12-07-04

Laatste berichtje

Gisterenavond een lang gesprek gehad met mijn moeder. Heb haar mijn excuses aangeboden voor al die ellende die ik haar heb aangedaan. Ik schaam me er echt voor. Drie jaar lang heb ik haar alleen gelaten met haar verdriet, haar uitgescholden alsof het haar schuld was dat pa dood is en haar compleet genegeerd. Het moet moeilijk voor haar zijn geweest... ook al zegt ze dat ze het best begrijpt.
 
Ik heb haar alles verteld van wat ik heb meegemaakt. Ik moest het gewoon, maar ik besef wel dat ik daardoor ma wel met een schuldgevoel heb opgezadeld. Ze dacht dat mijn zelfmoordpoging gewoon een autoongeluk was en had geen benul van alles wat er daarvoor gebeurd was (mijn zwangerschap, verslaving en depressies). Mijn verhaal kwam hard aan, maar ik vond dat ze het moest weten... Je kan je wel voorstellen dat we heel wat afgeweend hebben. Het was tevens een hele opluchting. Ik ben weer naar mijn ma toegegroeid, we kunnen weer samen knuffelen en plezier maken. Vroeger reageerde ik nogal afstandelijk tegenover haar en daar heb ik nu enorm veel spijt van. Ik hoop dat ik goed kan maken wat de voorbije jaren mis is gegaan.
 
Eigenlijk is dat mijn grootste fout geweest, ik heb alles opgekropt en zag uiteindelijk geen uitweg meer. Zelfmoord leek de enige oplossing. Met de steun van anderen ben ik weer uit dat diepe dal geklommen. Mijn nonkel heeft me met harde hand weer de juiste richting ingeduwd en gelukkig ben ik op het juiste moment Lisbeth tegen het lijf gelopen. Ze heeft de hele tijd in me geloofd. Ik heb haar veel pijn gedaan. Weet je, ik was enorm ontroerd toen ze dit weekend zei: "Zie je wel dat het de moeite was om te wachten op de echte Leen." Het lijkt alsof we nu pas echt aan onze relatie kunnen beginnen.
 
Kijk, ik ben dit blogje begonnen als een soort therapie. Ik heb voor het eerst sinds lang mijn gevoelens kunnen uiten. Ik heb heel wat steun gehad van jullie en daar ben ik jullie eeuwig dankbaar voor. Want, was ik alles blijven opkroppen, dan zat ik nu niet hier. Dan had ik waarschijnlijk wel een tweede boom gevonden om tegen aan te knallen.
 
Als ik dit blogje opnieuw lees, dan schrik ik enorm. Ik verbaas me erover dat ik mijn diepste gevoelens heb kunnen neerpennen, ik verbaas me erover dat ik me zo in de nesten heb kunnen werken en ik had nooit verwacht dat ik ooit weer uit die put zou kruipen. Ik ben weer het vrolijke meisje dat ik ooit was. Ik heb mijn verdriet zijn eigen plaats kunnen geven. Vergeten doe je nooit, dat besef ik nu meer dan ooit... Enne... ik had nooit gedacht dat ik weer zou geloven in een schitterende toekomst. Voor het eerst in jaren kijk ik weer vooruit, en weet je, ik heb er zin in !!!
 
Zonder de steun van de vele mensen om me heen had ik het nooit gered, en daarom ben ik iedereen dankbaar. Dankbaar omdat ze in mij zijn blijven geloven en omdat ze me alle kansen hebben gegeven.
 
Mensen, ik denk dat de tijd is gekomen om afscheid te nemen. Nu ik een punt heb gezet achter mijn verleden, heeft ook dit blogje geen zin meer. Ik hoop dat ik jullie niet verveeld heb met al mijn ellende. Misschien horen we elkaar ooit weer, en misschien wel sneller dan we zelf verwachten. Het gaat jullie goed !!!
 
Dikke knuffel,
Leen.
 
 

15:19 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

. Het geeft me rillingen van blijheid om te lezen dat je je zo gelukkig voelt :-)

Gepost door: Twinkeltje | 12-07-04

Leentje Dat het goed met je gaat.

