05-09-05

Mijn kleine meid

Ik weet dat ik wat afstand moet houden en dat ik er geen goed aan doe me "mama" te laten noemen, maar God, wat voel ik me een trotse moeder met Tina in mijn buurt. Die kleine is gewoon zooooo geweldig. Ik heb alles voor haar over en geloof me: ik waak over haar als een leeuwin over haar jongeren. Voor die kleine ga ik door elk vuur.
 
We proberen haar zo goed mogelijk op te voeden. Duidelijk aangeven waar de grenzen liggen (gelukkig is dat niet echt nodig, want Tina gedraagt zich voorbeeldig) en steeds geduldig uitleggen waarom we iets besloten hebben. Weet je, "daarom" vind ik geen geschikt antwoord. Het klinkt misschien stom, maar de kleine meid heeft recht op een geschikte uitleg. Al is het moeilijk om aan te geven waarom de katten wel bij ons mogen slapen en zij zelf niet...
 
Ook al vergt het allemaal veel energie, ik doe het met veel plezier, want je krijgt enorm veel liefde in ruil. We proberen elke dag met haar bezig te zijn: prenteboeken bekijken, leren rekenen, verhaaltjes vertellen... en natuurlijk af en toe een leuke uitstap. Zo gaat Lisbeth morgen met haar naar de dierentuin (ik wou dat ik mee kon) en woensdag wil ik naar Plopsaland. De kleine geniet er duidelijk van!
 
Zondag op bezoek geweest bij haar moeder. Het is pijnlijk te zien dat Tina zich onwennig voelde. Het enige wat ze wou: zo snel mogelijk weg om een ijsje te eten (hadden dit beloofd). Veerle kreeg amper een kusje en Tina zat de hele tijd stilletjes voor zich uit te staren in haar stoeltje. Van de levenslustige meid die wij mochten ervaren, schoot niet veel meer over. God, dat gaat moeilijk worden als we haar terug moeten geven. Ik ga haar enorm missen, maar nog belangrijker : hoe gaat de kleine reageren.... daar ben ik een beetje bang voor.  

23:25 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

kleien kinderen liegen niet hé
ze heeft de aandacht gekrgen die ze nodig had en die elk kind nodig heeft, als de moeder haar constant dropt en dan waarschijnlijk nog de hele tijd "zaagt" watn dat doen moeders (al dan niet onbewust)
tjah dan is het voor die kleien ook wel duidleijk hé waar ze het liefst vertoeft!

eigen schuld dikke bult, geen medelijden met moeders die hun taak niet serieus (kunnen/willen) nemen

zonder da tik nu een oordeel van over Tina's moeder, ik ken die niet en weet niet hoe ze is hé ;-)
ik kijk ook maar wat ik rond mij zie gebeuren met kleine kinderen
en jonge moeders

Gepost door: lord cms | 06-09-05

@CMS Overdrijf je niet een beetje?

Gepost door: Leen | 06-09-05

CMS Leuter niet zo, man! ;oD
Zelf ook geen kinderen, maar ik weet wel wat ik voel als ik ze zie en er mee bezg ben. Zou ze ook wel in de watten leggen waarschijnelijk ;o)

Geniet ervan zolang ze nog bij jullie is, Leen.

Gepost door: Tinkerbell | 06-09-05

De commentaren zijn gesloten.