03-11-04

Huisvrouwtje

De laatste maanden zag ik Lisbeth veranderen van zelfstandige vrouw tot volgzaam huisvrouwtje. Dat werd na ons weekendje Londen overduidelijk. Toen ik zei dat ik best wel in Londen zou willen werken, antwoordde ze: "Doen". Waarop ik weer: "Dan zie ik jou veel te weinig." Haar antwoord hierop ("Ik volg je overal waar je ook naar toe gaat".) stond me niet echt aan, maar ben er toen niet verder op ingegaan.
 
Gisteren een gelijkaardige discussie gehad, maar dit keer ontaardde het in een ruzie. Weet je, ik krijg steeds meer de indruk dat schatje zich de rol van braaf huisvrouwtje toedicht. Geloof me, ze heeft de tijd van haar leven. Centjes genoeg om uit te geven, een hele hoop vrije tijd die ze zinvol invult met een heleboel hobbies. En ik, ik werk me dood. Uiteindelijk zie ik mijn grootste nachtmerrie nog uitkomen: Ik hardwerkend, nooit thuis en vervreemd van mijn vrouwtje dat geduldig thuis op me wacht, kindje in de armen. Aaarg, ik mag er niet aan denken. Weet je, het liefst heb ik een zelfstandige sterke vrouw naast me, iemand die op gelijk niveau als ik sta. Iemand die verder kan gaan met haar leven als ik er niet meer ben.
 
Ik dacht dat Lisbeth haar studies een stap in de juiste richting zou zijn, maar ik krijg steeds meer de indruk dat die enkel een aangenaam tijdsverdrijf zijn. "Waarom zou ik nog gaan werken, " zei schatje gisteren. "Je verdient op een week wat ik op een maand nog niet zou krijgen. Bovendien, als we volgend jaar een kindje krijgen, moet ik toch thuisblijven." En ook daar ben ik het niet mee eens: ik vind dat een kindje in de creche thuis hoort, zodat het in contact komt met andere kinderen.
 
Der gaan nog heel wat discussies volgen hierover, daar ben ik zeker van. Weet je, eigenlijk is het probleem, dat ik zelf veel te weinig vrij heb en dat ik - als ik eerlijk moet zijn - jaloers op haar ben. Maar ik ga mijn leven beteren. Deze week blijf ik een weekje thuis werken. Gezellig in de buurt van mijn vrouwtje. En geloof me, we gaan samen leuke dingen doen !!! 

14:03 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.