28-07-04

Houston - city tour

Al een paar dagen rond zes uur wakker geworden. Telkens maar opgestaan en direct naar mijn mobieltje gegrepen om schatje op te bellen. Deze ochtend dus ook... En nu (7 uur am) zijn jullie aan de beurt. lol.
 
Ik had me voorgenomen om niet op te vallen, maar je kent me he. Maandag was anders goed begonnen. Had een hele hoop pralines bij en die werden met dank aanvaard. Tijdens de persoonlijke voorstellingsronde me heel onwenning gevoeld. Had me voorgenomen niks van mijn geaardheid te zeggen, maar mijn mond voorbijgepraat door over mijn huwelijk te beginnen. Tweede blunder: iedereen mocht zeggen welke attractie ie het liefst zou bezoeken. Heb er  zonder het te beseffen "six flags" uitgefloept, en iedereen plat van het lachen natuurlijk. Goed, ook mijn presentaties zijn niet zoals die van de anderen. Heb de gewoonte slechts enkele trefwoorden op de slides te zetten en daar rond wat te gaan zeveren. Voorbereiden (tekst vanbuiten blokken) heb ik nog nooit gedaan en papieren aflezen, doe ik ook niet. Dan krijg je toch maar een saaie voorstelling. Weet je, om een of andere redenen weet ik me er altijd uit te lullen. Alleen moet ik wat minder MTV-taal gebruiken, voor ik het weet heb ik er een "fuck", "my ass" of "shit" uitgegooid.
 
Goed, gisteren ons eerste uitje. Moesten allemaal in een The A-team busje stappen voor een rondrit door de stad. Downtown Houston bestaat uit een hele reeks wolkenkrabbers. De straten zijn ruim en overal zie je ingangen voor (ondergrondse) parkings. De winkels bereik je via het ondergronds tunnelsysteem. Doet een beetje raar aan...  Iets gezelliger leek me het theaterdistrict, maar daar zal ik zelf wel 's avonds effe te voet door wandelen. :)
Het tourtje eindigde in het museum of natural science, met een leuk vlindercentrum (akelige beestjes!), planetarium en jawel, een imax center. We kregen er een schitterende film over - hoe kan het ook anders voor Houston - de ruimte en zwarte gaten te zien. WOW !!!
Verplichte kost in de US : het holocaust museum. Jeeeeesus, zelden zo'n sentimentele boel gezien. Blijkbaar zijn onze amerikaanse vrienden verlekkerd op alles wat met oorlog te maken heeft. Weet je, had een aantal jaartjes terug ooit een Amerikaanse studiegenote op bezoek en ook zij wou direct het fort van Breendonk bezoeken, terwijl ik daar zelf nog nooit van gehoord had, laat staan bezocht had.
 
Eten deden we die avond in een pizzatent. Pizza a volonte. Je moest met je bord naar een centrale toog gaan en daar kreeg je stukken pizza opgeschept. Het verwondert me niks dat die amerikanen zo dik zijn. En ook hun kleding mocht - eerlijk gezegd - wat fatsoenlijker zijn. Zelf was ik gekleed in mijn gekende stijl : wijde broek, strak topje met schouders en navel bloot en dat vonden ze allemaal vrij opvallend. European design. Ze moesten eens weten...
Allez, ga nu ontbijten en dan richting kantoor.
 
Dikke knuffel,
Leen.
PS : hiernaast mijn agenda. Weet niet of het leesbaar is. Der is ook hier en daar een aanpassing gebeurd, maar die heb ik niet in electronisch formaat.

14:22 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hey Leentje, Klinkt allemaal goed meisje.
Gek genoeg zou ik graag een presentatie van je bijwonen vol met: "fuck", "my ass" of "shit" ...
Nou, veel plezier daar.
dikke zoen,Barbara.

Gepost door: Barbara | 28-07-04

De commentaren zijn gesloten.