30-07-04

Houston - Happy birthday

Goeiemorgen... Tijd voor mijn dagelijks ochtendmailtje (bij jullie is het nu al namiddag, vermoed ik). Voor wie het mocht interesseren, mijn ruzie met schatje is weer bijgelegd. Kunnen nooit lang kwaad op elkaar zijn. Gelukkig maar, want het leven is al kort genoeg he.
 
Twee dingen te vertellen over de voorbije dagen. Het bezoek aan onze manufacturing plant en het verjaardagsfeestje gisterenavond. Zo'n chemische site is indrukwekkend om zien (zie foto hiernaast - van onze website geplukt). Overal waar je rondkijkt, zie je metalen leidingen, torenhoge ovens en reservoirs. Een enorm uitgestrekt gebied, vol stank en lawaai. En gevaarlijk ook blijkbaar. Toen we weer een of andere rechtstaande pijp (weet anders niet hoe te omschrijven) passeerden, wist de gids me aardig bang te maken. Als dit ontploft, zei ie, dan wordt gans Houston van de kaart geveegd. Oeps...
 
Amerikanen zijn gastvrije mensen, dat mocht ik gisteren ervaren. Een collega vroeg plots of ik geen zin had om mee te gaan naar het verjaardagsfeestje van zijn vrouw (die woog net als heel wat andere landgenoten denk ik wel zo'n 150kg). Heb eerst wat tegengeprutteld, een vreemde die zomaar mee komt vieren, dat is bij ons niet echt vanzelfsprekend he. Daar wel blijkbaar. Goed, ik dus mee. Der stond een hele hoop eten klaar : pizza's, hamburgers, chips, hapjes en ga zo maar door. Bier was te krijgen aan een tapkast in de kelder. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik de hele avond in de kelder gezeten heb. Samen met Brian, de neef. Heb hem tot groot jolijt van de rest onder tafel gedronken. Interessant was dat Brian soldaat is. Heeft de eerste golfoorlog meegemaakt en ook in het huidig conflict was ie present. Heel wat sappige verhalen gehoord. Wel een dikke nek: "I was in the Gulf war," "I was there when the put the flag on the fallen statue" en "I was shot twice", met de nadruk op I en dan nog met zo'n typisch vettig zuiders accent. Goed, hij had ook een hele reeks foto's. Der was oa een reeks bij van de paleizen van Sadam. Best indrukwekkend. Heb maar wijselijk gezwegen over mijn anti-oorlogsgevoelens en ook mijn mening over George Bush heb ik ingeslikt. Voor een keertje wou ik geen ruzie, want het was daar best plezant. Pas vrij laat met de taxi naar het hotel teruggekeerd, vandaar dat ik nu vrij moe ben. Toch opgestaan om iets na 6 voor mijn dagelijks ritueel: telefoontje aan Lisbeth en wat mailtjes versturen.
 
Goed, zijn nu aan de laatste dag begonnen. Der staat oa een bezoek aan het space center op het programma. Morgen heb ik nog een dagje voor mij alleen. Wou eerst naar six flags gaan, maar zomaar in je eentje, ik weet niet... waarschijnlijk blijf ik gewoon a h zwembad zitten met een boekje of zo...
 
Dikke knuffel,
Leen

14:38 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

vetzak ja gisteren was het in Koppen denk ik, zelf niet gezien, maar gelezen..
zwaarlijvigheid is een epidemie in USA en vooral in Houston...
blijkbaar ben je als je amper 150 kg weegt een mager scharminkel in Houston...
en ze vinden dat allemala doodnormaal :s
euhm...
have fun over there ennen benjij al bijgekomen?

Gepost door: cms | 30-07-04

:: Ben blij voor je dat het daar zo goed met je gaat. Toch maar voorzichtig zo alleen in een groot land. Je bent nog zo jong en toch al zo wijs maar soms wat te impulsief. ( Waar bemoei ik me mee) . Nog veel plezier daar, het leven is toch zo kort.

U.

Gepost door: urbain | 30-07-04

attractie een europeaan op het verjaardagsfeest. Een echte attractie!! *grijns*

Gepost door: karlo | 02-08-04

De commentaren zijn gesloten.