29-04-05

Big bang

Nog een laatste dagje en t is VAKANTIE ! 10 daagjes Egypte wordt het, maar dat heb ik al verteld, niet?
 
Pfff, ons systeem is gecrashed. Combinatie van te zware back up en onze disk problemen. Maar er is hoop. Ibm heeft een fix gevonden en die wordt morgen geinstalleerd.
Soit, we hebben een aantal engineers opgebiept en het is nu wachten tot hun acties afgerond zijn voor we ons weer op het beestje mogen storten...
Nog twee en half uur voor de business begint.
 
Geeuw... k Wil mijn bedje in.

05:28 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-05

Sollicitatie

Dinsdagavond dus mijn sollicitatie. Lisbeth is meegeweest en is braafjes in de wagen blijven wachten. Vond ik wel tof van haar. Een beetje steun is altijd welkom he. Achteraf zijn we trouwens in de buurt chinees gaan eten. Best gezellig en heel wat afgelachen...
 
Naar goede gewoonte weeral kei te laat aangekomen. Ze zaten daar al op mij te wachten. Oops. Jammer genoeg had ik een gesprek met een vrouw. Die zijn nie zo makkelijk in te palmen he.
 
Soit, we hebben een kort gesprek gehad. Ik heb op alles vrij kort geantwoord en kreeg er nadien een opmerking over: "Je bent wel bondig he." Ik heb maar geantwoord dat ik niet van lullen hou. Waarop zij: "Ik bedoelde het eigenlijk positief . Na een half uur weet ik eigenlijk alles al." En even later klonk het: "Jouw profiel beantwoordt perfect aan datgene wat we zoeken." Ikke inwendig eens heel hard joepie geroepen. hihi. In ieder geval, ik mag voor een tweede ronde terug komen. En dan gaan we over centjes praten he.
 
2 negatieve punten :  Het is een franstalige firma enne ik heb mijn leeftijd niet mee. "Je bent wel jong voor hetgeen je nu doet he." Ik heb het al zo dikwijls moeten aanhoren. 'k Kan het toch nie helpen dat het voor mij de voorbije jaren allemaal zo snel is gegaan?
In ieder geval: we zien wel he. Niets moet, alles mag...
 
----------------------------------
 
In mijn CD speler : Greenday - American idiot (2004)

17:02 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-05

Vroem vroem tuut tuut

'k Was er al lang aan het denken, maar nu is het zover. Bibi heeft een nieuw autootje gekocht (allez ja geleased). 'n X3tje, drie liter diesel, zwart net als al mijn andere autootjes vroeger enne met een resem opties, waaronder een cd speler die ook mp3's speelt.  Weet je, 'k voel me kei-happy ermee. Jammer genoeg moeten we nog twee a drie maand wachten...
 
Lisbeth is mee geweest. Aanvankelijk stond ze vrij weigerachtig tegenover die aankoop wegens te veel geld, maar uiteindelijk was zij het wel die direct al haar vrienden is gaan bellen om hen het blijde nieuws te melden. Haar enthousiasme verbaasde me... lol.

12:47 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onzin

Ik heb zo van die dagen dat ik alles in vraag begin te stellen... Weet je, we proberen ons wanhopig aan bepaalde gedragsregels te houden omdat dat zo hoort (of omdat we niet beter weten?). Maar als je er eens over nadenkt, dan is het toch allemaal zo belachelijk stom ? 's Ochtends stappen we een blikken doos in die ons naar ons werk voert. Iedereen op hetzelfde moment, het lijkt wel een bende mieren. Onderweg luisteren we naar een opeenvolging van klanken die vanuit een centraal punt naar ons toe worden gestuurd. Muziek en radio noemt dat. Wat het nut daarvan is? Ons bezig houden? Er voor zorgen dat we niet ontsporen ? Ik weet het niet...
 
