23-01-05

Ons gesprek (1)

Weet je, we voelden ons beiden heel ongemakkelijk vrijdag. Niet weten wat zeggen, elkaar niet durven aankijken, etc... Het begon al toen ik voor de deur stond: moest ik nu aanbellen of gewoon mijn sleutel gebruiken? Uiteindelijk ben ik maar voor de deur blijven staan tot Lisbeth open deed. Heel verbaasd: "Heb je dan geen sleutel?". Mijn bedoeling: van in het begin duidelijk maken dat het gewoon om een gesprek ging en dat ze niet meer moest verwachten. Dat ik zeker niet naar huis zou terugkeren nu. Misschien ben ik wat ver daarin gegaan. Op een gegeven moment vroeg ze of ik de wijn wou opendoen. Mijn reaktie: "Waar ligt die? Waar ligt de kurkentrekker?" Ik denk dat ze even haar geduld verloor toen, maar ze liet het bijna niet merken. Ik voelde me letterlijk een vreemde in eigen huis. Het deed pijn rond te kijken en al die dingetjes te zien die we samen gekocht hebben. Allemaal goede herinneringen aan een tijd die voorbij is. Zucht.
 
Lisbeth zelf zag er fantastisch uit, net als vroeger. Alleen had ze dit keer geen kort rokje aan (ze zal het niet gepast gevonden hebben), maar een lange enge broek. Dat heb ik altijd tof gevonden aan haar: ook al zit ze thuis, ze zal er altijd piekfijn uitzien. Maar god, wat was ze mager. Toen ik zei:"Je moet wat meer eten." glimlachte ze eventjes. De fonkeling was uit haar ogen verdwenen, die zagen er maar dofjes uit.
 
Ik heb lang getwijfeld of ik haar cadeautje zou afgeven (cdtje). Ik wou niet dat ze valse verwachtingen kreeg. Uiteindelijk heb ik het pakje toch maar naar haar doorgeschoven. Ze keek me even vragend aan en toen ze het had uitgepakt, werd ze eventjes weer wat vrolijker. In feite was dit het keerpunt van de avond. Tot dan zaten we wat voor ons uit te staren en ging de conversatie over alledaagse nietszeggende dingen: "Hoe gaat het met je? - goed." "Het is lekker. - dank je". "Ben je nog gaan werken? - neen." enz...  Maar na het cadeautje voelden we ons wat meer op ons gemak en zijn we beginnen praten over onze gevoelens en gedachten...
(later meer)

11:19 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.