06-06-04

Zuid Afrika deel 3

Aaarg Cape Town komt wel heel dicht in de buurt en wij willen nog niet naar huis !!!

Ga het kort maken, want dadelijk met Lisbeth het badje in. Schatje gaat mijn haartjes verven. Zitten nu in het gasthuis van een belgisch koppel. Vandaag struisvogeltje gereden....

DAG 14 – Donderdag 3 juni :
We brengen een kort bezoekje aan Graaff Reinet en rijden dan naar Nieu-Bethesda voor een keineig iets : het owl house ofte het huis van een gestoorde kunstenares.   Elke vierkante centimeter is versierd met veelkleurige stukjes glas en de tuin staat vol betonnen beelden van – u raadt het al: uilen.

’s Avonds naar de plek der geliefden: de valley of desolation.   Hier komen elke avond romantische koppeltjes samen om te genieten van het uitzicht en de ondergaande zon. Een betoverend zicht en de ideale plaats om elkaar beloftes te doen. Meer zeg ik niet, want dat wordt een verrassing.

DAG 15 – Vrijdag 4 juni :
Slecht nieuws : er is vanacht ingebroken in ons guesthouse. Zelf hebben we er niets van gemerkt. Er is een heleboel flessen sterke drank gestolen. Het gastkoppel loopt aangeslagen rond…  Is Zuid-Afrika dan toch minder veilig dan we gedacht hadden ?

We vertrekken richting St-Francis Bay ofte surfers paradise omdat er altijd een voor ons vervelend briesje staat.  We verblijven in “the beach house”, dat vlak op het strand staat.  Om te zonnen is het iets te fris en dus houden we het bij een wandelingetje. De ideale gelegenheid om nog wat dingen te bespreken. De hond van het gastgezin is ons gevolgd en loopt trouw achter ons.  ’s Avonds eten we in “the legends”, een restaurantje vol foto’s van oude rock legendes. Jammer genoeg wordt ook hun muziek er gespeeld. “Love me tender”, “Sweet home alabama” enne “great balls of fire”.

DAG 16 : Zaterdag 5 juni :
’s Ochtends  komen we oude bekenden tegen:  Vera en Roy, een hollands echtpaar. Dat we in St-Lucia reeds waren tegengekomen.  Terwijl zij nog een dagje blijven, pakken wij onze koffers en vertrekken we naar Knysna. (aan het begin van de gardenroute).   Onderweg bezoeken we het tsitsikamma forrest national park: we maken een unieke wandeling naar de hangbrug over storm river mouth, dwars door het laatst overgebleven regenwoud. Er staat heel wat wind.

’s Avonds logeren we in Knysna aan de bay in “under milk wood”. We krijgen een eigen chalet met sundeck en privestrandje. Verder ook barbecue spullen voor een barbecue op het strand. Kan het nog romantischer ? 

DAG 17 :  zondag 6 juni :
Onderweg naar Oudtshoorn stoppen we even bij Dolphins point.  Dolfijnen tijd !!!  Oudtshoorn zelf is bekend omwille van zijn struisvogelkwekerijen. We stoppen ook even in cheetahland en mogen samen met onze gids Cindy mee de kooi in om zo’n beestje te strelen.  Wat zijn ze zo lief mevrouw… 

Ook de struisvogelboerderijen zijn best interessant. We maken er een heuse struisvogelrace mee, mogen er even op zitten en kunnen bovenop een paar eieren gaan staan. Die zijn nl reuzesterk.  We overnachten in een echte boerderij . De kamers zijn luxueus enne… er is een zwembad !!!

Dikke knuffels,

Leen en Lies22:00 Gepost door leentje in reizen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: reizen, zuid-afrika, rondrit, dagboek |  Facebook |

Commentaren

oooooohhhhhhhhh ben zoooooooooooo jaloers op jullie meiden ggrrr zit ik hier in nederland met regen ( vandaag ff niet 30 graden hihi) maar ik lees zoveel plezier van je blogje af meis volgens mij gaat het helemaal lekker nu en daar was je ook wel aan toe zeker om goede gesprekken met lies te hebben en daar hebben jullie nu alle tijd voor

Vind het fijn te lezen dat jullie alletwee zoveel genieten heerlijk mail me maar gauw als je weer terug bent meis mis je mailtjes wel hoor kussies Merel ook voor lies

Gepost door: merel | 07-06-04

leuk! Hoi! Ben net terug van onze eigen vakantie (een weekje toscane, lang niet zo exotisch als jullie avonturen, maar voor mij toch het aards paradijs) en ik ben eens alle blogjes aan het bijlezen. Ik had niet verwacht hier updates te zien aangezien jullie op reis zijn, en dan ontdek ik drie hele lange posts! Geweldig! Heb ze met veel plezier gelezen... Geniet ervan!!!

Gepost door: Josie | 08-06-04

Op ronde k ben op ronde met de overschot van de barbeque! Zin in een stukje vlees? De groentjes staan op tafel!
Smakelijk!

Gepost door: lucky2behappy | 09-06-04

Geniet ervan, meiden Ondertussen tracht in Belgenland de straat te reclaimen, zoals sir Beck mij vroeg.
Maar dat ging niet van een leien dakje.
*Zucht*
Groetjes van een jaloerse
GDB, nog steeds le mal aimé.

Gepost door: GDB | 10-06-04

De commentaren zijn gesloten.