13-04-04

Behind blue eyes

Er blijkt heel wat misverstanden te bestaan over depressies en hoe ermee om te gaan. Weet je, heb dikwijls het verwijt gekregen dat ik me teveel liet hangen en dat ik beter wat aktiever aan het leven zou deelnemen. De woorden "emotionele chantage" en "me verschuilen achter mijn depressie" in een commentaar op een van mijn vorige berichtjes waren voor mij de doorslag om hierop een reaktie te schrijven.
 
Kijk, ik heb er ook niet voor gekozen om af en toe depressief te zijn en geloof me, als ik kon kiezen, dan was ik die stemmingwisselingen het liefst kwijt. Maar jammer genoeg heb je dat niet te kiezen, een depressie is iets wat je overkomt. Elke keer ik in de put zit, probeer ik er weer uit te klimmen en geloof me, dat vergt heel wat energie. Ik heb reeds op verschillende manieren geprobeerd mijn buien tegen te gaan door bv me op mijn werk te concentreren, door me aan een geliefde vast te klampen, door je af te sluiten van de buitenwereld, ... Maar dit alles heeft geen effect gehad. Integendeel.
 
Ik denk dat een oplossing enkel op lange termijn mogelijk is : door mijn therapie en door veel over je problemen te praten. Ik weet dat ik de juiste richting ben ingeslagen en dat heeft heel wat moed gevergd.
 
Bedenk 1 ding : hiermee wil ik mezelf zeker niet goedpraten. Ik maak ook fouten, ben ook maar een mens en als ik depressief ben, kan ik een echte bitch zijn. Maar het laatste wat ik wil, is mijn schatje emotioneel chanteren. Daarvoor zie ik haar veel te graag. Ik heb reeds verschillende keren geprobeerd haar kwijt te raken, omdat ik haar niet wil opzadelen met een depressief kreng. Maar nu weet ik: schatje heeft voor mij gekozen en ze weet wat ze van mij kan verwachten... Dat noemt men liefde enne ... ook ik hou zielsveel van haar. Niet omdat ik haar emotioneel nodig heb. nee!!! gewoon omdat ze een pracht van een vrouw is !!! Ik wil er alles aan doen om haar gelukkig te maken. Het mooiste geschenk wat ik haar kan geven is dat ik weer geestelijk gezond ben en daar heb ik alles voor over. 

16:32 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Lucien wat Liesje weet telt, niet wat anderen menen in te zien in hun oneindige wijsheid. Denk ik hé

Gepost door: karlo | 13-04-04

titel wat Lucien daar durft zeggen (durft oordelen en zelfs veroordelen) zonder dat hij ook maar enig inzicht heeft in de situatie, wel dat vind ik straf! Als je niet weet waar het over gaat, zwijg dan.
Al vrees ik dat ik mezelf daarbij ook de mond snoer...
Afin, nog veel liefdevolle momenten met je schat gewenst :-) En veel moed om de doelen die je jezelf stelt te bereiken, wat de buitenwereld er ook van denkt!

Gepost door: Twinkeltje | 13-04-04

heaven torn asunder als er iemand is tegenover wie je verantwoordign moet afleggen is het tegenover jezelf...
niet tegen ons...
we just sit and watch...you die...
nee liever niet dat laatste, keep the spirit high leentje!
'tzal je wel lukken
cms

Gepost door: cms | 13-04-04

depri niemand kiest er voor de lol voor om depri te zijn, je kunt er pas over oordelen als je ooit zelf depri vbent geweest en hgeloof me je wenst het je ergste vijand nog niet toe! dus leentje je kiest er niet voor! het overkomt je... ik vind het fijn te lezen dat het weer lekker met je gaat probeer het vast te houden meis want dit is een lekker gevoel he!

heb al een tijdje niks meer van je gehooord (snif snif) ik was zelk ook druk en weinig achter de comp gezeten.. ben zelf ook de relatie aan het verklooien geweest mar mijn schatje heeft ook enorm veel gedult! dat waardeer ik in hem en weet je waar je het meeste van houd doe je het meeste pijn zij krijgen het het zwaarst te voorduren. Kussies en ik hoop dat ik snel wer wat van je hoor!

smak ** Merel

Gepost door: merel | 13-04-04

weer geestelijk gezond permanente homeostase is niet van deze wereld (panta rhei)
dankzij je MD maak je juist veel mee (veel geld veel reizen veel multimedia veel liefde ... veel verdriet)
radiotip: TITAANTJES met Tom Barman (weblink makkelijk op te snorren), vooral passage over 'parentificatie' en 'telemachie'

Gepost door: MILE | 19-04-04

De commentaren zijn gesloten.