03-06-05

Reakties op vorig berichtje

Ik hou wel van een leuke discussie. Vandaar dat het tof is om af en toe een ietwat extreem standpunt in te nemen. Relativeren is hier de boodschap...
 
Goed, blijkbaar zijn er altijd enkele zieligaards die dit niet snappen. Hun reaktie is eigenlijk heel voorspelbaar: 
1 ) Zeggen hoe oninteressant en saai mijn blogje is, terwijl net zij elke ochtend verlekkerd inloggen om te kijken wat er te lezen is...
2 ) Nog even proberen na te trappen door je persoonlijk aan te vallen. Best wel grappig en zielig. Weet je, de tijd dat ik me hierdoor laat beinvloeden ligt ver achter mij. Ik sta weer stevig op mijn voeten, geniet weer van mijn leventje enne... eigenlijk vindt ik die losers best wel grappig.
 
Natuurlijk alles heel anoniem (geen emailadres of link om te reageren), want bang van enige persoonlijke reaktie.
 
--------
 
Dit als reaktie op Diddy (hoe verzin je zo'n naam, lol)
 
2005-06-03, 10:47:11
Je zaagt wel
en veel zelfs. Het is trouwens gemakkelijk om commentaar te geven op anderen. Neem misschien eerst jezelf eens onder de loep.
Je zaagt misschien niet altijd over je werk maar wel vaak over onbenullige zaken.
Laat je misschien nog eens bezwangeren door een getrouwde man.
 
Diddy

15:08 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Ik moet toch Rinkelke gelijk geven: dit ruikt naar hokjesdenken. En vreemd, jij bent nu zowat de laatste waarvan ik zou vermoeden dat ze in hokjes denkt.

Gepost door: AV | 03-06-05

tssstsss ergens kan ik wel begrijpen dat je een tijd lang je reacties van je blog gesmeten hebt...
je hoeft het daarom niet eens te zijn met wat mensen op hun blog posten maar respect mag er toch wel blijven

Gepost door: g*lover | 03-06-05

ik lag ook graag met studentejs lol, en ik kan e van meesrpeken en jij ook we zin ook studten geweest hé we weten wat het is om te zwoegen, daarom dat we nekeer mogen lachen om te lachen ook zekers hé! :-)
mijn plat blijft niet hangen, '"tis gij dat dat ier weer doet blokkeren
gij loopt toevallig niet in de vooruit rond dezen avond? gothicparty?

Gepost door: Lord cms | 03-06-05

Misschien, mijn beste cms, had jij indertijd beter wat minder gefeest en wat meer opgelet.
Dan had je nu kunnen spellen.
En die Diddy komt van Diderick, if you must know.

Gepost door: Diddy | 03-06-05

Misschien mijn beste Diddy, had je beter een wat minder saaie studierichting gekozen, dan was je nu niet zo'n eikel geworden. Of word ik nu te persoonlijk?

Gepost door: Leen | 03-06-05

Ik vond persoonlijk... dat ik een heel interessante studierichting gekozen had: film.
En ik neem dat hier niet persoonlijk. Zeker niet van een tang als jij (Of word ik nu persoonlijk?)!
Ik ben geen eikel. Gewoonlijk verslijten ze mij voor janet.

Gepost door: Diddy | 03-06-05

Film ? Is daar toekomst in of wat voor werk doe je nu? Kom je hier inspiratie op doen of wa? Gebruik de weinige hersencellen die je hebt, man. Ik wil gerust die scene uit Hannibal eens naspelen en je hersenpan opensnijden om te zien wat er in zit. Lekker hol... of word ik te persoonlijk?

Gepost door: Leen | 03-06-05

nee, trek je daar niets van aan... Zo mensen zijn geen seconde van aandacht waard

Gepost door: Anne | 03-06-05

Wow, wat is dat hier allemaal???

Gepost door: SoDa | 04-06-05

p diddy of diddy pee whatever,
ik schrijf zoveel fouten als ik wil, that's my trademark :p
en littel angel: uw hormonen hebben invleod op uw hersenwerking, waarom zou dit hokjes denken zijn? ik lach ook met de studentjes
maar dat wil niet zeggen dat ik ze niet respecteer, ik ben ook student geweest, leentje ook en jij ook, we weten allen wat het is
net zoals de studentjes soms alchen met de werkende mens die om 7u of vroeger uit zijn nest moet

maar goed en leentje hoe was je zetelavondje :-)

Gepost door: Lord cms | 04-06-05

.. mijn hormonen hebben invloed op mijn hersenwerking? omdat ik anders denk dan u? Wat een pretentie, dat is typisch macho-denken. Maar van u had ik dat niet verwacht. O well, we live, we learn.

