30-04-04

Ontslag ???

Wat intern al lang bekend was, heeft nu eindelijk het nieuws gehaald : herstructurering en afvloeingen. We hebben vorig jaar dan ook maar 13 miljard dollar nettowinst gemaakt he, veels te weining blijkbaar. Wat dit alles concreet voor mij inhoudt, weet ik nog niet. Heb een contract tot eind dit jaar en daarna zien we wel he...
 
Shell schrapt de komende drie jaar wereldwijd tussen de 1.900 en de 2.800 banen bij de afdeling ICT. Het Brits-Nederlandse olieconcern Shell wil de software vereenvoudigen en standaardiseren. Voorts verhuist het concern banen naar lagelonenlanden in Azië. Daarmee wordt gehoopt op jaarbasis circa 850 miljoen dollar te besparen.

In Nederland werken 1.100 mensen in de ICT-divisie van Shell. Daar verdwijnen arbeidsplaatsen, maar de woordvoerder kon niet zeggen hoeveel. Het is onduidelijk of er gedwongen ontslagen vallen.
Wereldwijd werken er 9.300 mensen bij de ICT-afdelingen van Shell. Behalve in Nederland heeft Shell grote centra in Houston (VS), Kuala Lumpur (Maleisië) en Manchester (Groot-Brittannië). Het olieconcern is al sinds de zomer van vorig jaar bezig met de reorganisatie van de automatiseringsdivisie. De plannen hebben volgens de zegsman dan ook niks te maken met de afwaardering van de bewezen olie- en gasreserves.

10:14 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-04-04

Vraagje voor mijn allerliefste bloggertjes

Heit,
 
Vandaag bezig geweest met het opkuisen van mijn pc'tje en nog heel wat fotootjes, krantenartikeltjes en andere stuff gevonden. Nu wil ik dit op een ge-ordende manier op het net gooien. Jammer genoeg kan je in een blogje je berichtjes niet sorteren per onderwerp, dus zoek ik een andere oplossing. Heb gedacht aan een community, maar misschien kennen jullie betere methodes ?
 
Alvast veel dank voor jullie reakties...
Moet nu gaan, heb een date met het allerliefste meisje van Gent en omstreken. hihi.
 
Dikke knuffel,
Leen.

16:19 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Joepie de poepie !!!

Voel me zalig vandaag... Vanavond naar huis (ben blij dat ik dat weer kan zeggen) en dan lekker lang weekend. Normaal gezien moest ik naar Hamburg voor de go-live van een of ander project op 1 mei, maar John heeft dat overgenomen. Toch nog genoeg shit voor mij gisteren.
 
Het begon allemaal met het uitvallen van een raffinaderij in Duitsland.
- Vervelend, maar ja. Shit happens he.
Even later telefoon vanuit Hamburg : niemand kan inloggen.
- Effe telecalls regelen en mensen mobiliseren.
Nog wat later is Parijs aan de beurt.
- Begin van enige paniek. Emergency procedure opgestart.
Pernis, onze grootste raffinaderij, meldt een aantal disconnects.
- Shiiiiiiiiiiiiiiiiiit.
En zo ging het de hele dag door.
 
Goed, 's avonds was alles eindelijk onder controle en kon ik gerust naar Sandra terugkeren. Oh ja, heb maar besloten bij hen in te trekken. Heb een eigen kamertje en als het me te veel wordt, kan ik me daar nog altijd terugtrekken he.
 
Op het balkon naar de bliksem gekeken, sigaretje gerookt en een uur aan de telefoon gehangen met Lisbeth. Die was net naar babyboom aan het kijken. Begrijp niet dat ze zo'n shit graag ziet, maar dat moet zij maar weten he. Zelf een paar quiz-jes gedaan op de pc. Onder meer een IQ test op http://www.testmijniq.nl . Mijn IQ is ok, maar mijn emoties... da's nog altijd een ramp.

13:38 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

28-04-04

Dirrty

Wel, een update-je ben ik jullie wel verschuldigd zekers ? Door al de commotie en de scheldmails gisteren tot de vaststelling gekomen, dat er voor mij maar 1 iemand is voor wie ik alles over heb enne die zit in Gent. Ondanks alles wat ze heeft gedaan, ben ik tot de vaststelling gekomen dat ik nog altijd gek op haar ben.
 
Goed, mede door het aandringen van Susan, een telefoontje naar Lisbeth gemaakt... Alletwee een beetje onwenning, maar ook opgelucht. Haar beloofd dat ik naar Gent zou gaan om eens met elkaar te praten. Onderweg naar Gent heel zenuwachtig alles overlopen wat ik zou zeggen, maar toen ik voor haar stond,  was ik alles vergeten. Veel gepraat hebben we niet. Ik heb de bevestiging gekregen dat ze nog altijd heel veel van me houdt en de rest is eigenlijk bijzaak voor mij. In feite, ik denk dat als ze het me direct had gezegd en niet via de telefoon, dat ik dan heel anders zou gereageerd hebben...
 
In ieder geval, het deed deugd te zien dat ze er heel onverzorgd uitzag en dat ons huisje een troep was (normaal haat ze rommel en is alles piekfijn in orde). Dat betekende namelijk dat ook zij enorm heeft afgezien de voorbije dagen enne een betere bevestiging van haar liefde kon ik me op dat moment niet inbeelden.
 
