27-07-05

Zomer van Antwerpen - De roovers (de bruiloft)

Zaterdag bijna twee weken terug gaan kijken naar "de bruiloft", een voorstelling van de Roovers in Antwerpen. Nadat we ze vorig jaar reeds aan het werk hadden gezien, wilden we ze dit jaar terug zien, vandaar. En net als vorig jaar vond ook deze voorstelling plaats op een ongewone locatie: de spoorweg-hangar op den Dam. De ruimte werd omgevormd tot een typische feestzaal en binnenkomst was net als bij een echte bruiloft. Je kon een cadeautje afgeven, moest de familie een hand geven (ze stonden in een rijtje) en nam deel aan een heuse receptie - met drank en hapjes!!! Ook tijdens de voorstelling geregeld eten en drankjes, ook al - en dan heb ik het vooral over de koude soep - was het niet te eten.
 
De omkadering zelf was best origineel dus, maar de voorstelling zelf miste verhaal. Grappig was het best, maar vraag me niet waarover het ging of wat er juist gebeurde. Jammer. Ook de slotzang was te lang naar mijn zin.
 
Conclusie : origineel en grappig, maar zonder diepgang.
 
-----------------
 
walpurgis & de roovers ism het spectra ensemble
de noces
svadebka/de bruiloft
 
Iedereen is samen gekomen in restaurant Andronov voor de bruiloft van Dasjenka Zjigalov en Epaminond Maximovitsj Aplombov. Van liefde of pril huwelijksgeluk lijkt geen sprake: de haring en het brood zijn zuur, de verlichting laat te wensen over, de bruid doet de hele avond haar mond niet open en de generaal laat op zich wachten. Net als het feest helemaal uit de hand dreigt te lopen, roept iemand om muziek. Wordt het dan toch nog gezellig?
 
WALPURGIS, de Roovers en het SPECTRA Ensemble slaan voor deze voorstelling de handen in elkaar. Twee Russische bruiloften worden één groot feest. ‘De Bruiloft’ van Tsjechov vormt de tekstbasis voor het eerste deel van de avond, om dan-Muziek!-uit te monden in een bijzondere uitvoering van ‘Les Noces’ van Stravinsky.

Je wordt van harte uitgenodigd op een echte bruiloft, een huwelijksritueel dat van de 9 acteurs, 17 zangers, 9 muzikanten en het publiek één grote familie maakt.
Schuif mee aan aan tafel, drink en eet (al kan je, gezien de aard van dit feest, misschien best vooraf al iets gegeten hebben...) en laat je meeslepen door wat komen zal.

19:01 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.