11-04-05

Eenzaam

Mijn oogjes zijn dit weekend open gegaan. Aanleiding was Lisbeth haar dagboekje dat op de salontafel lag. En vermits ik heeeel nieuwsgierig was, effe daarin gebladerd. Wat daarin stond heeft me eigenlijk ne uppercut van jewelste gegeven...
 
Ik heb altijd gedacht dat schatje zich perfect kon vermaken alleen. Maar nu ik een aantal passages gelezen heb weet ik wel beter. Ik citeer (met eigen woorden) : "Mijn dagen breng ik door met wachten, wachten tot Leen terug voor me staat. Voor mij zijn he zinloze dagen. Ik hoop dat gekkie ooit gaat inzien dat het leven meer is dan je dood te werken. Soms wou ik dat ze een normaal 9 to 5 jobke had en elke avond bij me was. Haar aanwezigheid doet me openbloeien, maar de dagen dat ik haar zie, worden steeds zeldzamer. Oh, wat mis ik haar. Ik wil haar hier bij me, voor altijd."
 
Ik ben beginnen nadenken. Eigenlijk heeft ze gelijk. Ik zit me dood te werken voor een paar stomme hollanders. Gek dat ik dat nooit heb ingezien, ik was steeds maar met mezelf en mijn werk bezig. Schatje vergat ik. Ze was een leuk tijdverdrijf. Een lieverdje dat trouw op me wacht. Ik ging naar haar toe wanneer het me uitkwam zonder echt rekening te houden met haar gevoelens. Shame on me...
 
Zondag aan de ontbijttafel een lang gesprek gehad. Het begon weer zoals gewoonlijk: Lisbeth die vroeg hoe het met me ging en die geduldig naar me luisterde, zichzelf compleet wegcijferend. Tot ik plots vroeg: "Je voelt je eenzaam he?" Ze keek me even verbaasd aan en begon toen te wenen.
 
Na dit weekend weet ik 1 ding: het wordt hoog tijd dat ik dringend verander. Schatje verdient beter en ik verlang er naar haar gelukkig te maken, ook al houdt dit in dat ik mijn werk moet opgeven. Het gaat niet om de centjes die ik verdien, maar om de liefde die ik haar kan geven. Stom dat ik dit de voorbije maanden niet heb ingezien.
 
Weet je, vanaf nu komt schatje op de eerste plaats, ze hoeft maar te gillen en ik zit weer in mijn autootje. Ik heb haar mijn excuses aangeboden en beterschap beloofd. En het nu maar realiseren he.

17:46 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.