Goed, hebben ons wat in de tuin gezet met een drankje. Wilden alles eens rustig doornemen, maar daar is niks van gekomen. Ze is op mijn schoot komen zitten en we zijn elkaar beginnen knuffelen. Weet je, het voelde meteen weer perfect aan... Weet niet hoe ze het doed, maar als die meid in de buurt is, ben ik onverzadigbaar.
 
Vanochtend doodmoe, maar met een happy gevoel weer richting Nederland vertrokken. Meteen heel wat trouble voorgeschoteld gekregen. Back to reality...


Temperature's up (can you feel it)
'bout to erupt
Gonna make some noise

Wanna get rowdy
Gonna get a little unruly
Get it fired up in a hurry
Wanna get dirrty
It's about time that I came to start the party
Sweat dripping over my body
Dancing getting just a little naughty
Wanna get dirrty
It's about time for my arrival

Ah, heat is up
So ladies, fellas
Drop your cups
Body's hot
Front to back
Now move your ass (ha)
I like that

Tight hip huggers (low for ho)
Shake a little somethin' (on the floor)
I need that, uh, to get me off
Sweat'n til my clothes come off

Let's get open, cause a commotion (ooh oh)
We're still going, eight in the morning
There's no stopping, we keep it popping (oh)
hot rockin', everyone's talking

Here it comes, it's the one
You've been wait'n on
Get up get it rough
Yup, that's what's up
Giving just what you love
To the maximum
Uh oh, here we go (here we go)
(Ooh yeah)

Uh, what?
16:26 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

27-04-04

Goodbye

Mensen,
Ik denk dat de tijd gekomen is om afscheid van jullie te nemen...
Het was leuk bloggen, maar op deze manier verder gaan, kan ik niet.
Vandaar : goodbye.
Leen.

12:07 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

Gebroken

Het lijkt wel alsof jullie er plezier in hebben me op alle mogelijke manieren onderuit te halen. Veel kon het me niet schelen, maar nu een paar zogenaamde vriendinnen hetzelfde doet, voel ik me gebroken.
 
Blijkbaar vinden jullie dat ik nog niet genoeg geleden heb en willen jullie me dieper de put in duwen. Wel, proficiat het is jullie gelukt. Mijn engeltje ben ik kwijt, mijn weinige vriendinnen ook. Wat rest : een zielig hoopje mens dat alleen in een hoekje wacht op - of liever : verlangt naar - haar dood. En dan het liefst zo snel mogelijk.
 
Mijn leven is voorbij. Elke dag die nu nog volgt, is er een teveel. 

10:22 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

26-04-04

There goes my babe - the end ?

Waarom doet het zo'n pijn ???
The end has come
The sky has lost it's sun
The harm is done
She was the only one

There goes my babe
There goes what might have been
There goes my babe
In the cool morning rain
And now my heart
Lies empty and still again


If she were here
I'd long to hold her near
But now it's clear
The price of love is dear

There goes my babe
There goes what might have been
There goes my babe
In the cool morning rain
And now my heart
Lies empty and still again

16:33 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Scheveningen

Susan heeft me dit weekend heel goed opgevangen. Weet je, ze hebben een kei-groot appartement met uitzicht op de zee. Zelf kreeg ik een ruime kamer ter beschikking met eigen badkamertje, tv en meer van dat fraais. Het hele weekend eigenlijk een beetje teveel in de watten gelegd geweest. Zaterdag engels ontbijt op bed, zondagochtend ontbijt op terras. Zaterdag zijn we gaan shoppen in Den Haag. Voor mezelf een DKNY vestje gekocht en een nieuwe zonnebril. 's Middags een kleine hap gegeten en daarna richting Ikea in Delft. Heel wat leuke spulletjes gezien... Had reeds een hele hoop rommel verzameld, toen ik plots dacht: heb ik dit nog wel nodig ? Ook een kei-tof boekenrek gezien. Zag direct weer mijn kamertje voor me. Maar wat voor zin heeft het? Heb toch geen thuis meer. En rara, maar toen ben ik beginnen wenen. Moet een leuk zicht zijn geweest, zo midden in de Ikea. Zucht... 's Avonds ben ik snel naar bed gegaan. Het werd me allemaal teveel en ik wou niet dat ze me opnieuw zagen wenen.
 
Zondag heb ik John wat moeten helpen met werken. Der gingen een aantal dingen mis en zelfs hij kon het niet meer alleen aan. Gelukkig was alles rond twee uur achter de rug en ben ik met Susan naar Scheveningen strand gegaan. Wat op de dijk/pier rondgelopen en als een goeie Nederlandse in een koffiehuisje een pannekoekje gaan eten. Ondertussen heel wat gepraat over vanalles en nog wat. Zo kreeg ik van Susan te horen dat ze zich de laatste tijd heel alleen voelde. En waar ik al bang voor was, vroeg ze ook : of ik geen zin had om bij hen in te trekken. Op zich lijkt het wel leuk maar...
- Heb geen zin om familiair met mijn baas om te gaan.
- Hou er van dingen te doen waar ik zin in heb....
- Wat zouden de collega's ervan denken (het minste van mijn zorgen, maar toch)
- Ben bang dat ze me gaan zien als een vervanging voor hun overleden dochter. Susan had al een paar keer gezegd dat ik veel op haar leek.
 
