02-04-04

Therapie

Tijdens mijn therapie heeft Myriam voor de eerste keer een beschrijving gegeven van hoe ze me zag. Vroeger zou ik me daar enorm over opgewonden hebben, maar nu kon het me allemaal niet veel schelen. Lijkt wel alsof ik alles als in een droom beleef de laatste dagen.
 
Weet je, ze wou me eerst onderwerpen aan een aantal psychologische tests. Maar wou niet echt meewerken en dus heeft ze het maar opgegeven. Een voorbeeldje? Here we go: een venster dient om 1) naar binnen te kijken 2) naar buiten te kijken 3) licht door te laten. Mijn antwoord : om te breken. Verder moest ik een boom tekenen (een streepje met een bolletje daarop), een ventje (het streepje met bolletje van daarnet aangevuld met twee armpjes en beentjes) en een huis (een vierkant met een driehoek daarop), ... Tenslotte ook de vlekkentest. Wat zie je ? een vlek ! Stom he.
 
Nu goed, volgens haar ben ik iemand die met duizend dingen tegelijkertijd bezig is, maar nooit iets afwerkt. Verder ook heel chaotisch en slordig. Weet je, ze had er zelfs een of andere geleerde naam voor. Der zouden zelfs pillen tegen bestaan. Stel je voor! Om verder te gaan: ik hou ervan om hetgeen ik bereikt heb, met een beweging van tafel te vegen en telkens weer opnieuw te beginnen. En telkens weer in een andere richting. Volgens haar voor anderen heel moeilijk om te volgen en ook heel vermoeiend. En dit met als gevolg dat ik me niet wil binden aan anderen (zij zouden me toch niet begrijpen). Kortom: ik wil vrij zijn om te doen wat ik wil en van zodra anderen iets voorstellen, zou ik daar vierkant tegen in gaan. Gewoon voor de fun. Ze gaf er nog een hele uitleg aan, maar die ben ik vergeten. Weet je, had zin om over haar ook een analyse te maken, maar heb maar wijselijk gezwegen.
 
En toen begon ze over mijn zelfmoordpoging van anderhalf jaar geleden.... Ben dichtgeklapt en heb zo'n tien minuten (zolang leek het toch) met opgetrokken benen en wiegend voor mij uit zitten staren. Wat meteen de commentaar uitlokte (eigenlijk wel mooi gezegd) : hetgeen je vertelt doet er niet toe, hetgeen je niet vertelt, daar draait het om... 
 
 

01:04 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

vlek als je een vlek ziet waar er een is, ben je nuchter. Als er geen is, ben je dronken of aan 't dromen. *grijns*

Gepost door: karlo | 02-04-04

De commentaren zijn gesloten.