28-02-05

Uitgepraat

Voorbije vrijdag heel wat zitten nadenken op mijn kamertje. Weet je, aanvankelijk wou ik me als een geslagen hond in een hoekje terugtrekken, wachtend op wat komen ging. Maar hoe langer het duurde, hoe meer ik iets had van: het wordt tijd dat ik weer de touwtjes in handen neem. Ik ben naar beneden gegaan en ben met Lisbeth beginnen praten.
 
Ik dacht aanvankelijk dat Lisbeth me wou straffen omdat ik haar zolang aan het lijntje heb gehouden. Maar uiteindelijk bleek het allemaal eenvoudiger te liggen: ze heeft op dit moment een dipje (ze twijfelt of ze er wel goed aan gedaan heeft op te houden met studeren), 't is de tijd van de maand en bovendien wordt ze nog elke dag lastig gevallen door haar "liefje". Het deed goed om met elkaar hierover te praten. Ik ben blij dat ik niet weggelopen ben, maar ook een beetje droevig omdat ze me beloofd had alles te vertellen. Dat ze nog contact had met haar ex-flirt, tot daar aan toe, maar dat ze het weer eens verzweeg, daar kan ik me over opwinden.
 
Uiteindelijk werd het nog een leuk weekendje. Zaterdag heb ik wat op internet zitten surfen naar woon-sites, gewoon om ideetjes op te doen voor de komende verbouwingen. We hebben samen het een en ander zitten uittekenen en hoe meer we onze fantasie de vrije loop lieten, des te gekker werd het.
 
's Zondags naar Limburg gereden, nog eens van ma haar fameuze goulash mogen smullen en in de namiddag met Bobo richting Malmedy vertrokken voor een korte wandeling. Eigenlijk lag er veel te veel sneeuw en het arme beestje zakte telkens redelijk diep in het witte spul weg. Wraf wraf! Zijn dan maar een taverne in gegaan voor een lekkere kop choco en een grote pannekoek met ijs en chocoladesaus. Smullen !
 
 
 
 

17:49 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-05

Ik haat haar

Niet 1 keer is ze op de deur komen kloppen om te vragen hoe het gaat of om het weer goed te maken... Ik weet niet wat ik moet doen. Ik haat haar! Ik wil naar huis...

23:17 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ruzie

Had mijn best gedaan om een lekkere maaltijd klaar te maken, maar het enige dat ik te horen kreeg was dat het niet lekker was. Bovendien wist madam te vertellen dat ze geen zin heeft om dit weekend naar Genk te gaan. Dat we beter thuis konden blijven...
 
Weet je, het werd me allemaal te veel. Ben huilend weggelopen en heb me op mijn kamer opgesloten. Zucht, hoe moet dit verder? Sinds we weer samen zijn, doen we niks anders dan ruzie maken.
 
Ik weet het niet meer. Ik probeer zo veel mogelijk tijd vrij te maken voor haar, neem geregeld een dagje vrij, knik braafjes ja als ze ergens naar toe wilt, probeer in bed wat losser te zijn... en toch... als dit nog lang zo duurt, heb ik veel zin om het af te trappen en het voorgoed uit te maken... zucht.

19:52 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dagje vrij

Gisteren dagje vrij... Dus heel wat tijd om ruzie te maken. Weet je, vorig weekend wou ze niet naar Genk omdat het zo hevig sneeuwde. Gisteren wou ze perse naar Antwerpen, keukens kijken, terwijl het ook dan sneeuwde he. Vond dit niet gepast van haar en heb dat dan ook duidelijk gezegd, met een ruzie als gevolg. Uiteindelijk heb ik maar braafjes ja geknikt, want ik kon het niet meer aanhoren. Haat het om ruzie te maken. Weet je, ik voelde me bovendien niet echt toppi. De hele dag last van hevige rugpijn, maar ik wou er niks van zeggen. Ze zou me toch niet geloven en zeggen dat ik me aanstel.
 
