Ik wordt gek van dat huisje, auto, vrouwtje en kindje gedoe... Daarvoor ben ik nog veel te jong voor. Ik wil vrij zijn. Doen wat ik wil. Weet je, het liefst zou ik gewoon enkele maanden vrijaf nemen en de wereld rondtrekken... Gewoon nieuwe dingen beleven / ontdekken. Weet niet of een relatie past in dit plaatje, dat zullen de komende weken moeten uitwijzen.

13:52 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Moeilijk ! Ik vind het nogal moeilijk om daar "publiekelijk" op te reageren.

Jij bent zelf de oorzaak. Dat zegden ze tegen mij ... toen hij op psychiatrie belandde. En waarom ? Omdat je je partner "alles" gunt en uiteindelijk vergeet die partner dat er met jou ook rekening dient gehouden te worden. Op het einde vergeet jij zélf dat er met je zelf rekening dient gehouden te worden.

Hoe je dit had kunnen vermijden ? Eenvoudig (zeg ik nú), toen ze belde dat ze met vrienden iets wou gaan drinken had je kunnen zeggen dat je dan beter in Genk was gebleven. Of zeggen dat je haar dat gunde maar dat je dan zelf naar Genk vertrok.

Om direct de zaak in twijfel te trekken vind ik nogal straf maar je moet wél met jezelf rekening houden vóór je vergeet wie je zelf bent en niet meer weet wat jij wil of wat je zou willen ...

"Je hebt jezelf altijd weggecijferd en nu wil je de veranderingen te drastisch doorvoeren" was de uitleg van een psychologe, waarom mijn man door het lint was gegaan. Vijftien jaar, mijn visie geven en genegeerd worden, vind ik niet bepaald "drastisch".

Gepost door: ms | 04-01-04

Moeilijk ! (2) Ik kan ms in grote lijnen volgen.

Gepost door: Librarian | 04-01-04

Ach ... Ach, weet je, ik heb het haar de voorbije weken ook nie gemakkelijk gemaakt met mijn depressieve grillen. Het is gewoon zo moeilijk je leven op elkaar af te stemmen en je tijd te verdelen tussen familie, vrienden, werk en partner. (vroeger deed ik gewoon mijn zin en hoefde ik met niemand rekening te houden). Bovendien werkt ze op zaterdag en ben ik de hele week in principe in Den Haag voor mijn werk. Rest enkel zondag nog... Zucht...

Gepost door: Leentje | 04-01-04

Ach ... (2) Als je een relatie hebt, dan moet je inderdaad meer tijd maken voor elkaar en alles wat daarbij hoort. Da's heel normaal. Je moet pas beginnen opletten als je op een bepaald moment het gevoel zou krijgen dat je niet meer jezelf kan zijn omdat je te veel van je eigen activiteiten moet opofferen aan het instandhouden van je relatie.

Dat is wat ik ervan vind natuurlijk.

Gepost door: Librarian | 04-01-04

De commentaren zijn gesloten.