24-08-05

Pukkelpop - Overzicht

Pukkelpop is voor mij een jaarlijkse traditie geworden. Het is een festival waar het gezellig vertoeven is. Niet opeengepakt zoals in Werchter en met een muziekkeuze die overweldigend is en toch steeds vernieuwend. Meteen ook het grootste probleem: steeds moet je je weer afvragen naar welke groep je gaat kijken. Ik moet zeggen dat we daarbij meestal kiezen voor de bekende namen, terwijl de onbekende groepen meestal onbekend blijven. Zo had ik vorig jaar nog nooit gehoord van LDC soundsystem. Ze stonden op Pukkelpop maar kwamen niet voor in ons lijstje. Ik heb ze leren kennen door hun Stubru hit: "Daftpunk is playing at my house" en was meteen verkocht... Nu stonden ze er weer, maar dit keer op het hoofdpodium en ditmaal met een hevige Leen op de eerste rij. 't Kan verkeren...
 
Het is voor ons een festival in mineur geworden. Donderdag had het niet veel gescheeld of we waren thuis gebleven en ook de andere dagen was het dikwijls ruzie maken. Het resultaat van een tegenvallend ziekenhuisbezoek. Slecht nieuws en vooral schatje kan dit moeilijk verwerken. Zelf had ik het zien aankomen en heb ik haar dikwijls gezegd: verwacht er niet te veel van, maar ja... Volgende keer beter he. ;)
 
Het weer viel best mee. Eigenlijk perfect festival weer. Alleen zaterdagochtend druppelde het wat, maar toen lagen we nog in ons bedje, nagenietend van de Pixies. NOT !  Weet je, ik heb me een beetje druk zitten maken over de headliners: the Prodigy op donderdag en de vooral Pixies op vrijdag. Groepen die teren op het succes dat ze ooit eens gehad hebben... ik moet er niks van weten ! Daarover later meer. 
 
Ik moet trouwens mijn stelling van vorig jaar intrekken (rock is dead, dance is alive). Dit jaar was het net het tegenovergestelde. De dance-acts konden ons helemaal niet bekoren. Totaal geen sfeer in de dance hall trouwens want iedereen bleef apatisch staan. Dit jaar af en toe gekozen voor het mindere bekende werk en ik moet zeggen: het beviel ons wel. Vooral Arcade Fire was een verrassing. Nightwish (zie foto) just blew my mind. De combinatie van opera en heavy metal deed me helemaal wegsmelten van ontroering. Zelden zo'n mooi concert meegmaakt! Nick Cave bevestigde en de Basement Jaxx en the Prodigy waren bedroevend slecht...
 
Mijn favoriete optredens:
1 )  Nightwish : De tranen rolden uit mijn ogen van ontroering. WOW !
2 )  Nick Cave and the bad seeds
3 )  Franz Ferdinant
4 )  Millionaire
5 )  Arcade fire  (ook al zagen we maar 1 nummer)
 
Favoriete nummers :
1 )  Arcade Fire : Rebellion lies
2 )  Millionaire : Champaign
3 )  Korn : Another Brick in the wall
4 )  Morcheeba : Rome wasn't build in a day
5 )  Zornik : Goodbye
 
 
Volgende paragraaf heb ik gekopieerd uit het verslag van vorig jaar (ook dit jaar was het weer van dattem) :  >> Misschien toch 1 negatief puntje over Pukkelpop: ik heb er een enorme rugpijn aan overgehouden. Heb ik regelmatig sinds mijn auto-ongeluk, maar zo erg... zaterdag ging het niet meer. Heb toen liggen kronkelen van de pijn. Lisbeth stond op het punt me zondag naar de dokter te brengen, maar ma vond dat ik me weer eens aanstelde. Vandaar maar braafjes gezwegen en de pijn verbeten, ook al rolden de traantjes af en toe uit mijn oogjes... <<  Weet je, die rugpijn wordt steeds erger. Eigen schuld zeker? had ik maar niet tegen die boom moeten knallen he.
 
Gedetailleerde verslagen van de verschillende optredens volgen later deze week.  

17:06 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

.. Nog NOOIT naar Pukkelpop geweest maar ik neem me voor er volgend jaar naartoe te gaan.

Foxy x

Gepost door: Foxy | 24-08-05

the yearning wish of night nightwish??? aaaarrrggghhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ik wist niet eens dat die kwmaen, normaal komen op pukkelpop enkel idiote stomme stubru-dingen...
loool

Gepost door: lord cms | 25-08-05

:-) Hey, voel je niet té aangesproken als ik schrijf dat ik me erger aan een bepaald blogje maar er toch steeds ga lezen. Jij bent het niet!

Dikke kus, Liza :-D

Gepost door: liza | 25-08-05

@liza me happy again... :)
whiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
dikke knuffel

Gepost door: Leen | 25-08-05

je glimlach bedankt om je glimlachmomentje te delen op mijn blogje ;c)

groetjes elsje

Gepost door: elsje | 25-08-05

Pixies Het is waar dat enig opportunisme hier wel aan de orde is, maar toch vond ik het een geweldige ervaring om een van mijn favoriete groepen nog eens aan het werk te kunnen zien, en ik vond hun optreden nog beter dan op werchter vorig jaar.

Gepost door: fILLE | 25-08-05

De commentaren zijn gesloten.