Uiteindelijk op de Boomse steenweg bij Siematic beland. Het was de moeite en dan heb ik het niet alleen over de keukens (vrij duur allemaal). Der stond een schattig verkoopstertje, huis / tuin en keukentype: redelijk mollig, strakke jeans, laag uitgesneden decollete, lang bruin krullend haar en lief gezichtje... wow, ik was helemaal van de kaart. 't Is nog te vroeg om iets te laten uittekenen, best eerst een grondplan maken, denk ik. Willen een open keuken met kookeiland in het midden, heel wat glas met zicht op ons tuintje en een grote wand met kasten... moet lukken.
 
's Avonds was schatje weer poeslief. Heeft haar excuses aangeboden en me heeeeeeel lief behandeld. Weet je, 't is een lieverdje hoor, maar ik denk dat ze het niet makkelijk heeft met mij. Ik heb de gewoonte nogal kortaf en bazig te zijn, ook al is dat niet altijd de bedoeling.
 
Plannen voor het weekend liggen nog niet echt vast, waarschijnlijk zaterdagavond en zondag naar Genk (is al een hele tijd geleden), 's maandags van thuis uit werken en dan dinsdag weer een dagje vrij, want ook ik ontkom niet aan Batibouw. Hopelijk niet te veel volk daar.
 
Dikke knuffel en prettig weekend,
Leen

17:53 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-05

Batibouw (2)

Hehe, t is morgen nog nie... lol. Madam loopt met pruillip rond. Wil nu zondag gaan. No way, dan gaan we naar Genk, zeker weten!

22:28 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Batibouw

Niet veel nieuws hier. Ben aan het afronden om naar Gent te vertrekken. Morgen heeft het vrouwke haar vrije dag en ze wilt naar Batibouw. Wat ideeen gaan opdoen. Bedoeling is om onze keuken te verbouwen. De muur met de woonkamer slopen en wat groter vensters steken of een veranda aanbouwen. Zo zouden we een open keuken kunnen installeren, je weet wel, met een kookeiland. Zou dit rond willen hebben voor de zomer, maar dat zal wel niet meer lukken. Ik vrees dat we een bouwvergunning gaan nodig hebben en dat duurt een tijdje he.
 
Hebben de voorbije week al een hele discussie gevoerd over hoe het verder moest: nieuw huis bouwen / ander huis kopen of gewoon verbouwen. Omdat we allebei heel graag in Gent wonen, toch maar gekozen voor het laatste. Het gaat heel wat ongemakken veroorzaken, maar dat hebben we ervoor over.
 
Weet je, plannen genoeg. Zo zouden we onze tweede verdieping ook willen verbouwen. De zoldervloer eruit gooien en op die manier een slaapkamer onder het dak creeeren. Een open ruimte waarin we badkamer / dressing en slaapkamer kwijt kunnen, van elkaar gescheiden door enkele lage muurtjes (heb dat ooit eens in een woongids gezien). En als we dan in het dak nog wat glas kunnen voorzien dan hebben we 's nachts uitzicht op een prachtige sterrenhemel.
 
En als dat in orde is, dan mag de voorgevel er ook uit. Willen een vrij dichte voorgevel zonder al te veel ramen. Dit om het geheel een wat moderner uitzicht te geven. :)
 
Goed, we gaan volgende week beginnen met de tuin. Het gazonnetje eruit gooien en een planken vloer leggen, met daarrond heel wat groen en een vijvertje.
 
Heel wat werk dus, maar ik denk dat het resultaat de moeite gaat zijn...

16:41 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-02-05

Ondankbaar

Hehe, eindelijk weer eens in Den Haag. Weet je, na drie dagen Lisbeth, heb ik zoiets van: geef mij maar een beetje rust. Gewoon alleen op mijn kamertje doen wat ik wil: muziek luisteren, boekje lezen, dvdtje kijken, biertje drinken... Weet je, af en toe heb ik de behoefte om eens alleen te zijn. Het klinkt misschien egoistisch, maar zo ben ik nu eenmaal.
 
