22-03-05

Parijs

Donderdagavond natuurlijk weer veel te laat richting Parijs vertrokken: acht uur 's avonds. Ik moest mijn koffertje nog inpakken. Lisbeth natuurlijk heel zenuwachtig, ze zou toch meer gewend moeten zijn van mij. Soit, eens aan het bollen is schatje vrij snel in slaap gevallen, zodat ik eens goed kon doorduwen. Toen ze haar oogjes weer opentrok, zaten we reeds op de Peripherique. Schatje keek eventjes verbaasd, maar was uiteindelijk eerder blij dan boos. Ons hotelletje in La Defense (Mercure hotel) vrij snel gevonden. De kamers waren vrij klein, maar modern enne t was er vrij warm. Natuurlijk kon het raam niet open en moesten we ons behelpen met de airco, dat heb je met die nieuwe hotels he.
 
Goed ikke vrijdag dus naar mijn werk voor de geplande meetings. Was redelijk casual gekleed (wijde jeans en strak Von Dutch topje zoals meestal) en viel dus nogal op tussen al die saaie Franse trutjes in mantelpakjes. Jeesus. Ondertussen was schatje alleen de stad ingetrokken. Toen ik haar rond de middag belde, zat ze op Mont Martre, ergens op een terrasje met een boekje, vioolmuziek op de achtergrond. Typisch Lisbeth, die neemt voor alles haar tijd en geniet van de kleine dingen des levens. Ben ik wel jaloers op, want zelf ben ik nogal onrustig kwa inborst. Gelukkig ook dat ze zich perfect in haar eentje kan amuseren,  mijn lieve schatje. In de namiddag is ze richting centre pompidou getrokken en heeft ze genoten van een stralend zonnetje. En ikke maar zwoegen... jaja, t zijn toeren.
 
's Avonds met zijn tweeen een gezellig restaurantje opgezocht: Le Sud nabij het Congres Centrum. Het eten was er overheerlijk: begonnen met pastis met een bordje nootjes. Verder "totis" (een bord toastjes met allerlei lekkers daarop). Overheerlijk, maar veel te snel aan tafel gebracht. Ons apperitiefje was nog niet op! Verder lamsvlees (mijn favoriete gerecht) en tenslotte een creme brulee. De wijn (beaujolais) was er te veel aan. Ik was vrij uitgeput, Lisbeh dronk maar 1 glasje, ... gevolg: ikke redelijk dronken weer naar buiten. Probleem is dat ik altijd de weg terug weet. Die avond dus niet en de dag erna hoordde ik van Lisbeth dat we een uurtje hebben rondgelopen omdat ze niet wist waarheen we moesten. Eigenlijk had ze beter een taxi genomen, maar ja... dat ligt niet in Lisbeth haar aard (veel te duur volgens haar).
 
Zaterdag had ik een barstende hoofdpijn en schatje haar voeten stonden vol blaren. Moet ze maar niet met haar sandaaltjes rondwandelen he. Goed, vandaar dat we met de auto Parijs ingetrokken zijn. Een tochtje gemaakt langs de Eifeltoren, Het louvre en alle andere bezienswaardigheden in de buurt. De rotonde aan Place de la Concorde was zalig: vol gas oversteken, net als alle Fransmannen. Niet echt goed voor Lisbeth haar zenuwen, die gilde het uit. ( heb een paar leuke fotootjes die ik de komende dagen zal posten )  Ook eventjes naar Pere Lachaise geweest en Jim Morisson een bezoekje gebracht. Het lijkt me een geschikte traditie bij elk Parijs bezoek.
 
Uiteindelijk de wagen in een parking geparkeerd en ons op een bankje gezet aan de Seine. Wat een beetje zitten praten en commentaar gegeven over de voorbijgangers (mijn favoriete bezigheid - lol). 's Avonds hebben we ons beperkt tot een pittaatje en daarna vrij vroeg ons bedje in. Uitgeput direct in slaap gevallen...
 
Gezien het mooie weer, zondag richting Versailles gereden. Onderweg gestopt in een supermarkt. Schatje is er een stokbrood, wat kaas en een flesje wijn gaan kopen. We zijn niet het kasteel binnengeweest, hadden we ooit al tijdens een schoolreis. We zijn de tuinen ingetrokken. Jammer dat de fonteinen nog droog stonden en veel bloemetjes waren er ook nog niet. We hebben wat rondgewandeld en daarna ons neergevleid op de gazon. Lekker gepicknickt. Is een speciaal sfeertje he zo in een kasteelpark. Daarna wat geknuffeld en ons languit in de zon gelegd. Zaaaaalig warm was het. Jammer genoeg vliegt de tijd he... Rond zes uur weer naar Gent vertrokken en een paar uurtjes later zaten we weer beidjes op de bank, naar Peking Express (op video) te kijken...
 
Time flies when you 're having fun !!!

18:15 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.