06-07-04

Werchter Vrijdag (deel 1) : the wild rover

Vroeg opstaan was er niet bij op vrijdag. Buiten was het aan het regenen en daarom bleven we liever lekker lang in bed liggen. We waren bang voor een gigantische modderpoel op de weide, maar toen we in de late namiddag toekwamen lag alles er redelijk droog bij. We konden zelfs zonder problemen languit in het gras gaan liggen. Een stralend zonnetje (afgewisseld door een paar donkere wolken) zorgde voor een ideaal festivalweertje.
 
Monster Magnet was de eerste band die we zagen en het was meteen raak. Het was allemaal zo 'over the edge' dat het best leuk begon te worden. Hoogtepunt was Dave Wyndorf die zijn gitaar in stukken sloeg. Pure rock en roll, maar niet echt slim aan het begin van een optreden. De muziek zelf was hard, en best genietbaar, met als absoluut hoogtepunt het schitterende 'Space Lord'.
( Onze beoordeling : 7/10 )
 
Tijd om uit te blazen hadden we niet, want ook de Dropkick Murphys gaven er een lap op en dat in hun typische stijl : hardrock gemengd met een vleugje keltische muziek. Ofte hoe een doedelzak en gitaar perfect samen gaan. Jammer genoeg klinken de meeste songs nogal hetzelfde en ook het kerstliedje (!!!) op het einde was eerder een minpunt. Topper was - hoe kan het ook anders - een door iedereen meegebruld 'the wild rover'. Gelegenheidszangeresje Stephany zorgde voor een aangenaam tussendoortje. En schatje, zij huppelde vrolijk heen en weer.
( Onze beoordeling : 7/10)
 
"Give me a D! give me an Arkness! Give me The Darkness!" . Tijd voor rara The Darkness... een groep waar we veel van verwacht hadden en die ons niet teleurstelde. Tickets voor hun optreden begin dit jaar in de Ancien belgique waren supersnel uitverkocht, maar gelukkig kregen we nu een herkansing. Wat moet je verder van de Darkness zeggen? Ze stonden er, niet meer en niet minder. Zanger Justin Hawkins verbaasde ons. Hij zong niet alleen met zijn gekende hoge stemmetje, maar zag er bovendien heel Freddy Mercury-achtig uit met zijn tot onder de navel opengeritste catsuit. Lekker verkeerd dus en daarom zo schitterend. Het hoogtepunt : "I believe" dat de weide nog maar eens deed ontploffen.
( Onze beoordeling : 7,5/10 )
 
Wordt vervolgd ...


10:44 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.