Gisteren heel wat ruzie gemaakt. Normaal gezien rijden we om de twee weken naar Limburg. Gewoon thuis bij ma wat eten, wat met onze Bobo spelen, mijn vriendinnen opzoeken, in Genk rondlopen, ... ik hou er wel van. Zondagochtend lag er echter een pak sneeuw in Gent. Genoeg redenen voor Lisbeth om ons tripje te cancellen. Weet je, ik werd er pissig van, maar wat ik ook zei, ik kon haar niet overtuigen.
 
De hele dag verveeld rond gelopen. Lisbeth zat de hele dag in de zetel, glaasje wijn, muziekje op, tijdschriftje. Ik zelf hou dit maar een half uurtje vol. Ben een beetje hyperactief en ren meestal van het ene naar het andere... Uiteindelijk had ze genoeg van mijn gezaag en zijn we maar PS2 gaan spelen: Colin MC rae Rally, mijn lievelingsspelletje. Soms lijk ik wel een klein kind dat bezig gehouden moet worden. hihi.
 
 

17:18 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-02-05

Housewife

Het bezoek is net de deur uit, Lisbeth is in de badkamer aan het prullen... tijd genoeg dus om nog eventjes een berichtje te plaatsen.
 
De voorbije daagjes waren best leuk. Het lijkt wel of ons leventje weer stillaan vorm begint te krijgen. Gisterenavond met Krisje, mijn sympathieke collega en toekomstige vader van mijn kinderen, al weet ie het zelf nog niet (grapje), en zijn vrouwtje gaan eten in Pazzo (Antwerpen). Eigenlijk werd het een perfect avondje. Heerlijk eten
(- Aperitiefje (schuimwijn) met hapjes
- Carpaccio van verse ganzenlever met aceto balsamico en sel de guérande 
- Gebraden jong haantje "fermier" met mangorisotto
- Loempia van chocolade met currysorbet
- Koffie ) , een paar flesjes wijn en tof gezelschap, al zeg ik het zelf. lol.
Vooral het nagerecht was verrassend gedurfd. Sorbet met een currysmaakje en dan praat ik over echt pikante currysaus. De combinatie met met chocolade gevulde loempias was perfect... Mjam mjam ik krijg terug honger als ik eraan denk...
 
Vandaag moest schatje werken. Voor ze de deur uit ging vroeg ze: "Wil jij vandaag wat kuisen en strijken?" Het eerste gedacht dat in mij opkwam was: "Bweik, moet dit echt." maar heb braafjes ja geknikt. Lisbeth doet altijd al het huishouden en eigenlijk zou ik wat meer mogen helpen. Weet je, ben het niet meer gewoon om te strijken. In Den Haag doet Klaartje (onze kuisvrouw) dat. Gewoon mijn vuile kleren in een wasmand gooien en enkele dagen later ligt alles weer gestreken op mijn bed. Iets teveel verwend zeker?  Het kuisen zelf ging vlot. Alles aan de kant, een heleboel water en ondertussen de radio op max.
 
Vannavond dus bezoek gehad: Sabine, Veerle en Patrick. Hadden wat hapjes klaargemaakt. Daarna wat bijgepraat enne... meest plezante: samen naar "het eiland" gekeken. Zelden zo gelachen als vanavond. Het is al bij al nog vrij laat geworden. Het was de bedoeling om samen nog uit te gaan, maar toch wijselijk besloten ons bedje op te zoeken. Geen slechte keus, zeker niet nu Lisbeth weer naast me ligt.

01:58 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-05

Brugge

Zit nu twee daagjes thuis en ik ben het al weer gewoon geraakt. Mijn "officiele" thuiskomst woensdagavond was feestelijk. Schatje had zich duidelijk uitgesloofd om iets lekkers klaar te maken en daarna zijn we maar saampjes op de bank gekropen met een heleboel hapjes en een flesje wijn. Wat zitten bijpraten over vanalles en nog wat. De details bespaar ik jullie.
 
Donderdag zijn we richting Brugge gegaan. We wisten eerst niet wat doen tot Lisbeth de avond voordien wat aan het vertellen was over haar jeugdjaren. Ze is in Brugge opgegroeid en daarom leek het me leuk om alle voor haar speciale plekjes eens te gaan opzoeken: het park waar ze met haar vriendinnetjes ging spelen, het cafe waar ze altijd vertoefde, de frituur, ... gewoon die kleine plaatsjes die voor haar een speciale betekenis hebben. Echt leuk !!!
 
