09-06-05

Sollicitatie (slot)

Gisteren de laatste ronde in mijn sollicitatieprocedure. Op zich liep alles vlot, tot ze met het contract afkwamen. Toen ik het bedrag zag, was mijn eerste reaktie: "Zijn jullie geen nulletje vergeten?"  Niet dus. Ik heb maar direct gezegd dat die 4000 euro veel te weinig was en dat ik me niet voor een hongerloon ging dood werken. Ik denk dat ze verbaasd waren door mijn hevige reaktie, maar het verschil met wat ik nu heb is torenhoog. In feite waren we dus snel uitgepraat en 'k stond al vrij snel weer op straat. Fuck, shit, hell. Ik had er meer van verwacht. Weet je het werk was best interessant (ook al kon je overal in Belgie terechtkomen), ik had nog een hele boel kunnen bijleren enne... ik zou elke avond bij mijn schatje zijn.
 
Allemaal mooie vooruitzichten, die in een klap van tafel waren geveegd. Vandaar dat Lisbeth haar reaktie niet echt aangenaam was. Ze heeft me gisteren een heleboel verwijten naar het hoofd geslingerd. Dat ik er geen moeite voor deed. Dat we nooit aan kinderen zouden kunnen beginnen omdat ik de hele tijd in Den Haag zit. Dat ik haar niet graag meer zou zien. En nog meer van dat. Zelf bleef ik er heel stil bij. Een beetje ineengedoken op de zetel, voor mij uit starend. Weet je, om eerlijk te zijn, ik weet niet hoe het verder moet...
 
---------
 
CD : Pearl Jam - Rearviewmirror (2004)

12:52 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Ach Leentje toch...Heel herkenbare situatie. Ook ik heb bepaalde keuzes moeten maken, 1x dat vaststond dat ik kinderen wilde. En ja, kiezen is verliezen...Je moet gewoon voor jezelf uitmaken hoe graag je veranderingen wil.

Gepost door: AV | 09-06-05

ik denk dat als je uit de oliesector stapt en je huidgie functie met een hogeschool diploma aml blij mag zijn dat ze je 4000bruto aanbeiden...
ik moet het doen met een ferm stuk minder, maar ik heb dan ook een 9-5 jobke vol vrijheid...

ps: ik zou mijn ogen niet gelvoen in de positieve zin mochten ze mij een job van 4000 bruto aanbeiden...
netto durf ik niet eens aan denken lol

maar goed! wie weet bestaat er een job die ferm goe dbetaalt en combineerbaar is met gezinsleven :-)

Gepost door: lord cms | 09-06-05

Euh Ik hoop dat dit weer een uitspraak is waarmee je reacties probeert te ontlokken. Ik denk dat 4000 euro voor iemand van onze leeftijd ver boven het gemiddelde ligt. Ik weet niet in welke sector je werkt en wat je loon toen was maar moest ik 4000 euro krijgen ik zou niet klagen. Helemaal niet. Er zijn mensen die daar bijna vier maand voor moeten werken.

Gepost door: Péke | 09-06-05

Euh k ben nu zelfstandige he... 75 per uur en 60 uur per week, dus reken maar uit.
Maar niet vergeten, der gaat nog belastingen, verzekeringen, auto, onkosten, etc van af he.
't Betaalt goed maar ik ben wel 24 uur per dag beschikbaar en moet beslissingen nemen die het bedrijf miljoenen euros kunnen kosten...

Gepost door: Leen | 09-06-05

Tja ik werk geen 60 uur maar 38 uur en bij mij gaan er ook belastingen, verzekeringen, auto, onkosten etc vanaf...
Ik wil maar zeggen... 't zou erger kunnen :-D
Over die 24 uur en die miljoenen euro's geef ik je gelijk natuurlijk.

Gepost door: Péke | 09-06-05

haaa dat is zo het soort loon dat ik over een aantal jaar toch ook wil verdienen ;-) en je hebt gelijk dat je niet minder wil verdienen dan dat je nu hebt! ik zou ook nooit voor minder gaan. tenzij ik echt de helft zoveel zou moeten werken, dan zou ik bijv. voor dat andere jobje gaan en de vrijgekomen tijd gebruiken om nog meer diploma's te halen etc. Allemaal wikken en wegen; maareuh, het geld weegt toch vree veel door hé... Je hebt nog een jaar of 6 tijd voor je aan kinderen begint; 30 is een ideale leeftijd. Dan kan je beter nog 6 jaar fameus veel werken en gigantisch veel bij elkaar sparen zodat je eens er kinderen zijn desnoods zelfs part-time kan gaan werken en nog genoeg geld opzij hebt.

