23-02-05

Batibouw

Niet veel nieuws hier. Ben aan het afronden om naar Gent te vertrekken. Morgen heeft het vrouwke haar vrije dag en ze wilt naar Batibouw. Wat ideeen gaan opdoen. Bedoeling is om onze keuken te verbouwen. De muur met de woonkamer slopen en wat groter vensters steken of een veranda aanbouwen. Zo zouden we een open keuken kunnen installeren, je weet wel, met een kookeiland. Zou dit rond willen hebben voor de zomer, maar dat zal wel niet meer lukken. Ik vrees dat we een bouwvergunning gaan nodig hebben en dat duurt een tijdje he.
 
Hebben de voorbije week al een hele discussie gevoerd over hoe het verder moest: nieuw huis bouwen / ander huis kopen of gewoon verbouwen. Omdat we allebei heel graag in Gent wonen, toch maar gekozen voor het laatste. Het gaat heel wat ongemakken veroorzaken, maar dat hebben we ervoor over.
 
Weet je, plannen genoeg. Zo zouden we onze tweede verdieping ook willen verbouwen. De zoldervloer eruit gooien en op die manier een slaapkamer onder het dak creeeren. Een open ruimte waarin we badkamer / dressing en slaapkamer kwijt kunnen, van elkaar gescheiden door enkele lage muurtjes (heb dat ooit eens in een woongids gezien). En als we dan in het dak nog wat glas kunnen voorzien dan hebben we 's nachts uitzicht op een prachtige sterrenhemel.
 
En als dat in orde is, dan mag de voorgevel er ook uit. Willen een vrij dichte voorgevel zonder al te veel ramen. Dit om het geheel een wat moderner uitzicht te geven. :)
 
Goed, we gaan volgende week beginnen met de tuin. Het gazonnetje eruit gooien en een planken vloer leggen, met daarrond heel wat groen en een vijvertje.
 
Heel wat werk dus, maar ik denk dat het resultaat de moeite gaat zijn...

16:41 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.