Momenteel wat van thuis uit aan het werken. Rapportjes schrijven en zo. Lekker relaxed. Momenteel een cd van soundgarden opgezet. God, wat maakten ze vroeger toch schitterende muziek...
 
 
 

15:05 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-02-05

Weekendje uit

Dit weekend was eigenlijk de eerste keer dat ik zo'n relax-weekend meemaakte. Vroeger had ik zoiets van "dit is voor ouwe wijven", maar nu weet ik wel beter. Bovendien hadden we net een beslissing genomen over onze relatie en dus moesten we enkel genieten genieten en genieten. Ons laten voortdrijven op onze euforie en alleen maar aan elkaar denken.
 
Alleen de sauna vond ik nogal eng. Dresscode naakt en bovendien gemengd. Ik had me dus verwacht aan een heleboel glurende vieze ouwe venten, maar dat viel goed mee. De enige die aan het rondkijken was, was ik. Gewoon om te zien hoe ik me moest gedragen en om zeker te zijn dat ik geen stomme dingen deed.
 
De verschillende turkse baden waren zalig, het verwarmd openluchtzwembad een perfecte gelegenheid om wat met elkaar te stoeien. We waren verliefder dan ooit en 's avonds in bed heb ik me voor de eerste keer echt laten gaan. Vroeger had ik iets van, blijf van mijn lijf want ik heb geen zin. Nu gewoon verstand op nul en vrijen maar. Lang geleden dat ik zo klaargekomen ben. Meer details ga ik niet geven, want dan wordt het te vulgair en dat kan ik jullie niet aandoen he.
 
Het slechte weer was een ideale gelegenheid om op de kamer te blijven en het bubbelbad in te duiken. Effe wat champagne besteld bij de room service, alleen hevig gediscussieerd over wie de deur moest gaan opendoen. Het werd Lisbeth in een klein handdoekje gehuld en dus nauwelijks iets verbergends. Ik vond het wel grappig.
 
Leuk waren ook de massages en de romantische etentjes. Elkaar aanstaren en verdrinken in elkaars ogen. Effe elkaar ondeugend aankijken en weten waaraan de ander aan het denken was: zo snel mogelijk weer naar de kamer...
 
We hebben bewust niet veel gepraat over onze problemen, dat zou de sfeer toch maar verziekt hebben. Die zware taak staat ons nog te wachten.... Ik moet er niet aan denken.
Zo, nu moet ik hollen. Vertrek naar Gent, want morgen heeft schatje een vrije dag. Wat we gaan doen, weet ik nog niet. Deze avond in ieder geval veel praten... Het gaat raar aanvoelen, sinds lang weer rondlopen in ons huisje. Ik heb weer een thuis !

17:09 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-02-05

Telefoontje

Het doet leuk je liefste nog eens te kunnen opbellen en te praten over onbenulligheden, gewoon omdat je haar stem wilt horen. Maar weet je, tegelijkertijd had ik zoiets van: "Hoor ik daar niks op de achtergrond?" Het zal wel slijten zeker.
 
En nu mijn bedje in met een boekje (Auel), hoofdtelefoontje op (de beste manier om in slaap te vallen). Momenteel luister ik oa naar :
- LCD soundsystem : Yeah
- The chemical brothers: Galvanize
- Interpol : Evil
- Sonic Youth : Dirty boots
- Felix da housecat : Rocket ride.

22:41 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe start - ons gesprek vrijdagavond

Het was een vreemd gesprek vrijdag. Voor de eerste keer liet Lisbeth haar tanden zien. Achteraf gezien ben ik er blij om, maar op dat moment wist ik niet wat me overkwam.
 