De hele zondag ook smsjes van Lisbeth gekregen. Als ze denkt dat ze me op zo'n manier voor zich kan terugwinnen, dan heeft ze het verkeerd voor. Uiteindelijk werd het me te veel en heb ik teruggeschreven dat ze me met rust moest laten... Volgens Susan is het duidelijk dat ik niet zonder haar kan en dat ik uiteindelijk wel weer terug naar haar toe zou gaan, maar daar ben ik zelf niet zo zeker van. En rara, toen ik naar ma belde, kreeg ik meteen onder mijn voeten. Dat het niet mooi was wat ik dat meisje aandeed en meer van die verwijten. De omgekeerde wereld, want uiteindelijk is het Lisbeth geweest die me bedrogen heeft. Maar ja, met ma heeft het nooit echt goed geboterd. Weet je, ik heb haar dikwijls verwenst omdat zij niet is dood gegaan in plaats van pa...

11:45 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-04

Ik haat je

Schatje,
 
Ik dacht dat ik je kon vertrouwen,
dacht dat ik op je kon rekenen,
de hele tijd.
Ik zag je als een engeltje.
Een engeltje dat me beschermde,
er voor me was in al die moeilijke momenten.
Nooit kloeg je over al wat ik je heb aangedaan.
Je aanvaardde zwijgend mijn buien.
Ik heb het je niet makkelijk gemaakt,
maar steeds stond je er voor mij als ik je nodig had.
Je gaf me de kracht om door te gaan,
om mijn verleden te verwerken.
En nu doe je me zoiets aan...
WAAROM ?
 
Ik dacht dat ik je kon vertrouwen,
maar eigenlijk ben je net zoals al de rest.
Een engeltje dat van haar voetstuk is getuimeld.
Ik wou je alles geven.
Ik wou me volledig aan je geven...
voor de rest van mijn leven.
Mijn lot aan dat van jou koppelen.
Proberen je vrouwtje te zijn.
Voor eeuwig en altijd.
En nu gebeurt er zoiets...
WAAROM ?
 
Ik wil van je houden,
je beminnen...
me in je armen storten.
vergeten kan ik niet...
Je doet me pijn.
Je vernedert me.
Ik wil van je houden
en toch haat ik je
IK HAAT JE !!!
 
Wat moeten we nu ?
Je Leentje.

14:33 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Waarom ?

Verwarring, verdriet, twijfel... slechts een paar van de gevoelens die vandaag overheersen. Ik weet echt niet hoe het verder moet. Heb vooral bedenkingen over de manier waarop...
 
WAAROM moest ze het nu juist vertellen ? Net nu het zo goed ging en ik weer wat van mijn leven begon te genieten... Net nu ik dacht dat alle problemen achter de rug waren, word ik weer de put in geduwd en dat door iemand van wie ik het helemaal niet had verwacht.
 
WAAROM via de telefoon ? Da's zo onpersoonlijk. Heb bovendien niet de hele uitleg gehoord, daarvoor was ik te overdonderd. En op het laatste gewoon het gesprek afgebroken en me huilend op mijn bed gegooid...
 
WAAROM moest ze me nu net met haar ex bedriegen ? Kijk, als dit nu een eenmalige scharrel zou geweest zijn met een of andere onbekende, dan kon ik er nog mee leven. Maar iemand die je regelmatig ziet... En wat heeft ze allemaal over mij aan haar verteld ? Weet je, hoe meer je er over nadenkt, hoe erger je het vindt. Je begint je vanalles voor te stellen...
 
 In ieder geval blijf ik dit weekend in Nederland. Mijn baas en zijn vrouw gaan me opvangen, niet dat ik daar echt zin in heb, maar wat is het alternatief enne het klonk meer als een bevel dan als een voorstel.  Hij is me gisteren uit cafe komen sleuren. (de geschiedenis herhaalt zich) Blijkbaar klonk ik - toen hij me opbelde - reeds redelijk dronken. Ik had me de kennismaking met zijn vrouw Susan in ieder geval anders voorgesteld. Lol. Wat moet die nu van mij denken ?
 
Soit, deze ochtend heeft ze me vrij goed opgevangen. Hebben een lang gesprek gehad en voor ik het wist, had ik haar alles verteld : de dood van mijn pa, mijn leven dat daarna ontspoorde, mijn ongewenste zwangerschap en mijn zelfmoordpoging als triest hoogtepunt. Zij vertelde me dat ik heel wat gelijkenissen vertoonde met hun dode dochter. Die is een paar jaar geleden omgekomen in een autoongeluk.
 
Weet niet hoe ik nu verder moet. Ik zie Lisbeth nog altijd dolgraag, maar ze heeft me heel veel pijn gedaan. Ik voel me vernederd en gebroken...

I just don't know what to do with myself
I don't know what to do with myself
planning everything for two
doing everything with you
and now that we're through
I just don't know what to do


I just don't know what to do with myself
I don't know what to do with myself
movies only make me sad
parties make me feel as bad
cause I'm not with you
I just don't know what to do

11:06 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-04

Don't break my heart

Don't leave me in all this pain
Don't leave me out in the rain
Come back and bring back my smile
Come and take these tears away
I need your arms to hold me now
The nights are so unkind
Bring back those nights when I held you beside me

Un-break my heart
Say you'll love me again
Undo this hurt you caused
When you walked out the door
And walked outta my life
Un-cry these tears
I cried so many nights
Un-break my heart
My heart

Take back that sad word good-bye
Bring back the joy to my life
Don't leave me here with these tears
Come and kiss this pain away
I can't forget the day you left
Time is so unkind
And life is so cruel without you here beside me

Don't leave me in all this pain
Don't leave me out in the rain
Bring back the nights when I held you beside me

Un-break my heart
Come back and say you love me
Un-break my heart
Sweet darlin'
Without you I just can't go on
Can't go on


17:30 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Over and out ?

