22-04-05

Concert - 14 April - LCD soundsystem (AB Domino)

Het is al een weekje geleden, maar die donderdag herinner ik me perfect. Ik had de hele dag zitten chatten en toen Lisbeth thuis kwam, werd ze heel boos. Niks opgeruimd, niks eten gehaald, niks...
 
Maar gelukkig dat LCD soundsystem heel wat heeft goedgemaakt. Om eerlijk te zijn, het is een raar groepje. James Murphy ziet er uit als een nerd, maar is heel gedreven met zijn ding bezig. Ik weet niet hoe ik de muziek zelf moet omschrijven: rock, electropop, ... Het is waarschijnlijk een mengeling. Goed, het concert bevatte saaie maar ook geniale momenten: een eerste hoogtepunt kwam er met "Daft punk is playing at my house", niet de brave versie die we kennen van de single, maar een echt ruige en overdonderende. Verder ook een schitterend "too much love" en een explosief "losing my edge" en "disco infiltrator".
 
Het concert was het eerste concert in een hele reeks, maar maakte ondanks dat een soliede indruk. We stonden vrij vooraan, naast een gek dansende veertiger. Best grappig hoe de ene helft van de zaal uit de bol ging, terwijl de andere helft als het waren verveeld leken te kijken. Stokstijf en zich ergerend aan als die dansers die af en toe tegen hen aan opsprongen. Nog een andere groep mensen was druk doende met het bijvullen van hun voorraad bier, maar dit volledig terzijde.
 
Het nummer waar iedereen op zat te wachten was "Yeah". Een lang en aanzwellend nummer. De moderne versie van de bolero. lol.
 
Conclusie : schitterend concert, hopelijk zien we hen weer op 1 van de vele festivals.

16:22 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.