02-06-04

Zuid Afrika (Week 2)

Ben een beetje bang, de laatste dagen gaat het enorm goed tussen ons. De verliefdheid is omgeslagen in passie en dus brengen we heel wat tijd door met het vertroetelen van elkaar. We zijn onverzadigbaar en willen steeds meer. Jullie zijn gewaarschuwd.

De voorbije week was schitterend. Ontzettend veel indrukken opgedaan. Elke dag was verschillend van de vorige en daarom heel boeiend. De mensen zijn heel vriendelijk, maar is is nog duidelijk apartheid. De zwarten leven in gettos in de nabijheid van de steden of dorpen. De meesten zijn bovendien heel onderdanig. Zo hebben we ze het liefste he.

Goed, al de guesthouses vielen tot nu toe enorm mee. De uitbaters zijn ontzettend vriendelijk en helpen ons in het zoeken naar een slaapplaats voor de volgende dag met oa faxen versturen, wegbeschrijvingen opzoeken, etc… Ontbijten doen we meestal op een terras genietend van het zonnetje. Het eten is steeds heel verzorgd (je kan wel niet kiezen) en bovendien goedkoop.

Al heel wat kmters afgelegd, en dat ging tot nu toe goed. Alleen daarnet liep het bijna verkeerd af (zie verder). Op de radio onderweg typische zestiger muziek (stop in the name of love kunnen we intussen al heel goed meebrullen) en zelfs verschillende malen Dana Winner. Die is hier blijkbaar heel goed  bekend. Verder ook een stapeltje cdtjes mee : Armand van Helden, een afrekeningscd, tour of duty (Lisbeth haar keuze), Switch, etc… Luchtige muziek die niet gaat vervelen en dus ideaal voor op vakantie !!!

Een verslagje :

DAG  8 – Vrijdag 28 mei  :
De grensovergang in Swaziland wordt in vele reisgidsen beschouwd als een must. Ik moet zeggen, het had achteraf bekeken zijn charmes, maar op het moment zelf was het eerder vervelend. Weet je, de hele tijd aanschuiven in een rij. In verschillende kantoortjes een stempeltje halen enne… achteraf bekeken hadden we er eentje gemist. Dat werd snel duidelijk toen we weer Zuid-Afrika in wilden. De douane bediende deed heel vervelend, we waren illegaal in het land, blablabla, maar uiteindelijk mochten we verder . Onze eindbestemming : St.Lucia.

Het was een helse tocht van enkele honderden kilometers en als dan nog een van de hoofdwegen een zandweg bleek te zijn, dan schoot het echt niet op. Bovendien waren we bang voor platte band, want in de verste verte was er niets of niemand te bespeuren. Raar maar waar, mijn mobieltje deed het daar nog altijd !!!

Onderweg een hele reeks houten beeldjes gekocht. Een houten tafeltje en een giraf van anderhalf meter. Benieuwd of ie het vliegtuig op gaat.

We verblijven twee nachtjes in Wendy’s country lodge.  Het is een guesthouse in koloniale stijl gebouwd rond een zwembad en tropische tuin.

DAG 9  - Zaterdag 29 mei :
Bezoek aan St.Lucia. Het is een snobbistisch stadje van de buitenwereld afgesloten door een prive-bewakingsdienst, maw zwarten niet toegelaten. Iedereen komt hier pronken met zijn porsche, ferrari, bmw en meer van dat fraais. We brengen een bezoekje aan een krokodillenboerderij. Leuk daar waren niet zozeer de beestjes, maar wel een verkeersbord dat een helling moest aanduiden : een rolstoel die de helling afdonderde en onderaan een krokodil met zijn bek open, klaar om zijn slachtoffer te verorberen. Hoe verzinnen ze het !

Verder ook een bezoekje gebracht aan een Zoeloedorpje. Enkele hutjes waarvoor zwarte dames met ontblote tieten een dansje voor ons opvoerden. Wou zelf ook meedoen, maar had geen zin in commentaar van enkele engelse preutse toeristen. Pff, ongelooflijk hoe sommige mensen gechockeerd kunnen raken door een paar ontbloten tieten of ben ik te veel gewoon ?

In de namiddag doorgereden naar het strand. Best leuk, want we hadden het helemaal voor ons alleen. Geen gezeur aan ons hoofd omdat we topless zonnen en elkaar wat aflebberden.

DAG 10 – Zondag 30 mei :
Vroeg vertrokken zodat we rond de middag bij Durban aankwamen. Niet echt de meest veilige stad, maar de wagen kunnen achterlaten onder toezicht van een parkeerwacht : potige kerels met knuppels. Eigenlijk moesten we wel, want ik weet niet wat er gebeurt als je ze niet betaalt… Goed, een paar uurtjes op het strand gelegen, hoe kan het ook anders. Veels te warm voor iets anders.