Hebben besloten om een tijdje uit elkaar te gaan. Gewoon om alles eens op een rijtje te zetten en te zien of het nog wel zin heeft.... Hoe pijnlijk ook...

15:14 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Wat nu ?

Schatje heeft me gisteren dingen verteld die ik liever niet had gehoord (en die ik hier niet openbaar ga maken). Aanvankelijk vond ik het niet zo erg, maar hoe meer ik erover nadenk, hoe meer dat het me raakt. Weet echt niet hoe het nu verder moet. Verstandelijk gezien zou ik nu een eind moeten maken aan onze relatie, maar eigenlijk kan ik dat niet. Ik hou nog veel te veel van haar...

15:00 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-04

Zelfmoordpoging

Heb mijn autoongeluk - zelfmoordpoging - heel bewust beleefd. Ben nog een hele tijd "wakker" gebleven. Eigenlijk leek het alsof ik alles vanop afstand aan het bekijken was: de eerste mensen die zich rond mijn auto verzamelden, de man die mijn deur probeerde open te krijgen, de aankomst van de ziekenwagen, brandweer en politie. Veel interesseerde het me niet. Het enige wat ik dacht was: "Laat me toch..." en "Is het nu mislukt?".
 
Het heeft een hele tijd geduurd eer ze me uit mijn auto kregen. Het was toen pas dat de helse pijn in mijn buik en benen begon. Het leek wel of ze me met een kettingzaag aan het bewerken waren. Goed, snel de ziekenwagen ingeduwd geweest en dan in volle vaart weg. Het deed wel raar al die verplegers rondom mij. Besefte niet echt wat ze aan het doen waren. Veel paniek, dat wel. Het laatste wat ik me nog herinner was dat iemand tegen de ambulancier schreeuwde dat ie moest voortmaken, omdat het anders te laat zou zijn. En toen verloor ik het bewustzijn...

20-04-04

6 maand samen

Was het bijna vergeten, maar Liesje en ik zijn vandaag 6 maand samen. Enne ik weet 1 ding : ik laat haar niet meer gaan. NOOIT !!! Desnoods bind ik haar vast voor de rest van haar leven. lol.
 
In ieder geval heb ik het gevoel dat onze relatie nu pas begonnen is. Het lijkt wel of schatje zich nu pas volledig aan me heeft gegeven. En dan heb ik het voor een keertje niet over sex. We delen onze diepste gevoelens en kunnen elkaar alles vertellen... Het doet goed te weten dat je iets kunt betekenen voor iemand anders. Niet ?
 
xxx
Leentje

16:02 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-04-04

Verward

Tot zover het leuke nieuws (zie vorig berichtje).
 
Na het bekijken van "The hours" een emotionele klap gekregen. Voor wie de film niet kent, hij gaat over drie vrouwen, die allemaal in de war zijn. Sommigen van hen denken zelfs aan zelfmoord. Laat er net een tussen zitten die zwanger is, en je begrijpt de link met mezelf wel...
 
Goed, ben me beginnen af te vragen waarom we leven. Weet je, in leven blijven is dikwijls veel moeilijker dan gewoon dood gaan. Je moet rekening houden met anderen, doet eigenlijk toch nooit goed en der is altijd wel iemand die je pijn doet. Dood gaan daarentegen betekent rust, vrijheid en geluk... De keuze is eigenlijk toch snel gemaakt, niet ?
 
Om het allemaal nog verwarrender te maken, deze nacht gedroomd over mijn pa. Hij lag op zijn sterfbed en keek me nog een laatste keer aan. "Ik heb op je gewacht om dood te gaan. Ik hou van je." en dood was ie... 

18:07 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Emergency

Weet niet waar te beginnen. Een heel verwarrend weekend achter de rug. Het begon allemaal vrijdagmiddag. Rond twee uur stond ik klaar om van het werk naar huis te vertrekken, toen ik het bericht kreeg dat ik onmiddellijk terug naar binnen moest komen. Er kon nl geenenkel document gefaxed worden. Een kleine ramp. Goed, ik ga niet in detail treden, maar heb mijn baas nog nooit zo zenuwachtig gezien. Op een gegeven moment heeft ie een paar engineers naar huis gestuurd met de boodschap dat ze niks waard waren en dat ze maar beter voor altijd thuis zouden blijven.... Niet echt de ideale manier om iemand te motiveren. Soit, zijn tot acht uur 's ochtends in de weer geweest (telecalls, opvorderen personeel, escaleren probleem,...)... Onze plannen voor een gezellig avondje squashen en gezellig etentje vielen dus in het honderd.
 
Zaterdags doodmoe thuis gekomen en me maar meteen in de tuin gelegd. Lisbeth was op dat moment aan het werk. Ben in slaap gevallen en dus geen eten voor schatje gemaakt. Maar ik moet zeggen, ze was helemaal niet boos, integendeel. Vond het wel leuk om door haar wakker gekust te worden. Hebben nog wat geknuffeld, samen in bad gedoken en dan een beetje rommel gemaakt in de keuken. Spelen of moet ik zeggen knoeien met eten...
 
