24-05-05

Ziekenhuis (4)

Familie, 't is een pain in the ass. Je ziet ze nooit, alleen als er iets te vieren of te treuren is, staan ze in rijen aan te schuiven. Nu ma in het ziekenhuis ligt dus ook. Tantes en nonkels waarvan ik het bestaan niet kende, ze stonden er. Tot ergernis van ma (die niet wou dat ze haar zo zagen) en mij (I hate them). Weet je, ze stellen zo van die stomme vragen:
- Heb jij nog geen man gevonden? Ik hoef geen man!!!
- Wanneer kom je ons nog eens bezoeken? Waarom zou ik?
- Hoe is het met je? Precies alsof jullie daar interesse voor hebben.
En dan zo van die opmerkingen als: wat ziet ze er lief en mooi uit. Ik kon bijna de volgende opmerking voorspellen. Je weet wel, ons buurventje heeft nog geen partner gevonden, dus waarom.... Ja ja.
 
Met ma gaat het steeds beter, de antibiotica lijkt te werken, gelukkig maar. Ik denk dat ma zich steendood verveelt. Stil zitten is niks voor haar, dan voelt ze zich nutteloos. En ook het feit dat ik constant bij haar zit, vindt ze erg. Zo verdien ik geen centjes he en daar voelt ze zich schuldig over.
 
Ik ben er al aan gewend: af en toe richting ziekenhuis. Me aan het tafeltje nestelen met een boekje, colaatje en chips. 'k Ben bezig aan de Ayla reeks van Auel. Net het derde deel begonnen. Vanavond komt Lisbeth langs, morgen haar vrije dag. 'k Heb de hele tijd aan haar zitten denken. 'k Mis haar een beetje, want zo 's avonds in een leeg huis thuiskomen, 't is niet leuk, ook al is Bobo in de buurt om zijn baasje te beschermen.

15:43 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Idd de meeste familieleden zie je op een trouw of op een begrafenis. En dan komen er wildvreemde mensen op je af: ' Sofietje, hoe gaat het met u? Da's al lang geleden!!' En ik dan 'Huh? Ken ik u?' :-)
Anyways, hopelijk mag uw ma vlug naar huis!

Gepost door: SoDa | 24-05-05

bij ons is het ook zo toen het begrafenis van mijn oma was, stonden opeens alle neven en nichten daar... Ze hadden nooit omgekeken naar haar... Ook sommige van mijn nonkels niet... Nu is het zondag zo verdeling van de juwelen... Nu zullen ze er wel allemaal staan. De mama (als enige dochter) zal haar dan weer wss gans de tijd laten doen, en alle herinneringen zullen in handen vallen van mensen die niet omkeken naar mijn oma... Schandalig! Ik ga speciaal niet omdat ik niet kan zien hoe mensen die zo hebben geleefd nu opeens wel gaan voor het geld... Zeveraars :s

Gepost door: Anne | 24-05-05

schuitje we zitten in hetzelfde schuitje allen mij papa heeft enkel gebroken zucht ik loop mijzelf voorbij.... xxxx

Gepost door: Merel | 24-05-05

. Nja, der is familie die ik elk jaar een keertje zie en de rest is familie die ik niet ken en met grote waarschijnlijkheid ook nooit zal zien. Dat is iets simpeler als van die vreemde mensen die ineens daar zijn enkel voor de 'sociale verplichting'. Ik vind dat nu zoooooo schijnheilig é!!
Maar goed, ik hoop voor je moeder dat ze snel weer springlevend is en van hot naar her kan lopen om vanalles te doen!
Dan zijt ge ook rap van al die schijnfamilie af ;-)

Gepost door: Twinkeltje | 25-05-05

hey! de ayla reeks van auel heb ik ook helemaal gekocht én gelezen, al kweeni hoeveel keer al intussen. keigoed vind ik die reeks. geniet ervan!

Gepost door: fiebs | 29-05-05

De commentaren zijn gesloten.