Ik was de hele avond al vrij nerveus. Had al een paar glaasjes wijn achterovergekapt en een paar sigaretjes gerookt, toen Lisbeth opeens vroeg: "Wat scheelt er? Je doet zo raar."
Ik ben toen voorzichtig begonnen met: "Sorry dat ik je zover liet rijden."
Waarop zij: "Geeft nie, ik heb best wel zin in een weekendje uit."
"Daarvoor heb ik je niet laten komen, ik moet je iets vertellen."
Lisbeth keek toen heel verbaasd en begon toen geagiteerd: "Ik heb de indruk dat je me gewoon aan het lijntje houdt, gewoon omdat je het niet durft uit te maken. Je hoopt dat ik het opgeef, zodat je de schuld bij mij kunt leggen."
Ik begon toen redelijk boos te worden: "Ik had gewoon tijd nodig. Denk je dat het zo makkelijk is geweest voor mij? Mijn hele wereld die instortte. Mijn vertrouwen in jou gebroken."
Lisbeth haar reaktie verbaasde me: "Weet je wat jouw probleem is? Het is het voorbije jaar altijd ik ik ik geweest. Je was constant met jezelf bezig. Ik heb je geholpen met je depressies en toen je je weer een beetje beter ging voelen, heb je me gewoon alleen achter gelaten. Je bent je op je werk gaan storten zonder ook maar 1 keer aan mij te denken. Heb je ooit 1 keer nagedacht over de echte reden van dit alles? Had je dan niet door dat ik me alleen voelde en iemand nodig had om mee te praten?"
Bwam, dat kwam hard aan.
Mijn reaktie: "Weet je wat er fout is: het is allemaal veel te snel gegaan. Ik heb me aan je vastgeklampt omdat je me hielp. Ik leefde van de ene euforie naar de andere. We hadden nooit een relatie mogen beginnen of zo snel moeten trouwen... "
Nu was het haar beurt om me verbaasd aan te kijken.
"Meen je dat nu?"
"Ja. In het begin was je nog de echte Lisbeth. Je was mijn gelijke en had steeds een antwoord klaar. Je zette me vlot weer met beide voeten op de grond. Daarna ben je steeds meer dat brave huismoedertje geworden. Je cijferde je weg en ik was mijn maatje kwijt... En dan ga je met de eerste de beste hoer in bed liggen. Ik snap je niet."
Lisbeth was duidelijk kwaad nu, maar ik heb haar de kans niet gegeven om iets te zeggen: "Ik ga je nog 1 ding zeggen. Ik hou van je en wil met je verder. Ik wil veranderen en werken aan onze relatie. Ik wil je niet kwijt. Ik hoop alleen dat jij me ook nog wilt."
Het duurde even voor alles tot haar doordrong. Der kwam een traantje uit haar ogen toen ze zich naar me toe bukte en me een zoen op mijn mond gaf. Een duidelijker antwoord kon ze niet geven...

18:18 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-05

Nieuwe start

Wat ik nu ga schrijven is voor velen niet echt een verrassing. Na een lang gesprek vrijdagavond hebben we besloten onze relatie nog een kans te geven. Het lijkt een makkelijke beslissing, maar geloof me dat is het niet. Er valt nog heel wat uit te praten. We zullen aan onze relatie moeten werken, alletwee, want zelf ben ik niet echt de makkelijkste persoon om mee samen te leven. We moeten nog beginnen praten, want dit weekend hadden we ons voorgenomen om te genieten van elkaars aanwezigheid. Zijn richting Veluwe getrokken voor een kuur-weekendje. Je kent dat wel: bubbelbad, sauna, thermen, massage, zonnebank, etc... Ik vertel jullie morgen meer, nu effe wat werk in te halen... back to reality.

17:39 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-05

Het moment

Het uur der waarheid nadert. Binnen een half uurtje is Lisbeth er (=hier in Den Haag). Gaan een hapje eten en praten over hoe het verder moet. Als het goed afloopt daarna samen voor een verwenweekendje op de Veluwe...
 
Weet je, ik ben er heel nerveus om. Dit gaat tenslotte ons hele verdere leven bepalen he. Dus: duimen maar dat we als volwassenen samen tot een beslissing kunnen komen.