Tot zover het leuke nieuws...

17:58 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-04

Summertime

Nou nou nou, wat een prachtig weer. Niet echt het juiste moment om je op je werk te storten... De voorbije dagen dan ook zoveel mogelijk geprofiteerd van het mooie weer.
 
Gisteren naar Scheveningen gegaan en wat op het strand naar de ondergaande zon gekeken. Weet je, zit hier al drie jaar en nog nooit ben ik hier naar zee geweest. Had er gewoon geen zin in. Schandalig he. Voor het eerst ook een biertje gedronken, gewoon omdat ik het wou en niet met de bedoeling om zo snel mogelijk dronken te worden.  
 
Vanmiddag op een terrasje een meeting gehouden. Moet kunnen en mijn baas vond het een goed idee... hihi. Voor het moment wat rapporteringen aan het maken. Hoofdtelefoontje op en luisteren naar mijn favoriete liedjes. Oa naar "Hear my name" van Armand van Helden. Zin om mee te luisteren ? effe klikken naar : http://ultrapopmix.com/Music/Armand%20van%20Helden%20-%20...
 
Het lijkt allemaal geweldig de laatste dagen... Alleen mis ik mijn schatje meer en meer. Zucht.

15:10 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

14-04-04

Mijn bureau

Weet niet of het jullie interesseert, maar hiernaast een foto van mijn werkplekkie. Het was de enige ruimte waarin ik mijn gang mocht gaan en daardoor is het een beetje een rommeltje geworden. That's the way I am. Lisbeth wordt er gek van, maar zelf hou ik wel van een beetje troep.
 
Wat ik leuk vind, is de lange werkplank. Heel wat ruimte voor mijn pctjes, hoewel ik meestal met mijn laptop in de living zit. En ook de matrassen op de grond vind ik wel fijn. Af en toe wat languit liggen lezen, wat stoeien met schatje, of gewoon plat op je buik naar de tv kijken.
 
Heb momenteel wat posters aan de muur gehangen van Lord of the Rings en Angelina Jolie. Verder wil ik ook de schouw laten wegwerken en er een boekenwand van laten maken. Eindelijk eens wat plaats voor al mijn boeken. Mijn cdtjes wil ik in dozen/kistjes houden, want vind het zalig te scharrelen in al die nest.
 
Enne... zolang de woonkamer niet een al te grote troep blijft, dan vindt mijn schatje het allemaal best ok. Enne, zolang schatje maar in mijn buurt is, vind ik het ook allemaal ok. hihi.
 
xxx
Leen

16:40 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-04-04

Behind blue eyes

Er blijkt heel wat misverstanden te bestaan over depressies en hoe ermee om te gaan. Weet je, heb dikwijls het verwijt gekregen dat ik me teveel liet hangen en dat ik beter wat aktiever aan het leven zou deelnemen. De woorden "emotionele chantage" en "me verschuilen achter mijn depressie" in een commentaar op een van mijn vorige berichtjes waren voor mij de doorslag om hierop een reaktie te schrijven.
 
Kijk, ik heb er ook niet voor gekozen om af en toe depressief te zijn en geloof me, als ik kon kiezen, dan was ik die stemmingwisselingen het liefst kwijt. Maar jammer genoeg heb je dat niet te kiezen, een depressie is iets wat je overkomt. Elke keer ik in de put zit, probeer ik er weer uit te klimmen en geloof me, dat vergt heel wat energie. Ik heb reeds op verschillende manieren geprobeerd mijn buien tegen te gaan door bv me op mijn werk te concentreren, door me aan een geliefde vast te klampen, door je af te sluiten van de buitenwereld, ... Maar dit alles heeft geen effect gehad. Integendeel.
 
Ik denk dat een oplossing enkel op lange termijn mogelijk is : door mijn therapie en door veel over je problemen te praten. Ik weet dat ik de juiste richting ben ingeslagen en dat heeft heel wat moed gevergd.
 
Bedenk 1 ding : hiermee wil ik mezelf zeker niet goedpraten. Ik maak ook fouten, ben ook maar een mens en als ik depressief ben, kan ik een echte bitch zijn. Maar het laatste wat ik wil, is mijn schatje emotioneel chanteren. Daarvoor zie ik haar veel te graag. Ik heb reeds verschillende keren geprobeerd haar kwijt te raken, omdat ik haar niet wil opzadelen met een depressief kreng. Maar nu weet ik: schatje heeft voor mij gekozen en ze weet wat ze van mij kan verwachten... Dat noemt men liefde enne ... ook ik hou zielsveel van haar. Niet omdat ik haar emotioneel nodig heb. nee!!! gewoon omdat ze een pracht van een vrouw is !!! Ik wil er alles aan doen om haar gelukkig te maken. Het mooiste geschenk wat ik haar kan geven is dat ik weer geestelijk gezond ben en daar heb ik alles voor over. 

16:32 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Paasweekend (2)

Terwijl mijn twee schatjes (Liesje en ma) in de keuken bezig zijn - ja we zitten weer in Genk - ,heb ik eventjes de tijd om een kort update-je te geven van de voorbije dagen.
 
Zondag dus naar Genk gereden. Ma had een hele paasmenu voor ons voorbereid, natuurlijk weer veels te veel, maar het doet goed je af en toe eens te laten verwennen. En ik denk dat ma het fijn vindt ons in de buurt te hebben. Hoop ik toch, lol. Het begon allemaal met een koud zalmschoteltje, dan kippesoep, rosbief met groentekransje en om af te sluiten een overheerlijke chocoladegebakje.
 