Voilà da's mijn gedacht :-)

Gepost door: Star | 09-06-05

Kinderen Lisbeth is er 28 en ik kan geen kinderen krijgen... we willen er dit jaar aan beginnen. :(

Gepost door: Leen | 09-06-05

Euh.. ...ik zit duidelijk in de verkeerde sector (=overheid) :o
Ik zit nu per week tussen de 50 à 60uur op mijn werk enne mijn loonfiche straalt een andere waarde uit. Maar, that's life... ;o)
Alleszins, hopelijk krijg je snel een ander aanbod.
Veel geluk met je zoektocht!

Gepost door: dementor69 | 09-06-05

4000 euro een hongerloon? Ik val hier bijna van mijne stoel. Dan ben ik straatarm..
Tis maar waarmee je content bent, maar ik denk dat je echt tevreden mag zijn met zo'n loon op zo een jonge leeftijd.
En als je nu meer verdient, dan is het beslissen waarmee je het meest gelukkig gaat zijn..

Ik ben ooit ook eens korter bij huis gaan solliciteren, veel korter, maar ik kreeg wel 250euro per maand minder. Ik heb er toen ook ook voor bedankt. Goh 4000 euro.. ik zou er direct voor gaan (hoeveel belastingen betaal je dan ;oD)

Gepost door: Tinkerbell | 09-06-05

beslissen Beslissen is nooit gemakkelijk. Ik heb het grootste respect voor jou, jij die even halt houdt en nadenkt en wikt en weegt. Wat ook jouw beslissing is, wat je ook zal doen, besef dat wij, bloggers, jouw familie zijn. Ook als je niet meer zou bloggen.
Wat bazel ik allemaal?
Ik ben gewoon gek,
GDB.

Gepost door: GDB | 09-06-05

ik weet da het nie past maar... wat heb je eigenlijk gestudeerd? Hoeveel verdien je netto (onkosten nog niet afgetrokken, alleen belastingen)? Hoezo je werkt als zelfstandige, je werkt toch voor een bedrijf, of ben je consultant? Hoe oud ben je eigenlijk. Ik nieuwsgierig, hoezo?? ;) Nee ma dan kan ik wa beter volgen. Vind het jammer da der op de meeste blogs zo geen korte intro is van wie iemand nu eig is, wat gestudeerd, ... Je moet niet antwoorden, ma ik zou het wel heel leuk vinden ;)

Gepost door: Karel | 09-06-05

. Amai, 4000 euro, mijn ogen rollen bijna uit mijn kassen! Maarja, da's natuurlijjk omdat ik da vergelijk met hier thuis, mijn mama kwam rond voor drie kinderen met met moeite de helft daarvan.
Tis natuurlijk ook heel relatief, wat je doet van werk, hoeveel uren enz enz. Maar 4000 euro en elke avond lekker thuis zijn... Dat klinkt toch niet slecht. 'k Kan Lisbeth daar dan ook wel wat in begrijpen. Maarrrrr tis natuurlijk nog altijd jouw job en jouw inkomen, dus jouw beslissing. En blijkbaar weet je wel exact wat je wilt. Go for it, op een moment zal het ideale scenario zo uit de lucht vallen als je er naar blijft uitkijken :-)

Gepost door: Twinkeltje | 09-06-05

woeha @dementor: overheid en 50-60 uur per week werken?? are you crazy stielbederver!

Gepost door: lord cms | 09-06-05

4000 euro lijkt misschien voor velen veel, maar er zijn zovele factoren waar je rekening moet mee houden. Ik verdien (ong.)1600 euro netto per maand om 38 uur per week te werken. Een vriend van me verdiend 3300 netto per maand, Maar hij zit wel de helft van het jaar in het buitenland en doet weken van minimum 80 uur... Alles is relatief, ook verdiensten...

Gepost door: Bert | 09-06-05

De commentaren zijn gesloten.