18:34 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-02-05

Beslissing

Jullie hadden gelijk, de huidige situatie met Lisbeth kon zo niet blijven verderduren. Vandaar dat ik een beslissing genomen... Nu nog een manier vinden om het haar te vertellen...

18:05 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-02-05

Copenhagen

Je kan het zo gek niet bedenken... Zit momenteel in Copenhagen. Moest hier naartoe voor een vergaderinkske van een uur. Stommer kan nie. Deze ochtend om vijf uur opstaan, kwart voor zes naar Schiphol en zeven uur het vliegtuig op.
 
Het klinkt best leuk maar de realiteit is anders. Onze kantoren zijn een uur rijden van Copenhagen vandaan, dus geen kans om wat rond te lopen en bovendien ben ik hier maar een paar uurtjes. In de ochtend meeting, daarna etentje en wat kennismaken met de lokale mensen. Nu wat op mijn laptopje aan het tokkelen want ik moet pas binnen een uurtje richting luchthaven vertrekken.
 
Weet je, heb niet echt de indruk dat ze me met open armen ontvingen. Bij aankomst kreeg ik een blik van: ben jij Leen? Waarschijnlijk mijn leeftijd. In ieder geval, ik ben er vanaf. Morgen weer het serieuze werk...

15:28 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-05

Evaluatie

Vandaag mijn evaluatie gehad op. Al bij al viel het heel goed mee. Een pluim gekregen voor mijn werkijver. John vond het verbazend dat ik zoveel gedaan kreeg (volgens hem doe ik het werk van 3 mensen, al zal ie wel overdrijven), dat ik goed presteerde onder druk en dat ik meestal alles tot een goed einde brengt. Professioneel toch.
 
Iets minder vond ie mijn houding. Hij had me al een paar keer een collega of klant horen uitschelden ("Fuck off zijn niet echt woorden die je in een vergadering moet gebruiken."). Verder vond ie de manier waarop ik in mijn stoel hang niet echt een goede indruk geven, om maar te zwijgen over het feit dat ik mijn voeten soms op mijn bureau leg terwijl ik bel...
 
Enorm opgelucht ben ik ook over het feit dat ik min of meer eerherstel heb gekregen na mijn acties tijdens de jaarafsluiting. Ondanks de karrevracht kritiek toch een positief eindrapport gehad hierover... oef !!!

21:24 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-05

Overbodig

Het is een weekend van uitersten geworden. Het begon vrijdagmiddag: ruzie met Lisbeth. Had al heel de week last van hevige hoofdpijn, duizelingen en enorme vermoeidheid. Vandaar dat ik haar een smsje gestuurd had, dat ik liever naar Genk zou gaan en ons afspraakje wou verschuiven naar een later tijdstip... Hevige reaktie terug gehad en daarom maar braafjes naar Gent afgezakt. Veel is er daar niet gezegd geweest, heb zwijgend voor mij uit zitten staren. Saampjes iets gegeten en vanuit bed tv gezien (de thuisploeg). Zelf snel in slaap gevallen en toen ik 's ochtends wakker werd, was ze reeds gaan werken. Vandaar dat ik nog eventjes op haar werk ben binnengesprongen. Wou haar collega's tonen dat het verkeerd is haar als krapuul te behandelen, want dat verdient ze niet. Bovendien heb ik haar maar uitgenodigd voor een weekendje uit. Dit had ik eind december al geboekt voor valentijn. Weet niet of het een goed idee is, maar ik kon moeilijk alle vouchers in de prullebak gooien he, da's zonde van het geld en bovendien moet ik er dringend eens tussenuit. Ik kon natuurlijk iemand anders meevragen, maar dat staat zo lullig op Valentijn. Zucht, we zien wel... 
 
In de namiddag met een paar oude vriendinnen carnaval gaan vieren in Genk. Vriendinnen is een groot woord, want veel schiet er niet meer over van onze ooit zo hechte band. De laatste keer dat ik Rebecca had gezien, hadden we vlammende ruzie. Ook nu was het duidelijk dat ze het niet eens was met mijn aanwezigheid. Nadine is enorm veranderd sinds ze een kindje heeft gekregen. Ze praat over niks anders. Echt fijn is dat niet, als je zelf nooit een kleine zult kunnen krijgen. Els doet braafjes wat Rebecca zegt. Zodoende is Karen de enige met wie ik nog echt overeen kom... Maar al bij al viel het nog mee. Heel wat gezopen, net als vroeger en 's nachts vol confetti thuis gekomen (om een of andere reden word ik altijd geviseerd). Heb het de zondagochtend allemaal mogen opruimen.
 