Goed, we zijn zondag maar in de buurt gebleven, want het was niet echt mooi weer he. Beetje gaan wandelen met bobo, efkes de fiets op en een tourtje rond Bokrijk gemaakt... maw de usual stuff.
 
Gisteren was fijner. Zonnetje dat scheen en in de tuin kunnen ontbijten (was intussen al elf uur). Dan mountainbikes in de auto geladen en weg waren we richting Durbuy. Efkes een heel rot moment gehad, toen Bobo zielig kwam bedelen of ie mee mocht... Goed, lekker kunnen crossen in de bossen. Lisbeth op mijn fietsje en ik voor een keertje op die van pa. Uitgeput nog eventjes een terrasje gedaan en dan weer braafjes naar huis.
 
's Avonds heb ik schatje naar buiten gesleurd. Dekentje meegenomen en samen met ons woefje de natuur in getrokken. Weet je, is heel rustgevend om plat op je rug naar de sterren te kijken en luidop te beginnen dromen over vanalles en nog wat. Nog heel wat gepraat over het verleden, mijn depressies en alles wat me dwars zat (het gaat steeds makkelijker). Verder wat zwijgend naar boven zitten staren en toen is schatje over sex begonnen. "Heb jij het ooit al buiten gedaan?". Van het een is het ander gekomen en voor ik het wist lag ze naakt bovenop me... Zaaaalig.

13:05 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-04

Paasweekend (1)

Zit nu alleen thuis. Lisbeth is gaan drinken met vrienden, maar ik had niet veel zin. Gelukkig haar kunnen overtuigen om alleen te gaan, want anders had ik daarover ook nog een schuldgevoel. Net nog wat gewerkt, maar nu ga ik slapen. Schatje zal wel niet meer lang wegblijven. Morgen worden we in Limburg verwacht voor paasmenu. We wilden daarna wat gaan mountainbiken in Ardennen, maar het weer zit niet mee.
 
Gisteren me wat laten vertroetelen en best nog een leuke avond gehad. Eerst samen een heet bad, dan wat lezen op bed en schatje die mijn haren streelde, vind ik zalig. Vanochtend weer gaan shoppen. DVD van "the matrix" gekocht. Verder ook zilveren zomerjasje - ben ik echt trots op - en knalblauwe sportieve schoenen. Waarschijnlijk een miskoop, want mijn broeken passen daar niet bij.
 
Jipie, schatje is er intussen. Gaan nu ons bedje in...
XXX
Leen

23:37 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-04-04

Down down down

Dacht dat het weer beter zou gaan met mij. Niet dus. Therapie is dik tegengevallen. Veel zwaarder dan gedacht en bibi is een beetje droevig. Heb deze namiddag door Gent gedwaald, op een bankje langs het water gezeten met een sigaretje in mijn mond. Meteen mijn ratsoen van 1 pakje per maand er door gejaagd. Denk niet dat Lisbeth het prettig vond om te merken dat er thuis nog niks gebeurd was qua opruimen en eten maken. Heb er gewoon geen zin in. Ga direct wat op de bank hangen. 't Zal wel overgaan zekers? Geen zin meer om te schrijven / praten. Zucht, en net nu we een verlengd weekend hadden... Oei, daar komen de traantjes. :(
 
Beetje muziek : http://nightwish.ath.cx/filemanager/download/158/dead_to_...

All the same take me away
We’re dead to the world

The child gave thought to the poet’s world
Gave comfort to the Fallen
’Heartfelt’ lovelorn’

Remaining’ yet still uninvited
Those words scented my soul
’"onely soul’ Ocean soul’

It’s not the monsters under your bed
It is the Man next door
That makes you fear’ makes you cry’
Makes you cry for the child
All the wars are fought among those lonely men
Unarmed’ unscarred

I don’t want to die a scarless man
A lonely soul
’Tell me now what to do’

I studied silence to learn the music
I joined the sinful to regain innocence

Heaven queen’ cover me
In all that blue
"ittle boy’ such precious joy
Is dead to the world

Heaven queen’ carry me
Away from all pain
All the same take me away
We’re dead to the world

Dead’ silent’ constant
Yet always changing
’ My favorite view of this world

As he died’ he will return to die in me again
Weaving the cloth’ giving birth to the Century Child
Who gave his life not for the world but for me
Innocence reborn once more
18:38 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

End of all hope

It is the end of all hope
To lose the child, the faith
To end all the innocence
To be someone like me
This is the birth of all hope
To have what I once had

This life unforgiven
It will end with a birth

 
No will to wake for this morn
To see another black rose born
Deathbed is slowly covered with snow

 
Angels, they fell first but I'm still here
Alone as they are drawing near
In heaven my masterpiece will finally be sung

 
Wounded is the deer that leaps highest
And my wound it cuts so deep
Turn off the light and let me pull the plug

Mandylion without a face
Deathwish without a prayer


End of hope
End of love
End of time
The rest is silence

 
(Nightwish - end of all hope )

13:38 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Dromen

De laatste tijd verschillende dromen gehad en allen hadden ze 1 ding gemeen : ik geraak mijn schatje kwijt.
In het ene geval steekt ze de straat over. Ze kijkt nog een keer om en zwaait naar mij en dan... bwam wordt ze overreden door een vrachtwagen.
Een iets minder gewelddadige variant : Schatje vertrekt met het vliegtuig naar het buitenland. Ik blijf huilend achter...