’s Avonds naar ons guesthouse aan de voet van de Drakensbergen : Hawklee Country house. Een heel rustig gelegen keet  en heel lekker eten (thx Jef) ! En dat voor een habbekras. We krijgen een prive chaletje aan de rand van een rustig kabbelend riviertje en heel luxueus ingericht. Een eigen bubbelbad !!!

DAG 11 – Maandag 31 mei :
Het was de bedoeling om de Zoeloe slachtvelden te bezoeken, maar we houden het snel voor bekeken. Kijk, allemaal interessant wat er daar gebeurd is, maar enkele honderden km rijden voor 1 pietluttig monument, dat kan er bij mij niet in.  Ze keken wel verbaasd op toen we iets na drieen opnieuw in het guesthouse toekwamen en nog meer toen we direct naar de kamer gingen voor leukere dingen. Samen het bubbelbad uitproberen bv. Ook nu wordt onze auto voor ons gewassen. Enne met de brandslang kan je Lisbeth eens goed nat spuiten. Grappig als je weet dat ze net een uurtje zich heeft staan opmaken in de badkamer en dat er nog maar een kwartiertje rest tot het avondeten. Hihi. Heb daarna wel veel slaag gekregen.

DAG 12 – Dinsdag 1 juni :
We rijden rond Lesotho richting Ladybrand (Cranberry cottage)
.  Onderweg het Golden gate park doorkruist. Het was de bedoeling nog een cultureel dorp te gaan bezoeken, maar daar hadden we beiden geen zin in. Liever aan het zwembad van ons guesthouse liggen. Heel alleen. Eigenlijk vind ik het hier niet zo leuk. Vandaar dat we de dag erna maar door rijden.

DAG 13 – Woensdag 2 juni :
Vanochtend afscheid genomen van Jade (de hond) en de poes. Hen tijdens het ontbijt op het terras (overal trouwens) wat bacon gevoederd.

Zonet aangekomen in Graaf Reinet, een historisch dorpje middenin de dorre Karoo en dit na een rit van 680 kilometer. Pff, ben er moe van. Een saaie rechte weg was het, dwars door de woestijn. Alleen op het laatst nog wat gebergte gehad en een bijna ongeluk. Was veel te moe en toen ik in een haarspeldbocht een vrachtwagen wou inhalen, kwam er net een tegenligger aan. Die moest bruusk uitwijken en het scheelde niet veel of ie was het ravijn ingereden. Auw, krijg net nog maar eens een mep van Lisbeth, voor hetgeen ik haar heb aangedaan. Moet we zelf maar rijden he, maar dat durft ze niet goed. Auw…

Zitten in een culinair guesthouse middenin het centrum : Stockenstrom. In de brochure stond dat koken een passie was van Beatrice, dus ik ben benieuwd wat het straks gaat geven. In ieder geval is ze heel gastvrij, want we mochten de pc effe gebruiken (Lisbeth durfde het niet vragen). Auw.

Allez, moeten nu afsluiten, voor ik helemaal vol blauwe plekken sta. In ieder geval, ik denk dat het nog een race gaat worden richting Cape Town, want hebben de laatste dagen redelijk wat getreuzeld. 

Dikke kussen, ook van Liesje !!!20:25 Gepost door leentje in Reizen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: reizen, zuid-afrika, rondrit, dagboek |  Facebook |

Commentaren

WAAAW ik lees hier net heel uw verslag, 'tis echt wel een safari ginder gelijk in de films; sun sex and goed eten ;-)))) al dat lekker rondtrekken klinkt enorm avontuurlijk...
nu ja ik ga ook in de zon de spaanse zon dan wel rontrekken met huurauto's in andalousië...
Peru Mexico en de rest zla moeten wachten tot ergens in de duistere toekosmt :(((
nog veel pleizer jullie daar! good to hear everythign is so fukking great! :p
cms

Gepost door: CMS | 02-06-04

... ik wil vakantie!!!!!!!!!!!!

Gepost door: lucky2behappy | 02-06-04

wel ik vroeg me net af hoe het met jullie was. Heel goed denk ik, niet? In ieder geval : amuseert jullie. Volgende keer ga ik mee !!!

Gepost door: Marc | 02-06-04

Tuinslang Dat met die tuinslang zou je bij mij niet moeten proberen hoor...
Leuk dat jullie het zo fijn hebben. Maak me maar goed jaloers. Zucht.

Gepost door: Els | 03-06-04

Geert Seg, en wij maar blokken. fyi, ben net klaar, morgen examen.
Mijn vakantie komt nog, maar jammer genoeg niet naar Zuid Afrika. Daar heb ik als arme studentje geen geld voor.

Gepost door: ... | 03-06-04

De commentaren zijn gesloten.