05-01-04

Quote

<< We hebben ons lot in eigen handen ...  Ik wou dat ik het kon geloven. >>
 
Wat we ook doen, onze toekomst ligt reeds vast. Daarom : profiteer van elke dag, want het kan je laatste zijn. Enne : hard weglopen helpt niet !!!

15:25 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

De gevaarlijkste plaats ter wereld is een bed, want daar sterven de meeste mensen.

Alhoewel ik dat momenteel begin te betwijfelen als ik ze bezig hoor ...

Gepost door: ms | 05-01-04

Filosofie Hey Leentje, ff filosoferen eh.
Duss... jouw toekomst ligt al vast.
Dus je toekomst ligt van omdat er al is bepaald wat je gaat kiezen/beslissen/enz... Maar jouw toekomst verandert é als je een keuze of zo maakt, dus eigelijk beslis jij jouw toekomst (als je wordt overreden, kon je evengoed binnen blijven zitten, snap je?) Dus is het aan ons de juiste keuzen en zo te maken en niet omdat het toch al is bepaald
Alé dag é, k ga eten :-P Smakelijk é ;-)

Gepost door: Aman | 05-01-04

Filosofie Wat je ook kiest, onze toekomst verandert niet. Thuis blijven zitten helpt niet, want als je moet sterven, zal je sterven. Alleen de manier waarop verandert !

In ieder geval : smakelijk.

Gepost door: Leentje | 05-01-04

enne ... Wie zegt ons dat onze keuzes al niet voorbestemd zijn ? misschien was het juist wel de bedoeling dat we binnen bleven zitten ?

Gepost door: leentje | 05-01-04

supreme ancient sanctum om in de sfeer van mijn echte naam te blijven...geen latinisten in de zaal of mensen die weten wat anmen betekenen? dan ga je nog effe moten raden of zoeken denk ik! ;-) de volharder wint! errare humanum est, perseverare diabolicum!
en bij deze zijn we aanbeland bij het Fatum of vrouwe Fortuna...voorbestemd of niet? onze toekosmt vast of niet? staathet in de sterren geschreven is wat de mens een keuze noemt eignelijk reeds lang beslist welke pvan de paden hij kiest?
Is de mens vrij in het bepalen van zijn levensloop? als we dneken dat we dit doen of dat doen, is dat toch de uitvoering van een of ander groot masterplan?
Ik vraag me dat ook dikwijls af, maar toch kan ik me niet van de indruk ontdoen dat ondanks het feit dat alles misschien vastligt we toch een heel sterke illusie hebben dat we soms dingen eigenhandig beslissen en doen nargelang we de wisselende omgevingsfactoren inschatten...en mocht alles vastliggen dan zou een fatalist zeggen: allez ik heb dus geen schuld aan dit rotleven dat ik lijdt...een optimist zou zeggen: héhé ik kan doen wat ik wil, het loopt allemaal toch goed af want ik ben voorbestemd om gelukkig te zijn! een scepticus zegt: the gods must be crazy and the one that wrote stars drunk!
Maar goed, we moeten idd van ieder ogenblik genietn want je weet maar zelden wanneer e laatste uur geslagen heeft...en nu ozu het toch heel onverwacht komen en ik heb nog zoveel toekosmtplannen, die ik door mijn eeuwig twijfelen (nog) niet vervulde...
nu ja, Leentje, geniet ervan!
greetz
cms

Gepost door: cms | 05-01-04

Amen @ cms: ik veronderstel een typfoutje en waarschijnlijk wil je dus weten wat "amen" betekent?

"Amen" betekent zo veel als "het zij zo". Dit in tegenstelling met "ja", wat zo veel betekent als "het is zo".

Cheers!

Gepost door: Librarian | 05-01-04

Librarian: namen in het Latijn.... het is één van mijn voornemens beste Librarian en anderen die somsmoeite hebben met het ontcijferen van mijn cryptisch getype...
ik wil juister leren typen... :)))
nee, ik heet dus niet "amen"...bespaar me daarvan...
Maar ik ben degene met de heilige naam...
(allez het is mij altijd zo vertedl datdat de betekenis vanmijn naam is in het Latijn...) vandaar dat ik er altijd "sacrilegus" voorzette...
pubers hé...lol

cms

Gepost door: cms | 06-01-04

Oentje Was je naam niet Oentje ?

Gepost door: leentje | 06-01-04

De commentaren zijn gesloten.