30-04-04

Ontslag ???

Wat intern al lang bekend was, heeft nu eindelijk het nieuws gehaald : herstructurering en afvloeingen. We hebben vorig jaar dan ook maar 13 miljard dollar nettowinst gemaakt he, veels te weining blijkbaar. Wat dit alles concreet voor mij inhoudt, weet ik nog niet. Heb een contract tot eind dit jaar en daarna zien we wel he...
 
Shell schrapt de komende drie jaar wereldwijd tussen de 1.900 en de 2.800 banen bij de afdeling ICT. Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell wil de software vereenvoudigen en standaardiseren. Voorts verhuist het concern banen naar lagelonenlanden in Azië. Daarmee wordt gehoopt op jaarbasis circa 850 miljoen dollar te besparen.

In Nederland werken 1.100 mensen in de ICT-divisie van Shell. Daar verdwijnen arbeidsplaatsen, maar de woordvoerder kon niet zeggen hoeveel. Het is onduidelijk of er gedwongen ontslagen vallen.
Wereldwijd werken er 9.300 mensen bij de ICT-afdelingen van Shell. Behalve in Nederland heeft Shell grote centra in Houston (VS), Kuala Lumpur (Maleisië) en Manchester (Groot-Brittannië). Het olieconcern is al sinds de zomer van vorig jaar bezig met de reorganisatie van de automatiseringsdivisie. De plannen hebben volgens de zegsman dan ook niks te maken met de afwaardering van de bewezen olie- en gasreserves.

10:14 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Beste Leen, Ik kom af en toe eens lezen op deze blog.
Eigenlijk vind ik je iemand met een zeer stereotyp en beperkt reaktiepatroon : ofwel zit je aan de 'top', met euforische gevoelens en allerlei plannen - ofwel zit je in de 'put' met meestal extreme zelfmoordneigingen.
Ik kan me voorstellen dat je omgeving het daar behoorlijk moeilijk mee heeft.
Word je er zelf nooit moe van?

Gepost door: Myriam | 30-04-04

Goed! Succes.
Ik hoop dat je eruit geraakt.

Gepost door: Myriam | 30-04-04

Ontslag Join the club Leentje, maar dat wist je natuurlijk al van mij. Wordt bij jullie ook de wet Renault toegepast? Of is dat alleen in België dat dienen wet alles verknalt?

Gepost door: Myst | 30-04-04

@Kris / Leen Worden der nu ook al antwoorden onder mijn naam geschreven ?
Djeezus mensen, waar zijn jullie mee bezig ?
Om op Myriams vraag te antwoorden : dat is eigen aan depressies he. Gelukkig heb ik alles al wat beter onder controle.
dikke kus,
Leentje

Gepost door: Leentje | 30-04-04

getting the sack ik hoop voor jou dat je baas jouw functie kan verantwoorden...coördinatie van het hele netwerk( of toch vna een grootdeel van europa) dat lijkt me toch geen kinderspel! wel goed van shell dat ze op zo'n posten al "vrij jonge" medewerkers zetten...of heeft iedere quasi-schoolverlater direct zo'n functie?
nu de wet renault (wet van 18 februari 1998 houdende de bevordering van de tewerkstelling) en de wet op de collectieve ontslagen (wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van ondernemingen) is enkel en alleen van toepassing op het Belgische grondgebied indien aan de voorwaarden is voldaan) in Nederland zullen er wel gelijkardige regelingen bestaan.
belgisch probleem, eerst was er Renault de wet kwam, werd gewijzigd wegens Marks&spencer, onlangs nog gewijzgd want er was "arcelor Luik"...die dreigde te sluiten...politics...

Gepost door: CMS | 01-05-04

De commentaren zijn gesloten.