27-01-04

Weekendsurprise

Leen (voor het moment druk bezig met het bestrijden van het Mydoom virus) heeft me weer eens opgezadeld met een lastig karwei. Het updaten van haar blog. Ik ben het niet gewoon om zomaar vrijuit te praten over alles en nog wat. Het zullen in het begin dus vooral stuntelige pogingen zijn.
 
Veel had ik niet verwacht van het voorbije weekend. Had een triestige Leen verwacht, maar ik moet zeggen, vrijdag heeft ze zich serieus herpakt. Het hele weekend was ze een vrolijk meisje dat zich verheugde op de vele verrassingen die ze in petto had. Alles was perfect gepland en dat ben ik niet gewoon van haar. Meestal blijft het bij improvisatie en onverwachte wendingen.
 
Onze bestemming: Parijs. Haar keuze : een leuk hotelletje aan de rand van Parijs, dichtbij de metro en ideaal te bereiken met de wagen. Vrijdag pas rond tien uur aangekomen en dus maar direct gaan slapen, beiden waren we immers vrij moe.
 
Ons eerste bezoek zaterdag :  Het Louvre. Zelf was ik onder de indruk van de uitgebreide collectie. Voor de eerste keer de Mona Lisa gezien en de Venus van Milo. Leen (typisch) noemde het een waardeloos en overroepen museum. Volgens haar is de Hermitage in Rusland duizend keer mooier... Probleem is dat ze zich altijd alles veel grootsers voorsteld. :)
 
Verder nog wat gaan shoppen in de vele shopping malls waarvan La fayette de bekendste is, denk ik. En zo vloog zaterdag om.
 
Zondag was het wat beter weer. Hebben redelijk wat gewandeld : van de Eifel toren naar de champs elysees en dan richting Centre pompidou en Notre dame. Ondertussen een pannekoekje met choco (blijkbaar een specialiteit hier) gegeten aan een van de vele kraampjes. Het leukste moest toen nog komen : Montmartre. Echt een gezellige buurt met vele cafeetjes en restaurantjes !!! en Leen zou Leen niet zijn, mocht ze niet met een schilderijtje naar huis komen...
 
Maandag was chouke het beu om de metro in te stappen en dus hebben we de wagen genomen (kon het haar niet uit haar hoofdje praten) richting Pere-Lachaise. Heb er altijd al van gedroomd om het graf van Jim Morrison te gaan bezoeken, en dus was ik enorm blij dat het er eindelijk eens van gekomen is. Het geheel deed wel een beetje vreemd aan. Een druilerige dag, kerkhof en dan een graf vol bloemen, sigaretten en zelfs eten. Vlak erlangs een lantaarnpaal en een politieagent als bewaker...
 
Ik moet zeggen het weekend is voorbij gevlogen en schat : het was geweldig !!!
 
( Lisbeth )
 

23:26 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Stuntelig ... huh ?? De stuntelige poging tot het ongedwongen neerpennen van jullie surprise-weekend in Parijs is volgens mijn eigenste mening erg geslaagd :-p
mmm ... veel beter dan mijn rare zinsconstructie hierboven ;-)
btw welkom in de blogwereld Lisbeth

Gepost door: Lieve | 27-01-04

surprise Schatje is inderdaad veel te bescheiden...
Vond het ook zalig, alleen de terugweg zag je niet echt zitten, denk ik. Een grote glijpartij door de hevige sneeuwval. hihi.
Over de nachtjes zullen we maar zwijgen zekers. lol.

Gepost door: leentje | 28-01-04

Jerommeke Is graag bereid om een pol te komen toesteken en stelt zelfs voor om jullie beidjes eens te gidsen door Berlijn, een stad die jullie zeker moeten ontdekken.

Gepost door: lambikske | 28-01-04

Dixit Lambikske? Ich bin ein Berliner!

Gepost door: lord blotbilski | 28-01-04

the city of bright delight ik heb enkel nog maar dagtrips in Parijs gedaan en verleden jaar zo met een Thalyspromotie! enkele metrodagkaaren gekcoht voor binne de peripherique en mijn taterend gezelschap feilloos door heen de verschillende metrolijnen geloodst naar de leuke bestemmingen...d'r zat toen wel geen orde in 'twas ds van oost naar zuid naar noord naar west en omgekeerd afhankelijk van wat we na dit, of dat nog wilden zien wat weer in de buurt lag van het vorige van het net gepasseerde enzo...
shoppen hebben we niet gedaan...I'm no shopper...
;-)
allez succes Liesbeth met uw leen-blogje ;-)
cms

Gepost door: Charismatic Monstruos Sugar | 28-01-04

zaaaalig! Hmmm Parijs! Ik weet nog twee jaar geleden waren we daar drie dagen met school - echt super! da was fantastisch :-)
aah sweet memories!

Gepost door: Twinkeltje | 28-01-04

Lambikske, du bist ein kletskopje ...

Gepost door: leen | 28-01-04

aber nein, Sehr Geehrte Graf, Ich bin ein Hamburger.

Gepost door: lambikske | 28-01-04

kletskopje... kletskopje... em mijn zes fiere sprieten dan ???

Gepost door: lambikske | 28-01-04

Lambikske Ons Sidonie staat met een deegrol je op te wachten... tis maar dat je het weet. Wat heb je nu weer uitgespookt ?

Gepost door: leen | 28-01-04

Zes fiere sprieten En is dat met scheidingslijn of liggen ze gewoon overhoop?

Gepost door: lord blotbilski | 28-01-04

Berlijn/Parijs is volgens mijn bescheiden oordeel een stad die je maanden nadien nog verwart. Prachtig, daar hou ik van, die verwarring... 'k hou trouwens meer van de Duitsers dan de Fransen, maar dat is een kwestie van smaak hé. Maar, Berlijn is inderdaad een sterke aanrader. Enne, die schrijfsels vallen nogal mee ***

Gepost door: karlo | 28-01-04

De commentaren zijn gesloten.