09-08-05

Effe voorstellen : onze kinderen

Effe onze kinderen voorstellen. Zoals jullie het weten, het zijn er intussen al vier. Van groot naar klein: Frodo, Ayla, Elmo en Arwen.
 
Frodo... In de advertentie stond: klein verlegen katertje dat om aandacht bedelt. Geloof me, enkele maanden later blijft er niks meer over van die beschrijving. Het is een kleine duivel geworden die constant heen en weer spurt door het huis en zijn broertjes en zusjes terroriseert. 1 voordeel: telkens hij iets ondeugends gaat doen, hoor je hem geluidjes maken. Een soort proet proet. Luisteren doet hij helemaal niet, alleen 's nachts is hij heel lief. Hij komt op je liggen en geeft je constant likjes. Zijn uiterlijk: van lelijk ding is hij uitgegroeid tot een mooie poes. Volgens Lisbeth ziet hij er uit als een kleine koe. Een witte vacht met zwarte vlekken. Nu nog loeien.
 
Ayla... is een nieuwsgierig en aanhankelijk ding. Ze komt constant kopjes geven en bedelt om aandacht. Laat je haar even alleen, dan begint ze zielig te miauwen. Inderdaad, het is een echt gezelschapsdier. Haar broertjes en zusjes laat ze links liggen, want Ayla wil met rust gelaten worden. Alleen als ze ergens wilt opspringen, mag grote broer voorgaan. Pas als ze merkt dat het veilig is, komt ze ook in beweging. Nieuwsgierig is ze ook, want ze zit constant voor het venster naar de voorbijrijdende auto's te kijken. Haar uiterlijk: het was een prachtig poesje toen we haar gingen ophalen, maar nu... oei oei oei, hoe lelijk. Lang en mager. Maar om eerlijk te zijn: I don't care want het is een schatje.
 
Onze twee nieuwe aanwinsten zijn Elmo en Arwen. Veel te jong van haar moeder weggehaald, maar het was dat of verscheurd worden door een gevaarlijke hond.
 
Elmo is een ros katertje en denkt op dit moment maar aan 1 ding: eten. Ga je naar de keuken, dan volgt ie je en miauwt hij wanhopig tot hij wat lekkers krijgt, wat ie meteen opschrokt. Normaal eten is er niet bij. En wacht je wat te lang met hem te voederen, dan klautert hij gewoon via je been, over je buik tot op schouderhoogte. Toevallig een korte broek aan? pech gehad. Omdat hij gulzig eet, gebeurt het regelmatig dat hij moet kotsen. Niet echt grappig, zeker niet als ze 's nachts allemaal bij je in bed liggen. Deze week zijn we toe aan ons derde hoeslaken. Hoera!
 
Arwen is de lievere versie van Elmo. Pikzwart is ze en bloedmooi. Ook zij is nog heel jong en moet nog veel leren. Het liefst van al zit ze op je schoot in de zetel. Gezellig te spinnen. Opkijken doet ze naar de grote broer (Frodo). Ze volgt hem dan ook overal, ook al is Frodo haar af en toe liever kwijt en dat laat ie op zijn ontstuimige manier merken: door eens goed te vechten en daarbij houdt hij geen rekening met het feit dat ze nog een liliputter is.
 
Allemaal zijn het lieve schatten die heel wat van onze tijd vragen. Maar om eerlijk te zijn: ik doe niks lievers dan voor onze schatjes te zorgen. En daar horen jammer genoeg een aantal Sam Gooris momenten bij als we de twee kattebakken weeral eens moeten leegmaken.
 
Oh ja, wil je de schatjes eens zien? stuur dan maar een lief mailtje naar me... en dan stuur ik foto's door, beloofd!
 
-------------------
 
Vandaag voel ik me: gewoon.
Muziek : Metallica - Kill em all

21:47 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

katjes Keischattig!!! Maar amai katertjes en kattinnekes onder elkaar...
Katjes zijn eierstokjes met wat haar rond... :-) en al heel vroeg geslachtsrijp. Ik spreek uit ervaring, hier lopen vijf zo een wonderen der natuur rond en ik kan u verzekeren dat waren nog ergere Sam Goris toestanden om die allemaal gevangen en gesterilliseerd te krijgen. Nu zou ik er geen meer willen missen, maar toch had ik het op tijd kunnen voorkomen...
In ieder geval veel plezier met jullie bende aristocats!!

Gepost door: en passant | 09-08-05

Een leuke poezenbende...:)

Gepost door: Lizy | 10-08-05

Ikke! Ik wil ze zien!!
Kzal mn emailadres in jou email-tool droppen!
Alvast bedankt!

Gepost door: Tinkerbell | 10-08-05

das mooi da moet een leuke bende zijn daar groetjes

Gepost door: nadin | 11-08-05

. Lief, zo'n kleintjes. Ik heb er zelf twee, wel, intussen al lang geen kleintjes meer. Geef ze maar allemaal een knuffeltje van me :-)

Gepost door: Twinkeltje | 11-08-05

ooooh hoe schattig kheb mijn hartje ook al lang verloren aan die poezebollen hier thuis... vandaag toch ook al twee keer mijn neus opgehaald: eerst een dikke teek op de grond brrrr en dan daarna kwam onze pluizebol binnen met een gehaktbal die ze over de hele keukenvloer gesleept heeft. Waar ze dieje gepikt heeft is nog een raadsel!

Gepost door: g*lover | 12-08-05

De commentaren zijn gesloten.