26-08-05

Pukkelpop - Donderdag 18 Augustus - dag 1

Pukkelpop dus... Eigenlijk hadden we er beiden geen zin in. Schatje was redelijk aangeslagen na het ziekenhuisbezoek. Het deed raar aan om eens aan de andere kant te staan en een keertje haar te moeten troosten ipv omgekeerd. Soit, ik ga hier niet over uitweiden...
 
Hierdoor pas rond negen uur afgezakt naar de weide, net op tijd voor Franz Ferdinand. Het lijken broekventjes, maar hun muziek klinkt aanstekelijk. Dit gecombineerd met een perfecte klank. Na vorig jaar de ontdekking, dit jaar de bevestiging. Enne... we vergaten even al onze zorgen!!! Geloof me, geen gemakkelijke opdracht. Favoriet nummer : This fire.
 
Setlist :
Michael
Heathen
Jacqueline
Auf Achse
This Boy
Take Me Out
Do You Want To
Tell Her Tonight
The Fallen
Matinee
You Could Have It So Much Better
40 Ft
Darts Of Pleasure
This Fire
 
( Onze score : 4/5 )
 
The blood brothersvoor ons een onbekend groepje en dat mag zo blijven. Best grappig om een paar nummer te bekijken, maar dan heb je er wel genoeg van voor de rest van het jaar. Hoe ik de groep moet omschrijven: lawaai, zo veel en zo hard mogelijk. De perfecte omschrijving gevonden op de site van goformusic :  twee zangers die angstaanjagender krijsen dan een hond die met zijn kloten tussen de deur heeft gezeten, terwijl vier andere muzikanten allerlei bijzonder zenuwslopende dingen doen met een gitaar, een bas, een drumstel, toetsen en wat er nog zoal op het podium rondslingert. Muziek voor en door freaks.
 
( Onze score : 3/5 )
 
De overgang van duivelse naar goddelijke muziek was snel gemaakt. The polyphonic spree lijkt een heuse secte: met zijn twintigen op een klein podium enthousiast op en neer springend. Iedereen, ook de mannen, droeg een blauw kleed met een vuurrode band. Weet je, ik had echt de neiging om na elk nummer haleluja te zeggen. Godsdienstfanaten of gestoord? ik weet het niet, maar beide woorden zijn quasi synoniem niet? Opmerkelijk was de trommelaar die tijdens het laatste nummer tien meter hoog de stellingen in klom... Beetje te veel geblowed? wie zal het zeggen. Over hun muziek kan ik kort zijn: vrolijke en opgewekte popdeuntjes. Het werkte aanstekelijk.
 
( Onze score : 5/5 )
 
Het werkte inderdaad aanstekelijk, maar niet voor lang. Tot schatje merkte dat we Roisin Murphy, een van haar favoriete zangeressen, hadden gemist. Een gevolg van het constant verranderen van het programma, zelfs tot op het laatste moment. Het is eigen aan pukkelpop maar zeer enerverend. Foei Chokri !!!
 
De Basement Jaxx  (Foto: Goformusic.be) was een van de groepen die ik absoluut eens aan het werk wou zien. Iedereen was na hun optreden dolenthousiast, behalve wij. De hele tijd ruzie zitten maken, Lisbeth was bijna naar huis gegaan. Ik kreeg het zo op mijn heupen dat ik haar gewoon heb laten staan en in de massa verdween - dacht ze toch. Na twintig meter omgekeerd en haar ongemerkt in de gaten gehouden. Eigenlijk heel smerig, want ik merkte dat ze de wanhoop nabij was en in huilen was uitgebarst... Goed, ze was dolblij toen ze me "toevallig" terugzag. Ikke stout, ik weet het.
 
De basement Jaxx is leuk om zien: een bende negerinnen (of moet ik moemmoes zeggen) die dolenthousiast op het podium op en neer huppelen. Kwam het door het feit dat we redelijk achteraan stonden, het geluid klonk afschuwelijk. Ik had zo iets van: draai die volumeknop eens wat hoger ja!!!
 
Conclusie : een echte tegenvaller.
 
Setlist :
Good Luck
Oh My Gosh
Right Here's The Spot
Do Your Thing
U Don't Know Me
Jump And Shout
Red Alert
Ace Of Spades
Where's Your Head At
Bingo Bango
 
( Onze score : 1/5 )
 
Afsluiter donderdag was de Prodigy. Ooit was ik grote fan. Poison was mijn favoriet nummer en dat werd toen ook grijsgedraaid. Vandaar dat ik heel nieuwsgierig was om de heren aan het werk te zien. Het werd een ontgoocheling. Van de grandeur van weleer schoot niet veel meer over. Ooit waren ze groot, maar nu zijn ze slechts een schim van wat ze ooit waren. Visueel zat het nog wel ok, maar de muziek, oh my god. Het was meer een gebrul dan echt zingen. De gitaren verstoorden de dansdeuntjes. Gevolg was dat nummers zoals "firestarter" nauwelijks herkenbaar waren. Jammer en zielig. Toch nog wat positiefs: de bisnummers klonken verrassend helder en heel dansbaar. Misschien toch maar de tape aangezet ipv het live-werk? Ik zou het niet kunnen zeggen.
 
 

16:44 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dag even je komen groeten en een mooi weekend wensen

Gepost door: nadin | 26-08-05

piep twas wel leuk dus..
ben niet kunnen gaan.. jammer.. wel naar werchter..
xxx

Gepost door: moi | 27-08-05

De commentaren zijn gesloten.