08-07-04

Werchter Zondag : The day after

 
Zondag hadden we er niet echt zin meer in. De goeie bands waren reeds gepasseerd en na een schitterend optreden van oa Lenny Kravitz, kon het alleen maar bergaf. Bovendien leek het programma me meer geschikt voor een TW classic, maar soit... Die dag nog drie bands gezien en toen hielden we het voor bekeken. 't Was meer dan genoeg geweest.
 
Effe dit verslag afmaken, want ben er al bijna een week mee bezig. Goed, PJ Harvey dan maar. Ik had ze het jaar ervoor al gezien op Pukkelpop en geloof me, ze doet het nog altijd even goed. Songs die met volle overtuiging worden gezongen, heel gedreven en vol passie. Zoals gewoonlijk betrok ze haar publiek niet bij haar act, maar dat stoorde niet. Wat haar uiterlijk betreft: ze ziet er elk jaar meer en meer als een goedkope stoephoer uit. Part of the act? Met heimwee denk ik terug aan het roze pakje en zwarte bh op Werchter een aantal jaren terug. Of aan dat prachtige witte kleedje vorig jaar... Dit jaar een bizarre verschijning: roze naaldhakken, een geel kleedje en kort zwart verwaarloosd kapsel. Ze viel op, dat is het minste wat ik kan zeggen.
( Onze beoordeling: 7/10 )
 
Tijd voor een paar bejaarden nu: de Pixies. De pixies waren in de jaren tachtig een groep waarnaar je luisterde, simpelweg omdat er toen toch niks beters te horen was. Nu twintig jaar later, klinken ze nog altijd zoals vroeger en ik weet niet of ik daar blij mee moet zijn. Twintig liedjes werden er op een uurtje doorgejaagd. Frank Black wordt met het jaar dikker en ook Kim Deal neemt in omvang toe. Niet echt mijn ding, maar leuk om eens terug te zien. En nu mogen ze weer naar het rusthuis verhuizen.
( Onze beoordeling: 7/10 )
 
Eindelijk nog eens goeie muziek, maar onbegrijpelijk niet als afsluiter op het hoofdpodium. N.E.R.D zou een waardige vervanging geweest zijn voor David Bowie. De tent stond overvol en ook daarbuiten werd er duchtig meegespringd en meegebruld. Fantastisch sfeertje met als hoogtepunt "she wants to move" en "lapdance". Een prima afsluiter voor een al bij al prachtig festival.
( Onze beoordeling: 8/10 )

16:51 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi verslag Je hebt een mooi verslag neergetyped, lijkt wel een prof!

Gepost door: Barbara | 09-07-04

De commentaren zijn gesloten.