Gepost door: AV | 04-06-05

hokjesdenken= een bepaalde groep mensen over dezelfde kam scheren en afkomen met een doos cliché's...

Zoals het argument dat "studenten zouden lachen met de werkende mens die er om 7u of vroeger uit moet" Wel, als ik vroeg les heb (dat was dit semester 3 van de vijf dagen), moet ik er om 6u15 uit, en daarbij ga ik nog twee halve dagen werken, dan kom ik er om 4u45 uit.

Relativeren kan ik heel goed, maar ik word ambetant van mensen die met zo'n cliché's afkomen waar ik NU geen boodschap aan heb, maar dat dat dan klinkt alsof er alle wijsheid in verscholen zit...

Nuja, Leentje, bedankt voor je reactie op mijn blog, een discussie uitlokken, dat is je gelukt, maar ik blijf mij verzetten tegen dat cliché-beeld dat mensen van o.a. studenten, maar ook over andere dingen hebben. De wereld lijdt al genoeg onder stomme vooroordelen!

Gepost door: rinkelke | 05-06-05

:-x Ik heb er dit semester een heel semester om 6u uitgemoeten en in het beste geval was ik 's avonds om 19.30u thuis van de les. Dan moest ik nog eten, aan mijn huishouden beginnen en de lessen voor de volgende dag voorbereiden.
Als je mij en vele anderen lui wilt noemen, dan doe je maar.
Ik wéét dat het niet zo is.

Ik vind je opmerking tegenover AV trouwens behoorlijk laag. Er zijn nog mensen die nooit meer naar hun studententijd zouden terug willen en blij zijn dat die ver achter hen ligt.

Gepost door: Aude Audenda | 05-06-05

Reaktie Gek dat iedereen zo gauw op zijn tenen getrapt is. Iets wat ik mis in het onderwijs: discussie ipv braafjes je leerstof aframmelen (don't shoot me again). Als ik tijdens elke vergadering zo geprikkeld moest reageren, der zou nie veel consensus zijn zenne.

Hokjesdenken: Is dat niet logisch dat we dat doen? iedereen bekijkt alles vanuit zijn perceptie van de waarheid. Neem niet klakkeloos aan wat ik zeg, maar relativeer. Zullen jullie later nog genoeg moeten doen.
Enne, als ik nuances moet aanbrengen in wat ik zeg, wordt het een overstaanbaar zooitje. De mens heeft nood aan een versimpeling van alles. Anders wordt de wereld veel te onoverzichtelijk, maar ik dacht dat jullie slimme studenten dat wel zouden weten. :)

Effe concreet reageren :
Vroeg opstaan? Ik ben vanacht om vier uur uit mijn bed gebeld omdat er een stomme server het niet meer deed. k Werk 60 uur of meer per week en heb amper vrije tijd, maar ik ga er niet over klagen... ik geniet van mijn vrije momenten, ook al zijn die zeldzaam.

Mijn studententijd: spijbelen, fuifen, winkelen, cafe, zee, fun, ... . Tussendoor stage, examens en werkskes moeten maken, maarre... dat nam ik er graag bij. Weet je, ik had toen helemaal geen zorgen, k leefde mijn leuke leventje en genoot ervan. En je hebt drie maand vakantie he.

k Denk dat je pas achteraf beseft hoe goed het wel was.... dus we praten over een paar jaar nog eens. ok?

Aude, ik heb AV geen opmerking gegeven, maar dat terzijde.

Gepost door: Leen | 06-06-05

@ Leentje: Ik weet dat die opmerking niet van jou kwam. Die sloeg op cms, net als mijn hele reactie trouwens.

Ik ben overigens NIET op mijn tenen getrapt. Ik vind het alleen jammer dat iedereen over dezelfde kam wordt geschoren. Ik denk dat het soort studentenleven dat je leidt/leidde vooral veel te maken heeft met het soort opleiding die je volgt/volgde.

Iedereen heeft recht op zijn waarheid. Ik zie wat ik zie als ik rond mij kijk. Ik weet dat mijn studententijd heel druk is en dat er in mijn klas weinig gefuifd wordt, hoewel er wél fuifnummers tussen zitten. Ik weet ook dat ik het niet moet proberen om te brossen, aangezien dat bij mij nogal zou opvallen.

Nog een vraagje: Lisbeth was toch herbegonnen met studeren, maar is toch gestopt en weer gaan werken? Waarom is ze gestopt?

Gepost door: Aude Audenda | 06-06-05

De commentaren zijn gesloten.