Hoe meer je rond je kijkt, hoe meer onze wereld er onwerkelijk begint uit te zien. Niets is zoals het hoort. En als je dat beseft, begin je je wel erg eenzaam te voelen. Weet je, als je merkt hoe vaak mensen elkaar bedriegen (en dan heb ik het niet alleen over sex)... Gruwelijk allemaal. Het lijkt wel een jungle waarin iedereen moet overleven. Iedereen denkt aan zichzelf zonder zich echt te bekommeren om zijn naaste. En dan kan ik wel heel naief overkomen als ik me krampachtig vast hou aan het huisje / boompje / vrouwtje principe, maar zonder Lisbeth zou ik echt wel verloren zijn. Ook al lijkt eeuwige trouw en een eeuwige verbintenis ouderwets, voor mij is het meer dan een belofte. Dus al die mensen die beweren gevoelens voor mij te hebben of die zin hebben in een vluggertje : fuck off ! En meteen spreek ik mezelf tegen (zie eerste deel van dit bericht) ... and so the broken circle goes, over and over again.
 
------------
 
CD : The chemical brothers - Push the button (1995)

11:37 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-05

Weekend

Voor een derde weekend op rij aan het werk geweest, ondanks alle mooie beloftes aan mijn schatje. Lisbeth was dan ook niet echt happy toen ik haar vorige week vertelde, dat ik ook gisteren niet thuis zou zijn... Ik zou ook liever wat vaker thuis zijn, maar anderzijds is het mijn werk om een aantal activiteiten van dichtbij op te volgen. Zo hadden we dit weekend een database reorg... Gelukkig was alles zondagmiddag achter de rug en dus maar snel de auto in gesprongen voor een bezoekje aan schatje.
 
Haar gezichtje zien, toen ik voor haar stond... zalig. Zo dolblij was ze. Ik smolt helemaal weg. Veel hebben we niet gedaan, gewoon samen de zetel ingekropen. Zij om een boekje te lezen, ik met mijn hoofd op haar schoot. In slaap gedommeld terwijl ik in haar helderblauwe ogen a h kijken was. 'k Was doodmoe want ik had niet veel geslapen. 's Avonds heel wat bijgepraat en daarna braafjes ons bedje in.
 
Vandaag en morgen heb ik twee daagjes vrij. Ik ben net terug van 't winkelen. Een paar topjes gekocht: kleren voor ons reisje eind deze week. Zondag vertrekken we voor 10 daagjes naar Egypte. Ik kijk er echt naar uit...  
 
Ander leuk nieuws: morgen is het zover, tijd voor ons nieuw autootje. Lisbethje gaat mee naar de garage en dan hoop ik op een definitief ja van haar. Ze beschouwt het nog steeds als geldverspilling, maar heeft zich erbij neergelegd. En eenmaal ze er eens ingezeten heeft, zal ze wel definitief bijdraaien zekers? 
 
----------------------------------------------
 
CD :  Lemonheads - Come on feel (1993) 

14:03 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-05

Concert - 14 April - LCD soundsystem (AB Domino)

Het is al een weekje geleden, maar die donderdag herinner ik me perfect. Ik had de hele dag zitten chatten en toen Lisbeth thuis kwam, werd ze heel boos. Niks opgeruimd, niks eten gehaald, niks...
 
Maar gelukkig dat LCD soundsystem heel wat heeft goedgemaakt. Om eerlijk te zijn, het is een raar groepje. James Murphy ziet er uit als een nerd, maar is heel gedreven met zijn ding bezig. Ik weet niet hoe ik de muziek zelf moet omschrijven: rock, electropop, ... Het is waarschijnlijk een mengeling. Goed, het concert bevatte saaie maar ook geniale momenten: een eerste hoogtepunt kwam er met "Daft punk is playing at my house", niet de brave versie die we kennen van de single, maar een echt ruige en overdonderende. Verder ook een schitterend "too much love" en een explosief "losing my edge" en "disco infiltrator".
 
