06-06-05

Examentijd (2)

Gek, die voorbije reakties. Wat begon als een opmerking over klagende studenten, ging over in een: ik ben een ijverig student zenne want ik ben een heel jaar bezig. So what, ik ook. :) Soit, ik ga het nu niet hebben over de verschillende types studenten (blokbeest of fuifbeest en al wat er tussen hangt) en ook niet over wie van de twee types er het verst komt in het beroepsleven, want dat gaat ons te ver voeren... Ook al is het een interessante discussie.Misschien toch effe: vanuit mijn ervaring als studente (ik zal maar nuanceren anders wordt het weer hokjesdenken en dat haten we), vind ik dat er teveel de nadruk wordt gelegd op het klakkeloos aframmelen van je cursus (iets wat ik nooit aan heb meegewerkt). Want geloof me, daar ben je later niks mee. Het komt er op aan je verstand te gebruiken, logisch na te denken enne constructief tot een oplossing te komen. Een: "ik weet dit niet want dat heb ik nooit geleerd" of een bange/wanhopige/gestresseerde blik, dat staat nogal lullig op de werkvloer. Zelf heb ik "maar" hogeschool gestudeerd, dus heb ik recht op spreken? In ieder geval was het een bewuste keuze: ik heb gekozen voor een richting die ik graag deed, ook al had mijn ma liever gehad dat ik voor dokter/rechten of ingenieur ging, iets wat ik makkelijk had aangekund. Zo'n diploma dat staat mooi he en dan had ze kunnen opscheppen t a v de familie. Nog een laatste boodschap voor onze schoolgaande jeugd. Succes met het blokken en denk eraan: binnenkort hebben jullie vakantie en dan kunnen wij beginnen te klagen. :)

11:11 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

;-) jawadde ik heb ook nog eens die "discussie" gelezen, iedereen is ferm rap op zijn tenen getrapt sjogne zeg,
ik bedoel iedereen lacht toch met iedereen, ik snap ng altij dniet wat hdat nu met hokjesdenken te maken heeft,
'twas toch niet de bedoeling hierpver echt de discussieren want dat is het noet waard wie discussieert nu over hoe ernstig de studenten of het werkvolk het wel te verduren heeft, iedereen wordt geacht dat te weten en net daarom mag je eens lekker luchtig clichématig denken, zolang je de nuances toch beseft?
ik snap die hele heisa niet ze...amaai examenstress zeker?
:p

Gepost door: Lord cms | 06-06-05

The bottom line is blijkbaar dat iedereen zich in feite tekortgedaan voelt...Het is nooit eerlijk en jullie is groot en ik is klein en de ander heeft het altijd gemakkelijker. O wat hebben we het toch moeilijk met zijn allen ;-).

Het is in elk geval wél humor om te lezen!

Gepost door: Tientjuh | 06-06-05

strange Ik vind het toch een beetje arrogant, lijkt of je je boven mensen plaatst en het beter weet meid... Gek, had ik niet van jou verwacht...

Gepost door: aaj | 07-06-05

hhé @tientjhuh: idd ik vond dat hier lekker om te lachen tot opeens bepaalde creaturen zich zlef precies veel te serieus nemen...
'tis hen vergeven examenstress doet veel met de mensen hé ;-)

Gepost door: lord cms | 07-06-05

hmm ik heb het gelezen en ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk geen enkel probleem zag in je eerste post daar :) allez ja, het is zo dat sommige studenten de grootste beesten uithangen en dan in de exaams dan over het minste geluidje kwaad worden... maar er zijn natuurlijk ook andere studenten die gedurende het hele jaar heel erg hard werken, dat moet zeker ook gezegd worden... (ik zit er ergens tussenin denk ik :p)
goh ja een beetje gevoel voor humor maakt de wereld een veel mooiere plaats...

Gepost door: sfie | 07-06-05

De commentaren zijn gesloten.