26-08-04

Pukkelpop - Vrijdag

Zaterdag wakker geworden met een enorme hoofdpijn. Wat wil je als je pas om vier uur in je bed ligt? Schatje wou nog effe wat knuffelen... begrijp niet waar ze die energie vandaan haalt, want zelf lag ik zo goed als strike.
 
Beginnen deden we die dag met Mylo. Het was een schitterend optreden en ondanks het vroege uur was het dansen van begin tot einde. Afsluiter was het prachtige "Drop the pressure". Conclusie: een van mijn meest favoriete optredens op Pukkelpop!
(Beoordeling : 9/10)
 
Een aangename verrassing : The bloodhound gang. Een bende vetzakken die het kaka/pipi stadium nog niet ontgroeid zijn, maar dat hebben we graag he. Goed, van begin tot einde kregen we een heleboel oude hits te horen, afgewisseld met enkele leuke intermezzo's (lees blote konten met als commentaar: zou dit strafbaar zijn in Belgie). Toppers waren The bad touch, Heya (cover van outcast) en fire water burn. Burn motherfucker burn!!!
(Beoordeling : 8,5/10) 
 
Onderweg naar Zornik overkwam me iets leuks. Ik keek in de ogen van een ander meisje, ze toverde een immense glimlach op haar gezicht en bwam... ik was verkocht. Verbaasd blijven staan, stond op het punt naar haar toe te gaan, toen Lisbeth me wegtrok. Liefde op het eerste gezicht, en dat is me eerder nog maar 1 keer overkomen: het moment dat ik schatje de eerste keer zag.
Zornik dus... een schitterend concert, maar jammer genoeg stond de Marquee bomvol. We hebben ons op het gras buiten neergenesteld en geinteresseerd geluisterd naar een hele reeks geweldige nummers: Unreal en Goodbye om er maar twee te noemen. 1 minpunt: al die gillende tienertrutjes. Jeeesus, wat een kutpubliek !!!
(Beoordeling : 8/10) 
 
Daarna een beetje op de dool. Melissa auf der Mauer was niet echt ons ding, voor het optreden van Stijn waren we te laat, Mundo generator was prachtig, maar net toen we de lege Marquee binnenwandelden, viel de klank uit... Terug naar het hoofdpodium dan maar en wachten op The Streets.
 
Eerste ding dat opviel: Mike Skinner ziet er uit als een snotneus die cool wat heen en weer slenterde op het podium. Ik had veel verwacht van hun concert, maar echt overtuigen deden ze niet. De bass stond veel te luid (of kwam dat door mijn hoofdpijn) en echt veel bekende nummers hebben ze nog niet. Het was maw wachten op "Dry your eyes". Nog mooier was "Fit but you know it".
(Beoordeling: 6,5/10)
 
Tijd voor The Darkness. Niet echt een verrassend concert voor wie ze reeds in Werchter aan het werk heeft gezien. Maar dat geeft niet. Beter kon moeilijk. We kregen dus nu ook weer een Justin Hawkins te zien in belachelijke outfit. Hij zingt nog altijd hoger dan hoog en iedereen deed ook nu weer vrolijk mee.
(Beoordeling: 8/10)
 
Tom Barman vind ik een arrogante klootzak. Dat Antwerps accent! alsjeblieft niet op een podium! Maar wat een mooie muziek maakt ie! Hoewel ik niet echt veel van dEUS verwacht had, werd het een van de mooiste optredens van het weekend. Nieuwe nummers wisselden oude toppers als Worst case scenario, fell off the floor en Suds and soda af. Het geheel klonk heel stevig en het concert verveelde geen moment. Muziek met een hoofdletter M.
(Beoordeling: 10/10)
 
Spurt spurt naar de Dance site voor wat een heuse overrompeling zou worden. Tiesto krijg je niet elke dag te zien he. Alleen jammer dat hij niet op het hoofdpodium te zien was. Nu was het drummen en dat is niet bevorderlijk voor de sfeer. Weet je, als er constant mensen op en af lopen, luid pratend en lachend en bekertje bier in de hand, dan kan je niet echt dansen. Ik werd er zo zenuwachtig van dat ik af en toe een voetje heb laten hangen. Met succes, want twee passanten gingen pardoes op hun bek liggen. Moeten ze maar beter uitkijken he. hihi.
Goed, de set kwam slechts traag op gang, maar uiteindelijk werd het een heus dansfeest. Raar om te zien was de Hollandse zangeres. Ze zong niet slecht, maar de manier waarop ze danste, deed me mijn wenkbrouwen fronsen. Ook haar commentaar tussendoor was best beschamend: "vinden jullie het nog gesjellig?" , hallo !!!! Achteraf gehoord dat het publiek door de houten vloer is gegaan....
(Beoordeling : 7/10)
 
Afsluiter die dag waren the Chemical Brothers. Ik zag ze voor de tweede keer op pukkelpop en ook dit keer brachten ze een hele reeks aan special effects mee. Reuzegrote schermen en heel wat lichteffecten. Tot ver op de weide werd er meegedanst. Wij ook, waarschijnlijk iets te hevig (zoals altijd), want na een tijdje stond er een cirkeltje mensen rond ons ons aan te staren. aaaarg.

18:25 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

cool maar nog steeds voel ik niet de drang om ook naar Pukkelpop af te zakken... :-)
groetjes!
cms

Gepost door: cms | 26-08-04

Aha, jullie waren daar ook! Wij ook! Ik vond het echt heel erg fijn! Toevoegingen: die tienertrutjes bij Zornik: it wasn't me lol. Streets vond ik wel leuk, maar ook niet niet leuk genoeg (zwarte zanger te nadrukkelijk aanwezig, je hoorde Skinner amper), dEUS rules, Bloodhound Gang vond ik niks aan, en voor de rest gewoon genoten!

Gepost door: Josie | 27-08-04

De commentaren zijn gesloten.