Gepost door: urbain | 12-07-04

... In de eerste plaats wil ik zeggen dat ik enorm blij ben dat het goed met je gaat!!!
'k Vind het wel jammer dat je stopt met dit blogje ... Ik lees/las je graag! Het gaat je goed meisje!!
Liefs en een dikke knuffel,
Lucky

Gepost door: lucky2behappy | 12-07-04

Knap hoe je uit die toch wel voor jou en je omgeving moeilijke situatie hebt gewerkt.
Moge alles op jullie weg verlopen zoals jullie wensen en zo dit al eens niet het geval is, blijf dicht bij elkander (en dan heb ik het in de eerste plaats over Leentje en Liesje maar ook over Leentje en de mama) en steun elkander.

Vaart wel en wezet scone.....

groetjes en misschien tot nog eens.

Gepost door: Luc van het Moerhofke | 12-07-04

... Meid, leuk te horen dat je je weer goed voelt. Jammer dat je stopt. De happy dingen in je leven interesseren ons ook hoor, dus waarom zou je daarover niet schrijven ? please !

Gepost door: Els | 13-07-04

niet stoppen he meis ik heb alles gelezen hihi en ik stuur je zo snel mogelijk een maoil terug maar weet je zeker dat je stopt? het kan juist zo fijn zijn om af en toe ff je gedachten op te schrijven.....

dikke knuf merel

Gepost door: merel | 13-07-04

amai ... Kheb natuurlijk niet alles kunnen lezen maar je hebt precies heeeeeeel wat meegemaakt! Nog heeeel veel succes met je verdere leventje en het ga je goed!

-Dikke Kus-
Saartje

PS: Thx voor de succes-wensen voor de examens en mijn blogje! :)

Gepost door: Saartje | 13-07-04

Leentje.... .... het ga jou ook meer dan goed!!!!!!! :-) :-) :-) :-)

En tot nog eens!

Gepost door: Schwung | 13-07-04

... ook van mij een stevige knuffel!

Gepost door: MJ | 14-07-04

hey leentje ik heb hier ook zowat dagelijks zitten meelezen en ik zou het ook jammer vinden dat je stopt! af en toe nog eens een berichtje zou wel tof zijn!
maar ik wens je alvast het allerbeste!!! en hopelijk tot nog eens!

Gepost door: sine metu | 14-07-04

Update Thx voor de lieve berichtjes. Op dit moment ben ik volop aan het afkicken van het bloggen. :)

De komende weken beloven druk te worden, vertrek vanavond richting Cannes voor een 2 daagse conferentie over e-business en 26 juni ben ik voor een weekje naar Houston. Moet de upgrade van een systeem gaan begeleiden. Heel weining tijd dus en daarom wil ik mijn vrije tijd zoveel mogelijk aan mijn schatje besteden. Misschien post ik nog wel af en toe een berichtje, maar dan wel een keer per week of zo. We zien wel.

Dikke knuffel,
Leen

Gepost door: Leen | 14-07-04

Leentje waar ben je ? we missen je !

Gepost door: Bart | 15-07-04

Leentje, Heel veel geluk voor jou gewenst, voor jou en je schatje.
Ben blij voor jullie dat het zo goed gaat en wat goed dat je met je moeder hebt gepraat, daar worden jullie beiden wijzer en gelukkiger van.
Ik denk inderdaad dat je af en toe iets post, het is te verslavend, toch?
Dikke zoen,
Barbara.

Gepost door: Barbara | 15-07-04

may the sun and stars wake over both of you cherish the love!
blij dat je je innerlijke zlef eindleijk hebt teruggevonden. Ik het begin dat je dit blogje opstartte dach tik...wat smijten ze hier binnen... na een tijdje aandachtig volgen had ik met je te doen, maar de enige die je kon helpen was jezlef. na heel wat up and downs ben je eindelijk geraatk waar je moest zijn: een vrolijke pittige levenslustige meid die weer haar plaats in de wereld weet te situeren en er een helder ekijk op heeft. Ik hoop van harte voor jou en je omgeivng dat je Leentje van vreoger bent...of nee dat is verkeerd;..da tje een herboren Leentje bent!
Hmm ik denk dat ik dit blogje toch ga missen...
succes en het ga je goed!$
cms

Gepost door: CMS | 15-07-04

De commentaren zijn gesloten.