18-08-05

Pukkelpop(nog eventjes !!!)

Nog effe wat bijpraten voor we richting Pukkelpop vertrekken. Pukkelpop, Yes! het gaat geweldig worden, het zonnetje schijnt, bobo staart me liefdevol aan en ma die 's middags heerlijk voor ons kookt. We hebben ons verlanglijstje al klaar:
Vandaag : Tom Vec, Saybia, The hives,  Franz Ferdinant, Roisin Murphy, The basement Jaxx, Roycksopp  en The Prodigy.
Vrijdag : Goldie looking chain ,  Zornic, The posies,  Nightwish, Fisherspooner , Marilyn manson , Arcade fire,  The pixies.
Zaterdag : LCD soundsystem, Hot hot heat, The dropkick murphys,  The datsuns, Miss kittin,  T raumschmiere, Korn,  Sophia en last but not least  Nick cave and the bad seeds.
Dit jaar hebben we ons voorgenomen om wat meer rond te lopen: sfeer opsnuiven en onbekende groepen te leren ontdekken. Wat heb je er trouwens aan om voor een tiende keer naar bv de Heideroosjes te gaan kijken? niks toch?
 
Voorbije weekend maar liefst twee keer richting Antwerpen getrokken. 2 voorstellingen gezien in het kader van "de zomer van Antwerpen" : cul-de-sac, het verhaal van twee zwervers onder een brug en Carnesky's ghost train, een soort kermisattractie. Beiden waren leuk tijdsverdrijf maar eigenlijk voldeden ze niet aan mijn hoge verwachtingen. Onder het motto, ik ga het geen twee keer zeggen: meer details op http:quepasa.skynetblogs.be . Neh.
 
Iets leuker, maar voor mij redelijk pijnlijk, was de filmavond op zaterdag. Lisbeth had twee dvds gehuurd. Zelf mag ik van haar niet meer naar de videotheek omdat ik toch altijd met griezelfilms terugkom. Weet je: zo'n horrorfilm is voor mij fun. Ik geniet ervan om mensen in stukken gesneden te zien. Hoe meer bloed hoe liever.
 
Maar o wee als je me een drama-film voorschotelt. Ik leef me in in het verhaal, begin commentaar te geven op alles en nog wat en van zodra er geweld of sex in voorkomt, kruip ik schreeuwend tegen Lisbeth aan. Ik vervloek de hoofdpersonnages om wat er gebeurd, breng alles in verband met mijn eigen verleden en wou dat ik het hele verhaal zou kunnen herschrijven zodat het een echt sprookje zou worden...
 
Dit weekend naar "Gegen die wand" en "Donnie darko" gekeken. Gegen die wand vertelt het verhaal van een turkse vrouw die omwille van haar familie met een vreemde man trouwt. Ze hebben elk een eigen leven en kruipen met anderen in bed. Hoe het verder afloopt, zal ik maar niet vertellen... 'k kan je alleen vertellen dat ik het hoofdpersonnage verschillende keren heb vervloekt. Mijn hartje kromp ineen en ik voelde me leeg en uitgeput vanbinnen.
Donnie darko is een redelijke rare film. Centraal thema: kunnen we door de tijd reizen en ons verleden veranderen? Een thema dat me al lang bezighoud. Weet je: het zou geweldig zijn om mijn pa nog een keer in levende lijve te zien en te spreken. Meteen ook de kans om Lisbeth aan hem voor te stellen. En maybe zou ie nu nog leven als ik op het laatste moment zou kunnen ingrijpen... en dan was al die ellende me bespaard gebleven. Goshi, dat zou leuk zijn.  :)

14:40 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Nog een fantastische film: The butterfly effect. Ook over de impact van dingen uit het verleden die veranderd worden. Echt een aanrader! :-)

Gepost door: SoDa | 18-08-05

don't even count on it girl! pukkelpop zal al s die pokdalige pubers weer lekker laten onderregenen :D ten misnte dat hoop ik, slecht als ik ben...lol

en gegen die Wand, sterke film...of hoe iemand zelfdestructief kan zijn hé ;-)

Gepost door: lord cms | 19-08-05

piep donnie darko moet je echt 2 keer zien om alles uit de film te halen..
zotte film
butterfly effect heb ik ook gezien..
zo een mooie film..
zet je echt wel aan het denken..
maar ik geloof in ons lot... dat we er soms wel van kunnen afwijken en tegenwerken.. maar dat het lot ons altijd wel ergens naartoe wil leiden.. onze matrix ;)
memento is ook een film die zo raar in mekaar zit als donny darko..
ook eentje voor 2 keer te zien..
x

Gepost door: moi | 20-08-05

fijn weekend we wensen jullie een fijn, gezellig, ontspannend en droog weekend toe.
ddat laatste zal wellicht niet lukken (hier in elk geval niet) maar al de rest hopen we echt van wel.

groetekes uit het waasland

Gepost door: Luc van het moerhofke | 20-08-05

De commentaren zijn gesloten.