23-08-04

Pukkelpop - eerste indrukken

Pukkelpop 2004 laat me achter met gemengde gevoelens. Enerzijds heel happy omdat we zoveel prachtige optredes te zien kregen, maar anderzijds ook het besef dat de zomer weer op zijn einde loopt. Verder had ik het gevoel dat ik oud aan het worden ben. Fysisch kan ik dikwijls niet meer mee en ook qua muziekkeuze zit ik dikwijls op een andere golflengte dan het jonge volkje rond mij. Dit viel vooral tijdens het concert van The Offspring enorm op. (later meer daarover)
 
In ieder geval is Pukkelpop een stuk prettiger dan Werchter. Je hebt er een zee van ruimte, kunt dicht bij het podium staan en ook de bands spreken me meer aan. Fantastisch is ook dat ik mijn wagentje bij mijn bomma voor de deur kan zetten. Drie minuutjes wandelen tot aan de weide en geen file! Bovendien had het menske elke dag een hele hoop lekkers voorzien, blij dat ze me nog eens zag...
 
Ik ben een beetje overdonderd door alles wat we te zien kregen. Mijn hoofdje is op dit moment een wirwar van indrukken die ik komende dagen nog moet ordenen. 
In ieder geval, het was een schitterend jaar met heel wat positieve uitschieters.
Vooral de belgische groepen stonden er.  Zornik (waarom in die veel te kleine Marquee?), dEUS (nooit gedacht dat ik een fan van Tom Barman zou worden) en Soulwax (wat een sound!) deden wat ze moesten doen: de weide in vuur en vlam zetten.
 
Opmerkelijke vaststelling : Rock is dead, leve de dansmuziek. Of om het met de woorden van Lisbeth uit te drukken: Rock is janettenmuziek geworden. De zanger van Papa Roach schminkt zijn ogen, Scott Weiland (Velvet Revolver) kronkelt als een mislukte Freddy Mercury over het podium, Justin Hawkins (the Darkness) zingt hoger dan eender wie, 50 cent is een mislukte imitatie van wat een "real nigger" zou moeten zijn en ook Jack White kan je moeilijk een echte man noemen he... Weet je, een man moet ruig zijn qua uiterlijk: lang haar, tattoos, gespierd maar tegelijkertijd een echte teddybeer qua karakter. Als je bij mij enige kans wil maken, je weet wat je te doen staat he.
 
Andere vaststelling: De meeste groepen spelen slechts een goed uur. Bis nummers zijn er niet meer bij. Het publiek zelf reageert heel wat makker dan toen ik nog jong was. Toen stonden we van begin tot einde mee te huppelen. Misschien dat drie dagen optredens en dit van 's ochtends tot 's avonds laat, iets teveel van het goede is? Bovendien zag je nu heel wat snotneuzen half dronken of half stoned over de weide waggelen, zich met moeite overeind houdend. Zielig ! Of was ik vroeger ook zo?
 
Onze meest favoriete optredens :
1 ) dEUS
2 ) The white stripes
3 ) Soulwax
4 ) Papa Roach
5 ) Mylo
Verder ook enorm genoten van The Offspring, the Scissor sisters, The Darkness, The bloodhound gang en  Freestylers. Jammer genoeg gemist: Stijn, Peaches en Distillers.
 
De nieuwe locatie voor Dans tent en Boiler room is best ok, maar waarom zo dicht op elkaar en waarom geen drinken te krijgen in de buurt? Bovendien was het constant een heel eind hollen van de ene uithoek naar de andere. Als je twee meisjes hand in hand over het terrein zag razen, dan waren wij dat waarschijnlijk. Doet me meteen aan een frequent terugkerende droom van me denken: ik ren hand in hand met Lisbeth naakt over een natte uitgestrekte weide, de geur van regen opsnuivend. Steeds sneller tot we ineens samen de diepte in zweven.
 
Het weer viel best ok. Eigenlijk perfect festival weer. Alleen zaterdagochtend druppelde het wat. Gevolg: ma en Lisbeth die van oordeel waren dat ik beter laarzen zou aan doen. Hallo!!! Heel wat ruzie gemaakt daarover. Was van oordeel dat ik zelf heus wel kon beslissen wat ik moest aantrekken. De discussie met ma eindigde toen ik zei dat pa het wel ok zou gevonden hebben. Waarop zij: "Die vond alles ok" en ik: "Waarom hadden jullie dan constant ruzie?". Wham, die kwam hard aan.... Lisbeth vond dat ik me als een klein kind gedroeg. Heb haar toen gezegd dat als ze niet ophield met zeuren, ik gewoon thuis bleef en dat ze maar alleen moest gaan. Heb het zo vol gehouden tot laat in de namiddag. Toen kwam schatje poeslief vragen of ik niet met haar wou meegaan... Een dikke knuffel later zaten we weer in de auto.
 
Goed, de komende dagen zal ik wat meer details geven over de verschillende groepen, maar nu hou ik ermee op. Lisbeth is net klaar met haar dagelijkse opsmukbeurt en nu kan ik eindelijk onder de douche. Vandaag en morgen blijven we thuis, alles wat opruimen, kuisen en winkelen.
 
Misschien toch 1 negatief puntje over Pukkelpop: ik heb er een enorme rugpijn aan overgehouden. Heb ik regelmatig sinds mijn auto-ongeluk, maar zo erg... Gisteren ging het niet meer. Heb toen liggen kronkelen van de pijn. Lisbeth stond op het punt me naar een dokter te voeren, maar ma vond dat ik me aan het aanstellen was. Vandaar maar braafjes gezwegen en de pijn verbeten, ook al rolden de traantjes af en toe uit mijn oogjes...

10:58 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

oud Leentje,
voel je je al zo oud.Dat belooft.

Dikke kus Wendy

Gepost door: wendy | 23-08-04

ge hebt u toch.. goe geamuseerd hoor ik :-) dus have a great week :-)

Gepost door: willy | 23-08-04

jeanette dat de hedendaagse rock jeanette-muziek is weet ik al langer dan vandaag! metal is the only law...
strange dream...is it positve? or negative? welke sfeer ademt die droom uit...'bevrijding'?

Gepost door: cms | 23-08-04

De commentaren zijn gesloten.