27-06-05

Malaysia - Update 1

Haliho, veilig en wel in het verre Malaysia toegekomen. Het is hier half vijf 's avonds. Mijn eerste dag vol meetings en rondleidingen achter de rug en direct weer de taxi in richting hotel. Op zich klonk het best leuk, dit tripje, maar uiteindelijk toch een beetje ontgoocheld.
 
Het begon met het afscheid van schatje. 'k Heb me sterk proberen houden, maar der zijn heel wat traantjes gevloeid. Gek, want ik ben al vaker van huis weggeweest. Ook Lisbeth kreeg het daardoor moeilijk en John, die stond ons uit te lachen. Soit, ik kijk al uit naar zondag, wanneer schatje hier naar toe komt voor nog een tiental daagjes strand. Jipie...
 
De vlucht dan. Twaalf uur 's middags in Schiphol vertrokken en pas twaalf uur later in Kuala Lumpur aangekomen (het was daar toen 6 uur in de ochtend). De hele vlucht niet kunnen slapen en me eigenlijk doodverveeld. Beetje proberen lezen, maar om eerlijk te zijn, ik werd gek van dat stilzitten. Niks voor mij. :)

De landing was heel onaangenaam (om het lichtjes uit te drukken). Hevige onweersbuien op dat moment boven KL. Eerst een half uurtje rondgecirkeld boven de luchthaven, maar toen het niet dadelijk begon op te klaren, klonk het: "We are going to land." Zelden zo'n ruwe landing meegemaakt. Het vliegtuig  werd tijdens het dalen hevig heen en weer geschud. Even was het schrikken toen de linkervleugel zo'n honderd meter boven de grond even een duik nam, maar uiteindelijk smakten we toch veilig op de landingsbaan. Oef, me zelden zo ongemakkelijk gevoeld. Als ik neerstort, dan liefst samen met Lisbeth.
 
Op de luchthaven afgehaald door een man met Toyota-minibusje en netjes voor mijn hotel afgezet. Tweede ontgoocheling: ons kantoor ligt niet in KL zelf, maar zo'n vijftigtal km buiten het centrum. Het betreft hier een nieuwe locatie vol bedrijfsparken: Cyberjaya noemt dat. Het hotel zelf ligt nabij het kantoor en dus kon ik een dagje stappen in Kuala Lumpur op mijn buik schrijven. Goed, ondertussen op de planning wel gezien dat we woensdag een daguitstapje hebben daar naar toe, dus dat compenseert. ( ons kantoor zie je op de foto hiernaast - heb hem van intranet geplukt )
 
Zondag doodmoe in het hotel gebleven. Ook al is het redelijk bewolkt, het is hier keiwarm en klammig (zo'n dertig graden). Ik heb maar gauw mijn bikinitje aangetrokken in me in een stoel a h zwembad genesteld met een boekje. Veel gelezen heb ik niet, want direct in slaap gevallen voor een paar uurtjes.
 
Het eten dan: slechts 1 woord om het te omschrijven: kei-pikant. Jawadde, it burns like hell.
 
Vandaag dus naar ons kantoor. Best indrukwekkend moet ik zeggen. Vooral de zaal waar de global helpdesk zit. Honderden mensen op een rijtje die het ene telefoontje na het andere te verwerken krijgen. Als ik een probleem met mijn pc heb en de helpdesk bel, dan kom ik hier terecht. Goed om weten, lol. En nu we het toch over cijfertjes hebben: als je alle informaticamensen hier optelt, kom je uit op zo'n 1500 mensen.
 
Tof vond ik de kennismaking met mijn Aziatische collega Tina (ze hebben hier allemaal de gewoonte westerse namen aan te nemen). Ik heb haar dagelijks aan de telefoon, we hebben reeds heel wat afgepraat over vanalles en nog wat. In het echt lijkt ze nog charmanter. 't Is letterlijk een kleintje, draagt een maatpak enne als ze praat, moet je heel stil zijn want anders versta je ze niet. Zo verlegen (dat lijkt zo). Ik denk dat ik de komende dagen maar bij haar in de buurt blijf, want de Amerikanen die hier eveneens op bezoek zijn. AAAARG. Groot, dik en keiveel lawaai. En dan dat texaans accent. Ze lijken wel weggelopen uit een cowboyfilm. Geen slecht woord over hen hoor. Grappig is dat ik 1 van hen nog ken van mijn bezoek aan Houston een tijdje terug, dus met hem was het een blij weerzien.
 
Maleisie lijkt een smeltkroes van culturen. Een groot deel van de bevolking is boedhist (heel modern en westers), de andere voornamelijk moslim (hoofddoek) en verder ook een deel christenen. Wat opvalt is het hoge percentage vrouwen dat hier werkt en dat kan ik alleen maar toejuichen. Heel gedienstig iedereen. Zo liep ik gisteren in het hotel richting uitgang. Een poetsvrouw had dit opgemerkt en spurtte van zo'n vijftig meter afstand richting deur om die voor mij open te houden. Het deed raar moet ik zeggen, want dat kennen we bij ons niet he.
 
Ik zou nog uren kunnen doorvertellen, maar het is stillaan tijd om naar het hotel te vertrekken. Vanavond krijgen we er een welkomsdiner aangeboden. Een soort barbecue met daarna een feestje. Hoe of wat weet ik niet. 'k ben benieuwd.  In ieder geval tijd om me te gaan op tutten. Dada en dikke kus.
 
( ik weet niet wanneer ik tijd heb voor de volgende update, maar dat zien jullie wel he)

11:15 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

'tklinkt id heel indrukwekkend...shit zooo pikant, ik hou wel van pikant, maar mijn maag mag niet weggevreten worden terwijl ik erbij zit hé :s :D
allez hopelijk valt het ginder mee...
miljaar wat een mentaliteit zeg of wat een "business", ik ka me dat niet goed voorstellen (wat als een van de mensen op een rijtje onpasselijkwordt? :s) raakt ie op tijd bij de wc?

Gepost door: lord cms | 27-06-05

oooh, wat ben ik jaloers enjoy it!

Gepost door: Anne | 28-06-05

help wat doe je als je ineens verliefd word op iemand??????

Gepost door: merel | 28-06-05

Hou het vooral niet voor jezelf. In je eentje verliefd zijn is slecht voor je hart!

When your soul is tired and your heart is weak
You think of love as a one way street
Well it runs both ways, open up your eyes
Can’t you see me here, how can you deny

Gepost door: lex | 06-07-05

Hallo leuke Blog!!! Wat vind je van de onze???

xxx

Gepost door: Annick en Iani | 07-07-05

De commentaren zijn gesloten.