09:02 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-04

Leentje @ work

Zo mijn eerste werkweek zit er weer eens op. Heb net de trend- en de exception analyse afgewerkt. Ik haat rapporteringen, maar het moet ook gebeuren he. Het leuke aan mijn nieuwe job is dat ik mijn tijdsindeling zelf mag maken. Dwz, voorbereidingen en rapportages mogen gerust thuis gemaakt worden. De enige afspraak die we hebben is dat ik een keer per week verslag moet uitbrengen.
 
Mijn collega's begrijpen nog altijd niet (ik citeer) "dat ik met zo'n bullebak kan samenwerken". Weet je, iedereen is bang van mijn nieuwe baas John, maar zelf vind ik hem wel een lieveke. Hij lijkt hard en misschien is ie wel een olifant in een porseleinekast, maar dat is slechts een facade.
 
Gisterenavond een etentje met John gehad ter kennismaking en wat kunnen keuvelen over niet-werk-gerelateerde stuff. Zo heeft ie heel wat gepraat over zijn overleden dochter. Best wel interessant, maar was toch liever met een pak chips op mijn kamertje tv gaan zien. lol. Heel wat gedronken en het ging er allemaal losjes aan toe. Vroeger zou ik hem verleid hebben en mijn bed ingelokt hebben om zo macht over hem te kunnen uitoefenen, maar de tijd dat ik me liet gebruiken is (gelukkig) voorbij.
 
Allez, genoeg gezever. Ik ga nu naar mijn schatje toe.
Blessed be !
Leen

16:35 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

07-04-04

Nieuw autootje

Zijn gisteren naar de garage gereden om een nieuw wagentje te kiezen. Mijn lease-contract loopt ten einde en mijn bommetje is dus toe aan vervanging. 
 
Zelf zag ik een X5 wel zitten, hadden er zelfs even mee proefgereden, maar schatje vond hem veels te duur. Vandaar dat het dus weer een identiek karretje wordt. Denk zelfs dezelfde kleur : zwart.
 
Verder niet echt veel gedaan gisteren. Beetje geluierd, genoten van elkaars aanwezigheid (om het deftig uit te drukken), en 's avonds wat playstation gespeeld : Colin Mc Rae rally. Was lang geleden en best wel fun !


14:40 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-04-04

Wat indien ...

Wat indien ...  Een vraag die ik me al vaak heb gesteld. "Wat indien ik op het laatste moment niet mijn stuur had omgegooid en recht op die boom was ingereden ?"  Wel, dan was ik er niet meer geweest. Jammer ? Vroeger zou ik nee hebben gezegd, nu : ik weet niet. In feite kon ik op dat moment niet anders dan zelfmoord plegen. Ik had mijn kansen verknoeid en er was geen andere uitweg. Mijn leven was een grote puinhoop en bovendien : Wie wil er nu moeder worden van een kind dat niet welkom is ?
 
Weet je, ik heb hierover reeds een paar keer met Lisbeth gesproken, maar een van haar theorieen wil ik gewoon niet aanvaarden: "Misschien heeft je pa er wel voor gezorgd dat je nog steeds leeft. Je tijd was nog niet gekomen".  Onzin.
 
In ieder geval, het leek wel of het lot me aan het uitdagen was. Een week na het ongeval, had de leasingmaatschappij ervoor gezorgd dat er een identiek wagentje voor de deur stond. Alsof er helemaal niks gebeurd was. Mijn nonkel heeft er alles aan gedaan om het ongeluk te laten klasseren als ongeluk. Het gevolg is dat mijn ma nooit heeft geweten wat er juist gebeurd is. Misschien maar goed ook, want ik weet niet of zij die extra last nog kon dragen.
 
Goed, ik wordt nog dagelijks herinnerd aan dat voorval. Mijn kindje ben ik kwijt. Ik zal nooit meer zwanger kunnen worden. Ik heb de kans gehad om moeder te worden, maar ik heb ze verknoeid. Mijn straf ? Waarschijnlijk wel... Toeval bestaat niet.
 
Nog 1 ding wil ik kwijt : Als God bestaat, dan is wel een heeeel slecht scenarioschrijver !!!!

16:46 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-04-04

Zaaaalig !!!!

Dingen waarvan ik dit weekend genoten heb :
1 ) Een bad met veel schuim
2 ) Favoriete muziek op de radio
3 ) Een goed gesprek
4 ) Een lekker wijntje
5 ) Een kus die uren leek te duren
6 ) Wakker worden en schatje die in je armen ligt
7 ) Mensen die je nakijken
8 ) Deze nacht wakker worden en beseffen dat je nog een uurtje kunt blijven liggen
9 ) Iemand hebben die met je haar speelt
10 ) Bobo die vrolijk blaffend heen en weer loopt
11 ) Het gevechtje na de voetbalpartij
12 ) Kijken naar een mooi vrouwtje
13 ) Het praatje met een zwerver zaterdag en het feit dat ie daar heel gelukkig mee was
14 ) Weten dat je weer kunt beginnen werken
15 ) De glimlach en fonkelende oogjes van je schatje zien
16 ) Weten dat je schatje altijd voor je klaarstaat
17 ) Schatje verrassen met een geschenkje
18 ) Naar de wolken kijken
19 ) Binnen zitten terwijl het buiten regent
20 ) Het feit dat ik nu weer naar Gent kan vertrekken !!!
 