Het concert was het eerste concert in een hele reeks, maar maakte ondanks dat een soliede indruk. We stonden vrij vooraan, naast een gek dansende veertiger. Best grappig hoe de ene helft van de zaal uit de bol ging, terwijl de andere helft als het waren verveeld leken te kijken. Stokstijf en zich ergerend aan als die dansers die af en toe tegen hen aan opsprongen. Nog een andere groep mensen was druk doende met het bijvullen van hun voorraad bier, maar dit volledig terzijde.
 
Het nummer waar iedereen op zat te wachten was "Yeah". Een lang en aanzwellend nummer. De moderne versie van de bolero. lol.
 
Conclusie : schitterend concert, hopelijk zien we hen weer op 1 van de vele festivals.

16:22 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chatterdechat

Allez, alles is weer uitgepraat met L-eke en we hebben duidelijke afspraken gemaakt: "Enkel vrienden, niks meer." Weet je, we hebben elkaar beter leren kennen en op dit moment weet ik perfect hoe ze ineen zit. Voor het eerst zie ik haar onwaarheden en onhebbelijkheden. Weet je, k ben superblij dat ik Lisbeth al die tijd ben trouw gebleven. Want aan schatje, daar kan niemand aan tippen. Ze komen nog nie eens in haar buurt, lol.
 
De chat is ondertussen een echte puinhoop. De helft van de mensen werden gekicked, de andere helft is niet te vertrouwen en dus blijf ik maar weg. k Heb ook rustig meegescholden hoor eergisteren, maar ik ken de operators vrij goed intussen en dat helpt blijkbaar. hihi.
 
Ander nieuws: k mag nog eens een weekendje werken. De ibm fix wordt toegepast, hopelijk lost dit alles op. Duimen maar. Verder : dinsdagavond sollicitatie in Brussel (ik had het Lisbeth beloofd dat ik ging uitkijken naar beter) en nog een dikke week en 't is vakantie! yes! Het wordt Egypte (Cairo, Luxor en Aswan). We kijken er echt naar uit. Zo, tot zover. Ik ga nog effe mijn schatje bellen, ik mis haar en daarna richting strand en zon voor een wandelingske.
 
----------------
 
Vandaag in mijn cd-spelerke :  The counting crows - August and everything after (1993)

15:44 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-05

Snif snif

k Ga stoppen met die klotechat. Gisteren leek alles zo tof, vandaag heeft er iemand me heel veel pijn gedaan. 't Is uit de hand gelopen en nu... nu weet ik het niet meer. Zit hier op mijn werk te bleiten, gelukkig is bijna iedereen al naar huis. 'k Denk dat ik naar Gent ga, want daar zit er iemand die me heel graag heeft. Dat hoop ik toch. Schatje, k mis je. Ik kom er aan. Wil je in mijn armkes houden. Iedereen kan de pot op, alleen jij bent belangrijk !

18:31 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-05

Woa ben ik

Waar ik tegenwoordig uithang? Op de chat. Schandalig veel. Volle dagen zit ik achter dat scherm om met mijn chat-lieverdjes te praten en dan heb ik het vooral over L-eke. Het voelt zalig aan, elkaar lieve woordjes toefluisteren. Met verliefdheid heeft het niets meer te maken, maar wel met zich amuseren. Ik beschouw haar nu meer als een tweelingszus. We denken hetzelfde, willen hetzelfde en maken iedereen gek. Al moet ik zeggen dat er veel mensen niet tegen onze vrolijkheid kunnen (te horen aan de jaloerse reakties).
 
Na een weekje ken ik de chatwereld door en door, maar het zijn niet allemaal lieverdjes daar hoor. Schandalig veel mannen die enkel aan sex denken. Openingszinnen als: "Heb jij ook zoveel zin?"  "Zin om me voor de webcam te zien (censuur) ?" . Zieligaards zijn het.
 
Heel wat ruzie gemaakt. Ik kan nogal hevig reageren he. Regelmatig gekicked worden omdat ik eens fuck you zeg. Maar nu kennen ze me, en weten ze hoe ik ineen zit. Ook veel geroddel op de chat over mij en L. Moa daar trekken we ons niks van aan. lol. We amuseren ons, maar Lisbeth is er nie happig op.
 
Nog heel wat te vertellen, over het concert van LCD soundsystem in AB voorbije donderdag en over het voorbije weekend. Heb ook kaarten voor Oasis kunnen bemachtigen, ook al vind ik dat een bende eikels. Gelukkig dat ik niet geprobeerd om bij de Bruce Springsteen ticketverkoop binnen te raken. Da zou helemaal klote zijn geweest.
 
Nog

20:08 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-05

Eenzaam

Mijn oogjes zijn dit weekend open gegaan. Aanleiding was Lisbeth haar dagboekje dat op de salontafel lag. En vermits ik heeeel nieuwsgierig was, effe daarin gebladerd. Wat daarin stond heeft me eigenlijk ne uppercut van jewelste gegeven...
 
Ik heb altijd gedacht dat schatje zich perfect kon vermaken alleen. Maar nu ik een aantal passages gelezen heb weet ik wel beter. Ik citeer (met eigen woorden) : "Mijn dagen breng ik door met wachten, wachten tot Leen terug voor me staat. Voor mij zijn he zinloze dagen. Ik hoop dat gekkie ooit gaat inzien dat het leven meer is dan je dood te werken. Soms wou ik dat ze een normaal 9 to 5 jobke had en elke avond bij me was. Haar aanwezigheid doet me openbloeien, maar de dagen dat ik haar zie, worden steeds zeldzamer. Oh, wat mis ik haar. Ik wil haar hier bij me, voor altijd."
 
Ik ben beginnen nadenken. Eigenlijk heeft ze gelijk. Ik zit me dood te werken voor een paar stomme hollanders. Gek dat ik dat nooit heb ingezien, ik was steeds maar met mezelf en mijn werk bezig. Schatje vergat ik. Ze was een leuk tijdverdrijf. Een lieverdje dat trouw op me wacht. Ik ging naar haar toe wanneer het me uitkwam zonder echt rekening te houden met haar gevoelens. Shame on me...
 
Zondag aan de ontbijttafel een lang gesprek gehad. Het begon weer zoals gewoonlijk: Lisbeth die vroeg hoe het met me ging en die geduldig naar me luisterde, zichzelf compleet wegcijferend. Tot ik plots vroeg: "Je voelt je eenzaam he?" Ze keek me even verbaasd aan en begon toen te wenen.
 
Na dit weekend weet ik 1 ding: het wordt hoog tijd dat ik dringend verander. Schatje verdient beter en ik verlang er naar haar gelukkig te maken, ook al houdt dit in dat ik mijn werk moet opgeven. Het gaat niet om de centjes die ik verdien, maar om de liefde die ik haar kan geven. Stom dat ik dit de voorbije maanden niet heb ingezien.
 
Weet je, vanaf nu komt schatje op de eerste plaats, ze hoeft maar te gillen en ik zit weer in mijn autootje. Ik heb haar mijn excuses aangeboden en beterschap beloofd. En het nu maar realiseren he.

17:46 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-04-05

Home again

Gisterenavond zei John me: zou je geen dagje vrij willen? Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen. Even later zat ik in de wagen richting Gent. Rond middernacht toegekomen. Lisbeth lag op de zetel te slapen, boekje op de grond gevallen, glaasje wijn op de salontafel en een cdtje van The Doors in de speler. Zelf zag ze er vrij onverzorgd uit: slobbertrui, haar in de war en mijn oude trainingsbroek aan. Waar is die opgetutte meid van weleer?
 
In ieder geval: het was de ideale gelegenheid om haar wakker te kussen. Leuk om haar verbaasde gezicht te zien toen ze besefte dat ik het was die voor haar stond.
 
Soit: heel wat te vertellen, maar dat doe ik  morgen wel. Nu wil ik zoveel mogelijk van mijn schatje genieten. Gaan naar Peking Express kijken (op video).
 
Dikke kus,
Leen

21:19 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-05

Nog maar eens een berg werk

t Begint saai te klinken, maar ik ben de voorbije weken constant a h werk geweest. Vandaag was het mij allemaal teveel. Nog een berg rapporten af te werken enne het ene telefoontje na het andere. K kwam zot. Het werd me teveel en ik ben ingestort. Ik kon nie helder meer nadenken en alles wat ik deed, liep verkeerd af. Zucht.
 
Maar ik heb ook goed nieuws. Lisbeth is afgekomen. Ze blijft vanavond en morgen in Den Haag. Het is de enige manier om je nog te zien, zei ze net. Ik moet haar gelijk geven. Eigenlijk kan het zo niet verder, want die burn out, die komt steeds dichterbij enne... ik kan Lisbeth dit toch niet blijven aandoen? Ze heeft al zoveel geduld met mij gehad. Tijd om eens wat terug te doen en er wat meer te zijn voor haar...

21:29 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-04-05

Furious

Effe de context schetsen: sinds een tweetal weken al enorme shit hier op het werk. Na een hardware upgrade van onze datacenters, gaat het pijlsnel omlaag met de performance van onze systemen. Zo erg dat de kwartaalafsluiting (die nu aan de gang is), dreigt in het honderd te lopen. Goed, al twee weken is IBM aan het onderzoeken wat er aan de hand is, maar de enige update die we krijgen is: we weten het op dit moment niet.
 
Tijdens onze regelmatige telecalls ben ik een beetje ontspoord. Ben de IBMers beginnen uitschelden in mijn beste engels en om eerlijk te zijn: der kwamen heel wat fuckings in voor. Toen ik uitgeraast was en ik rondom me keek, merkte ik dat het heel stil was rondom mij. Mijn eerste gedacht: shit. Toen mijn balpen weggeworpen... Niemand zei iets, ook John (mijn baas) niet en normaal gezien zit ie niet verlegen om woorden. Doodstil was het en toen op een gegeven moment de IBMers een verontschuldiging eisten, greep John in. Zijn reaktie was om eerlijk te zijn schitterend: "Ik zou het niet op deze manier verwoord hebben, maar ik kan Leen geen ongelijk geven. We zitten al lang te wachten op een oplossing en het enige dat we horen is: we weten het nog niet. Ik denk dat het tijd wordt dat we eens een aantal contracten gaan herzien..."
 
Weet niet of het hierdoor kwam, maar een half uurtje later een mailtje van IBM: ons probleem wordt beschouwd als een top 5 worldproblem... Intussen hebben ze een heleboel nieuwe hardware aangesleept voor de bouw van een nieuw storage systeem (hard disks). Maar een korte termijn oplossing is er nog altijd niet.

16:19 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-05

Verliefd (7)

Klote nieuws... L-eke heeft haar relatie verbroken. Shit zeg. 'k Hoop alleen dat het niet door mij komt, want dan zou ik me enorm schuldig voelen. 'k Hoop ook dat ze niet achter me aan gaat, nu ze weer vrijgezel is, want Lisbeth is voor mij de enige ware...

14:47 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-05

Parijs foto 6

Versailles

23:58 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Parijs foto 5

Pompidou

23:54 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Parijs foto 4

Montmartre

23:51 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Parijs foto 3

Montmartre

23:49 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Parijs foto 2

En ik maar vragen: "hij staat er toch helemaal op he?"Lisbeth haar antwoord : "Ja, tuurlijk."Het resultaat hiernaast...

23:47 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |