12-05-05

Walk like an egyptian

Hehe... Heel wat bij te praten, alleen weet ik niet hoe of waar ik moet beginnen. Weet je, zo'n reis naar Egypte laat een heleboel indrukken na. Een hele reeks van gebeurtenissen die ik nog in mijn hoofdje moet ordenen. k Zou er uren over kunnen vertellen, maar da's de bedoeling niet he.
 
Soit, als ik het reisje in 10 woorden zou moeten omschrijven dan kom ik tot het volgende:
1 ) Vermoeiend : een heleboel heen en weer gereis tussen Cairo, Luxor en Aswan. Bovendien kei-vroeg opstaan voor de verschillende excursies. Een paar keer midden in de nacht. Rare jongens die Egyptenaren.
2 ) Prachtig : Het voelt raar aan om tussen al die antiquiteiten rond te lopen. Een tempel van 1000den jaren oud, die nog grotendeels overeind staat... Toen ik een paar jaar terug in Egypte was, had ik complete steden vol tempels en huizen verwacht. Veel grootser dus, maar nu wist ik wat ik kon verwachten en... heb ik genoten.
3 ) Warm : Eindelijk eens wat zon op mijn bleke huid. Alleen loop ik nu met keiwitte borsten rond... Topless is not done daar.
4 ) Opdringerig :  Wat kunnen die Egyptenaren zich opdringen, man man man. Overal word je bestormd door verkopers die het woord NEE nog niet verstaan. En laat je ze toevallig eens je koffer in de bus zetten, dan willen ze meteen vijf euro.
5 ) Saai : Die treinrit van 12 uur tussen Cairo en Aswan was best mooi. De eerste uren toch. Het klonk avontuurlijk en leuk, maar uiteindelijk verveelde ik me steendood. Beetje zitten lezen terwijl Lisbeth als een klein kind heen en weer aan het kijken was en me vanalles aanwees.
6 ) Vies : De verschillende buffetten tijdens de uitstapjes niet altijd aangeraakt. Gelukkig maar, want soms zag je mede-toeristen heel snel naar het toilet hollen achteraf. Nu we het toch over toiletten hebben: de toiletten op een egyptische trein zijn beerputten, ook al reis je in eerste klas rond.
7 ) Vakantie : Ik kreeg een echt vakantiegevoel: coctail, zwembad, ligstoel en zon... meer moest het niet zijn.
8 ) Genieten  (zie 7)
9 ) Lekker : en dan heb ik het niet alleen over het eten in het hotel, maar ook over mijn allerliefste schat.
10 ) Voorbij : jammer genoeg...
 
Goed, de komende dagen meer details... Beloofd.
 
Ander nieuws : gisteren een sollicitatie (tweede ronde), een gek chatavontuur enne... een leuk filmpke (the Bourne Supremacy). Ook zalig: ons knuffeluurtje voor het slapen gaan.
 
------------------------
 
Nu in mijn cd speler : Neil Young - Sleeps with angels (1995)

15:50 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

blij blij dat je terug bent, je hebt ervan genoten blijkbaar!

knuf,

Star

Gepost door: Star | 12-05-05

Vraagje Hey,

Wat doe je eigenlijk van werk ? Oracle DBA of sysadmin misschien ? Ik vroeg het me gewoon af ...

Groeten

Gepost door: Matthias | 12-05-05

Antwoord op vraagje Service management heet het officieel. Komt neer op problem and change coordination.

Gepost door: Leen | 13-05-05

De commentaren zijn gesloten.