24-08-05

Schuldig

Berouw tonen ze zelden, alleen zelfbeklag. Het is steeds onze fout: "Vrouwen zijn te aantrekkelijk, terwijl ze nooit beschikbaar zijn. Ze was te uitdagend gekleed, ze keek zo vriendelijk naar mij en geloof me: ze genoot er van. Ze wou het."

12:16 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

hmm and what did you say you did?

Gepost door: lord cms | 24-08-05

ik heb trouwens en bovendien het heel rare bezoekers nummer: 109090
btw: veel succes met het babysitten...hebben jullie nu al een kleurtje gekozen om te verven?

Gepost door: lord cms | 24-08-05

zelfde vraag als cms :D

Gepost door: Anne | 24-08-05

een reactie Ik heb soms (soms dus) moeite met die 'ze' en 'onze' in jouw blog (in dit geval val ik een beetje over 'ze' en 'onze'). Dit is generaliseren. Met 'ze' doel je op alle mannen, terwijl niet alle mannen zo zijn. Met 'onze' doel je op alle vrouwen, terwijl ook niet alle vrouwen hetzelfde gedrag vertonen. Je zou toch ook niet graag hebben dat ze zeggen dat alle lesbische vrouwen 'manwijven' zijn (ik weet, of denk tenminste toch, dat jij en Lisbeth dat niet zijn), toch? Ik weet het, zo'n generaliserende opmerking is gauw gemaakt, ik bezondig me er ook soms aan, maar 'k probeer het toch te vermijden.

Gepost door: liza | 24-08-05

Reactie op reactie Wie zegt dat ze = alle mannen zijn en wij = alle vrouwen zijn? Ik heb soms (soms dus) moeite met mensen die vanalles beginnen te veronderstellen. Denk effe na he en leer te relativeren. Mijn bedoeling is om mensen aan het denken te zetten en daarvoor heb je soms (soms he) veralgemeningen voor nodig.

Trouwens: Dit fragment komt uit een wetenschappelijk onderzoek naar verkrachters: ze = de verkrachter en niet alle mannen (al denk ik soms dat dit synoniemen zijn als ik de meesten onder hen bezig zie) en wij = de slachtoffers. Dacht dat dit duidelijk was.

Trouwens: de term manwijf is een scheldwoord en heeft niks met geaardheid of categorie van vrouw te maken. Of denk je altijd zo negatief over mensen (sorry: bepaalde mensen) ? Mijn lesbisch zijn is trouwens maar een bepaald facet van mijn persoonlijkheid. Zelf beschouw ik me eerder als vrouw net als jij en ik of veralgemeen ik teveel?

@CMS : Wat was je vraag ?

Gepost door: Leen | 24-08-05

je moet zefl niet vooronderstellingen maken hé LIza :-)

bovendien als je altijd alle smoet nuanceren zeg, dan komt er geen einde ana het uitleggen van alles wat je schrijft en of bedoeld hé :-)

soit
leentje: onder is vraag en antw gegeven :-)

Gepost door: lord cms | 25-08-05

Ah voila, opheldering Ik had dus niet door dat het uit een onderzoek naar verkrachters kwam. Da's al een kleinere, meer afgebakende groep mannen. Sorry voor mijn foute reactie, maar geef toe dat het niet moeilijk was om dit foutief te begrijpen hè... Niettemin nogmaals mijn excuses.

Gepost door: liza | 25-08-05

De commentaren zijn gesloten.