Mijn echte klop kreeg ik 's zondagsnamiddag. Was met Bobo tot aan het Sas in Diepenbeek gaan wandelen. Onderweg de hele tijd zitten piekeren over mijn saaie leventje. Weet je, hoe meer je erover nadenkt, hoe zekerder je bent dat het allemaal geen zin heeft. Wat heb ik nog? Waarom leef ik? Ik vind er geen voldoende antwoord op. Toen ik voor het water stond, had ik zoiets van: Zou ik niet beter springen? Mijn tijd hier op die aardbol is voorbij... Tijd voor iets nieuws, tijd om weer bij mijn pa te zijn. De enige die me voor 100 procent heeft gesteund. Misschien had ik het wel gedaan, als Bobo er niet bij was. Hij keek me toen met zo'n vragende blik aan, dat ik zoiets had van: jaja 't is al goed, ik kom mee naar huis...

18:55 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-05

Lisbeth

Net een huilende Lisbeth aan de lijn gehad. Haar collega's hebben haar weer eens liggen plagen. Veel zin om in mijn auto te springen en naar Gent te rijden om mij eens goed te gaan moeien... Ze heeft het al moeilijk genoeg en nu dit er nog bij. Ik vind het zo klote voor haar.

17:52 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Waar moeit ie zich mee?

Daarnet een gesprek gehad met John over Lisbeth. Het begon met: "Wordt het niet tijd dat je een beslissing neemt?". Ik reageerde nogal verrast met: "Dat heb ik toch al lang. Het gaat goed zo."
 
Blijkbaar vindt John dat Lisbeth recht heeft op een duidelijk antwoord. Volgens hem is mijn beslissing om voorlopig op vriendschappelijke basis verder te gaan, het gevolg van mijn lafheid. Omdat ik het niet zou durven uit te maken, hou ik haar maar aan het lijntje tot ze er zelf genoeg van heeft.
 
Toen ie dit vertelde ben ik heel kwaad geworden. Waar moeit ie zich mee? Heb hem een klap in zijn gezicht gegeven en ben weggelopen...

13:37 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-05

Twijfels

Je kent dat wel, je ligt 's avonds in bed en ligt nog een hele tijd te piekeren. Over vanalles en nog wat. Wel, gisteren was het weer zover. Nog een hele tijd liggen nadenken over wat er allemaal gebeurd is.
 
En hoe meer ik erover nadacht, hoe zekerder ik was dat als ik ooit opnieuw zou trouwen, dit met een man zou zijn. Het liefst van al zo'n stoere bink. Een hardrocker-type met lang haar, piercings en tattoos. Een beer van een vent waarbij ik me veilig voel. Iemand die me beschermend in zijn armen neemt en alles en iedereen voor me op afstand houdt. Klinkt zaalig, alleen: wie wil er nu een carrierevrouw als echtgenoot en... wie gaat er zo lief tegen me zijn dat ie alles voor me doet?

16:19 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-05

Daarom !

Krijg constant mailtjes met de vraag: "Waarom zie je Lisbeth nog altijd? Zou je het niet beter uitmaken?"
Wel, hierom :
Wij zijn getrouwd, en ik heb geen zin om nu al een hele scheidingsprocedure te moeten doorlopen...
Belangrijkste reden:  we hebben samen heel wat meegemaakt. Dit zomaar weggooien dat kan ik niet.
Bovendien kunnen we het nog altijd heel goed met elkaar vinden en kan ik nog altijd met haar over vanalles en nog wat praten, dus waarom niet?
 
En nu kruip ik mijn bed in. Heb barstende hoofdpijn en zelfs brufen helpt nie. Snif snif.

19:51 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |