27-05-04

Zuid Afrika (Week 1)

Eventjes een snelle update...  Mogen voor een uurtje de pc van ons gastgezin gebruiken. Schatje zit nu naast me. Moet dus opletten wat ik schrijf. (mep) Auw... snif snif, sta vol blauwe plekken...

Goed, waar moet ik beginnen ? Het klinkt als een cliche, maar geloof me, Zuid-Afrika is fantastisch! Een echt paradijs! 1 ding weet ik : hier zou ik de rest van mijn dagen kunnen slijten. (der zit er hier een naast mij hevig ja te knikken). Ondanks het feit dat we hier nu putje winter zijn, is het behoorlijk warm. Hier toch (grens met Swaziland), want in Cape Town, onze eindbestemming, is het zo'n 16 graden. 

Ik moet zeggen, we vallen op. Twee lesbische meisjes alleen, rondtoerend met een wagen. Schatje luchtig gekleed, haar tattoos bloot en sandaaltjes. Bibi met lange broek, strakke topjes en buffalo's. Bovendien kunnen we niet van elkaars lijf blijven, dus heel wat negatieve reakties. Maandagavond zijn we daarin misschien wel iets te ver gegaan. Weet je, telkens ik Lisbeth in haar klein bikinitje zie, moet ik haar bespringen. En vermits we toen toch alleen aan het zwembad lagen, zijn we maar all the way gegaan. Elkaar uitgekleed en naakt het water ingedoken. Net op dat moment kwam er een koppeltje aan. Ons wat in het water verscholen, maar uiteindelijk moesten we er wel uit. Gevolg : een geile man die ons met open mond aankeek en een kwade echtgenoot... zucht.

We touren hier rond met een VW polo met koffer. Net groot genoeg voor al onze koffers (en dat is voornamelijk Lisbeth haar schuld). AUW. Had moeite met wegrijden bij de verhuurfirma. Probeer maar eens met je links hand te schakelen (zat aanvankelijk constant in derde ipv in eerste) en als je dan nog eens een diesel gewoon zijt. Het moet geen zicht geweest zijn, want de verantwoordelijke van avis kwam snel naar buiten gelopen om te zien wat er aan de hand was. Links rijden is op zich niet moeilijk. Alleen een straat in rijden, loop wel eens verkeerd af : bocht te kort nemen en op het tegengesteld rijvak terechtkomen. Ook een straat oversteken is vrij lastig. Je hebt de gewoonte eerst naar links te kijken, te vertrekken en dan naar rechts. Nu moet het net andersom. En als je dit dan vergeet, heb je af en toe een bijna-ongeval.

We zijn nu 1 week ver, wat vliegt de tijd. Een overzicht (ik schrijf nu Lisbeth haar notities over): 

DAG 1 -  Vrijdag 21 mei :  Vertrek vanuit Parijs. Aankomst Johannesburg zaterdagochtend.

DAG 2 -  Zaterdag 22 mei :
Huurwagen afhalen en snel richting Pretoria. J'burg is veel te gevaarlijk en dus mochten we daar niet blijven. Hebben dagje uitgerust in de tuin van ons guesthouse (Colbyn in Pretoria). Oh ja, de uitbater vergeleek ons met een wervelwind. Had de tuinslang genomen en was achter schatje aangerend, tot verbazing van het personeel. :)

DAG 3 - Zondag 23 mei :
Bezoek aan Pretoria met oa het voortrekkersmonument (een vierkante blok) en het parlement. De hot dog die we er kochten zag er roze uit. Hebben hem maar weggekegeld en wat chips verorberd.

In de late namiddag vertrokken naar Sabie. Het is een lange rit. ( De benzinetank is zo volgetankt dat het wijzertje de eerste tweehonderd km niet beweegt... )  De autostrades zijn provinciewegen met aan elke kant een pechstrook voor de voetgangers en het trage verkeer. Inhalen gebeurt vrij roekeloos (heb ik al vrij snel geleerd). Het komt erop aan dat je de tegenliggers opzij drumt. 's Avonds laat aangekomen in Sabie (Timamoon Lodge - http://www.timamoonlodge.co.za). De eigenaars waren al vrij ongerust. Hadden bovendien de route via de "gevaarlijke" bergpas genomen en het was toen hevig aan het onweren + reeds donker.  "Oh dear, you're so late and it's already dark." Hier twee nachten gebleven.

DAG 4 - Maandag 24 mei :
Het guesthouse valt enorm mee. Ruime kamers met hemelbed, open haard en eigen zwembadje. Lekker eten, prachtig uitzicht, rustig gelegen middenin een groot woud. Bovendien wordt 's ochtends de auto gewassen door het zwarte personeel. De apartheid mag dan wel afgeschaft zijn, de negertjes leven nog altijd apart en zijn nog heel onderdanig. 

Vandaag een bezoekje gebracht aan blyde river canyon met de vele vergezichten op het Krugerpark (God's window, the 3 rondavels, the potholes) en verder het oude mijnstadje Pilgrims rest. 

DAG 5 - Dinsdag 25 mei :
Wat aan het zwembad gezeten en in de namiddag vertrokken naar het Kruger park. Een eerste safari gemaakt : tegen 40 per uur het park door en geduldig de bosjes in turen op zoek naar iets exotisch. Veel meer dan hertjes, zebras en wat wrattenzwijnen zien we vandaag niet.

We verblijven in Skukuza, een van de grootse "kampen". Het is 's avonds op tijd binnen zijn, want de poorten van het kamp gaan onherroepelijk dicht. Dus geen olifantjes in de buurt van ons hutje. Vrij primitief hier, maar het restaurant had wel champagne :). Geen tv en dus is het 's avonds elkaar pesten geblazen.

DAG 6 - Woensdag 26 mei :
Kruger park. We doorkruisen het park van Noord naar Zuid en West naar Oost en zien bijna alles : Zebra's, Giraffen, Neushoorns, Buffels, Slangen, ... Alleen de olifanten laten zich niet van nabij bekijken. Lisbeth beweerd een leeuw te zien te hebben, maar daar ben ik niet zeker van. Pas Donderdagochtend gebeurt het onverwachte. Het struikgewas voor ons kraakt hevig en voor we het beseffen zijn we omringd door een kudde olifanten. Akkelig zo'n metertje voor en naast je wagen. Langzaam trekt de kudde langs de wagen door, zonder ons ook maar 1 blik te gunnen...

DAG 7 - Donderdag 27 mei :
Deze namiddag toegekomen nabij de grens met Swawiland. Die gaan we morgen oversteken. Ons guesthouse : the rest in Nelspruit (http://www.therest.co.za ) .

Tot zover.
Veel groetjes,
Leen en Lisbeth.


22:23 Gepost door leentje in reizen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: reizen, zuid-afrika, dagboek |  Facebook |

Commentaren

waw k zou zo mijn koffers pakken en achterna komen ... veel plezier nog jullie tweeën!!! Geniet ervan en van elkaar!!

Gepost door: lucky2behappy | 27-05-04

Geert en

Gepost door: zucht | 28-05-04

zucht En wij maar blokken !!! (tijd om te gaan slapen - zie berichtje hieronder - lol )

Gepost door: Geert | 28-05-04

Zuid Afrika Was net aan jullie aan het denken. Ziet er allemaal heel fantastisch uit. Maak er nog twee toffe weken van !!!
xxx
Els

Gepost door: Els | 28-05-04

!!! Leuk nog eens iets van je te horen. Nog veel plezier daar !!!

Gepost door: Nadine | 28-05-04

GPS mijn GPS vind zijn weg niet in die wouden, anders was ik ook langs gekomen. Amai, jullie doen ons snakken naar de vakantie : nog vier weken.......

geniet jullie alvast verder en laat ons regelmatig eens op de vakantie denken door een posting

Gepost door: Luc van het moerhofke | 28-05-04

geil zou men ervan worden Hey,

ik was ook graag aan't wembad geweest .. eens zien wa ge in uw mars hebt :) , geniet er nog van !!!

Gepost door: bart | 29-05-04

Goh! Het lijkt me daar echt wel zalig! Geniet maar van je vakantie, enne....niet te geil he...hihi..

Gepost door: Myst | 29-05-04

droom wow wat een droomreis zou ik zo wel mee willen hoor maar ja jullie hebben me niet gevraagd ( lol) hihi ben benieuwd naar deel 2 liefs en een dikke kus Merel

Gepost door: merel | 31-05-04

De commentaren zijn gesloten.