Wat ik wil zeggen, het leven zit vol positieve ervaring, je moet ze alleen zien te waarderen !!!!
( Ayla )

16:37 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Happy days

Het lijkt wel of ik weer in het andere uiterste terechtgekomen ben. Weet je, de laatste dagen heb ik weer het gevoel dat ik de hele wereld aankan. Ik strek mijn tentakels in alle richtingen uit, om van alles wat te kunnen opsnuiven. Bang om iets te missen van alles wat rond mij gebeurt. Vandaar dat ik niet goed weet waar ik mijn weekendoverzicht moet beginnen. Bij vrijdag misschien, klinkt het meest logisch.
 
Goed, mij toen wat beziggehouden met het vertroetelen van mijn schatje en omgekeerd natuurlijk. Schatje krijgt meer in meer zin in mij (ook letterlijk). Zelf verdacht ik haar er eerst van een soort Pavlov reaktie te willen uitlokken. Weet je, telkens ik iets vertelde over mijn problemen, stond ze als het ware klaar om me te bespringen als een soort van beloning (?).  Een beetje oneerbiedig uitgedrukt misschien, maar zo voelde het aanvankelijk aan. Nu goed, toen ik het ter sprake bracht, reageerde ze verontwaardigd. Blijkbaar heeft het toch met liefde en respect en meer van dat te maken, maar daar ben ik te lomp voor. Volgens haar ben ik niet meer de koele harde tante die ik vroeger was, maar een emotioneel en gevoelig meisje. Nou nou...
 
Zaterdag me nog eens goed laten gaan en bijna alle winkels in Gent leeggekocht. Een kort overzichtje :
Kleding :
- Een zwart topje met doodskop.
- Een wit trainingsvestje met blauwe streep op de mouw.
- Enkele enge / korte geruitte blousjes (om mijn "assets" wat meer tot zijn recht te laten komen).
- Enkele topjes in zomerkleuren (blijkbaar hebben sommige kleuren een positief effect op je humeur).
- Een lederen armbandje met adelaar erop.
Boeken / DVDs en CDs :
- Enkele pocketboekjes van Dean Koontz (mijn favoriete schrijver)
- Een handleiding Wicca heb ik maar laten liggen. Weet je, wil alles zelf leren ontdekken, langzaam aan. Lijkt me interessanter en is bovendien het basisprincipe van Wicca.
- DVD van Wild Things (de twee films tesamen).
- CD van Magnus.
 
Ben in de namiddag bij Lisbeth haar werk binnengesprongen. Had ik beter niet gedaan want toen ik een of andere lastig vrouwmens mijn schatje het leven moeilijk zag maken, ben ik ontploft en ben ik me beginnen moeien. Het werd een heuse scheldpartij, maar gelukkig heb ik me net op tijd kunnen bedwingen. Schatje was onopvallend teken aan het doen dat ik moest stoppen daarmee en raar maar waar, dat had effect.
 
's Avonds Lisbeth getrakteerd op een etentje in Hasselt in " 't Kleine Genoegen" . Hebben het viergangen verassingsmenu genomen met een hele hoop wijn erbij. Best wel heerlijk en heel verzorgd. Een beetje genieten van je leventje he, want voor je 't weet is het voorbij.
Het menu :
- Apperitiefhapjes
- St. Jacobsschoteltje
- Aspergesoep met grijze garnalen.
- Everzwijnfilet met portosausje.
- Kokospannekoekjes met geflambeerde ananas en ijs.
 
Gisteren wilden we gaan mountainbiken, maar het was niet echt mooi weer. Dus braafjes bij ons ma thuis gebleven. In de voormiddag een beetje gevoetbald met bobo. Het beest vond al die aandacht best leuk en liep de hele tijd luid blaffend tussen ons in.... In de namiddag wat gewandeld en daarna lui in de zetel gelegen. Net toen we begonnen te knuffelen en ik mijn t-shirt had uitgetrokken, kwam ma binnen. Best wel genant. Dan maar braafjes een boekje gelezen.
 
Ben nu bezig aan een pocketje van Dean Koontz over mysterieuze moorden en voodoo. Schatje had natuurlijk meteen een opmerking klaar over mijn leesstijl : heel vluchtig, af en toe een tiental bladzijden overslaan, dan weer terugbladeren omdat ik iets gemist had en dan weer helemaal naar het einde om te weten wie er gaat sterven... Bovendien ben ik dan meestal zo verdiept in het verhaal dat ik alles rondom me heen vergeet en als je me dan probeert te storen, dan krijg je heel wat scheldwoorden over je heen. lol. 
 
Vandaag weer eventjes aan het werk. Ben hier om een nieuw contract te tekenen en mijn nieuwe functie te bespreken. Maar veel tijd om daarover te praten, hebben we niet. Gisteren is ons datacenter plat gegaan en dus kunnen ze best wat extra hulp gebruiken. Hele dag dus telecalls, vergaderingen, rapporten schrijven... Welcome back in real life. Maar heb er best wel weer zin in. Het leukste vond ik de verbaasde blikken van mijn collega's toen ik binnenkwam. Het leek wel of ze nog nooit een vrouw gezien hadden. Mannen he, ze zullen nooit veranderen.
 
 

13:22 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |