07-09-05

Eng

Gisterenavond nog maar net thuis of al meteen ruzie. Ik was Tina aan het uitleggen dat ze geen contact mocht zoeken met mannen omdat het toch maar engerds zijn. Reaktie van Lisbeth: "Waar ben je mee bezig?" En toch heb ik gelijk. Der hoeft maar een natuurramp te gebeuren (in dit geval die orkaan), of je hoort al meteen berichten over plunderingen en verkrachtingen... Eikes.

09:53 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Mmm Ik vind niet dat je gelijk hebt. Ik kan jouw reden van jouw persoonlijke keuze wel begrijpen, maar ik denk dat je er fout aan doet om dat een klein meisje, dat de wereld nog moet ontdekken, op te dringen. Dit is niet goed!!! Geef haar de kans om haar eigen leven te leiden en stimuleer in plaats van beperk. Hoe kan zij straks ooit op een gezonde manier met mannen omgaan als zij wordt ingepeperd hoe slecht ze allemaal wel niet zijn.
Bovendien is dat niet eens waar!! Ik heb ook al serieuze teleurstellingen meegemaakt en ik heb ook al héél wat minder leuke dingen ervaren, maar je kan niet alle mannen over één kam scheren. Er zijn genoeg mannen die wél deugen, alleen ben jij ze niet tegengekomen, wat ik erg vind voor jou! Veralgemenen is nooit goed.
Het zou veel beter zijn als jij Tina leert een onderscheid te maken tussen goed en fout én zorgt dat ze zelfvertrouwen, een goed zeflbeeld en hoge eigenwaarde heeft zodat ze het later niet pikt dat mannen (of vrouwen - mensen dus!) slechte dingen met haar doen!
Da's mijn gedacht.

Gepost door: fiebs | 07-09-05

volledig akkoord... ...met Fiebs welteverstaan.
Een kind moet inderdaad de kans krijgen om zelf de wereld (dus ook de minder leuke dingen) te ontdekken.
Bart

Gepost door: Bart Vyvey | 07-09-05

Inderdaad. Fiebs heeft gelijk.
Ze heeft perfect mijn idee verwoord.
Laat Tina kind zijn, gun ze haar naïviteit en laat ze zoveel mogelijk zelf ontdekken.
Anders zal ze nooit zo zelfstandig worden als jij bent.

Gepost door: Spinning Dude | 07-09-05

Eng Ik weet niet wat er vroeger met jou gebeurd is maar als ik van jou was zou ik psychologische hulp gaan zoeken.

Gepost door: Kees | 07-09-05

Pff, ik ben geen voorstander van psychiaters en psychologen maar jij bent zo gekwetst, dat ik echt niet weet wat voor jou een alternatief zou zijn hoor. Dit is niet gezond. Ik ben ook geen opvoedingsexpert, maar jouw houding tov dat kleine meisje dat je maar tijdelijk mag opvangen lijkt me bovendien héél erg ongezond. Je laat haar jou mama noemen? Terwijl ze moeder heeft waar ze uiteindelijk terug terecht gaat komen en ze gewoon te jong is om beter te weten? Je bent de hele mogelijke relatie die zij nog met haar moeder heeft of kan krijgen kapot aan het maken...En deze post...Je kan toch niet zomaar jouw ideeën aan haar gaan opdringen? Dat mag toch niet? Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrees dat misschien dat kleintje beter ergens anders wordt ondergebracht. En zo snel mogelijk.
Sorry hoor, voor de wreedheid en hardheid van mijn woorden, dat is niet zo bedoeld, maar soms gaan de belangen van anderen gewoon voor op elementaire beleefdheid en medeleven. Ik heb echt begrip en respect voor wat jij in het verleden hebt meegemaakt, en ik vind het afschuwelijk voor je. Als ik die vent ooit tegenkom in het donker, doof ik mijn lampen en geef ik gas, echt. Maar dit kan niet. Echt niet.

Gepost door: AV | 07-09-05

Wat is dat nu? Ik kan je een heel pak mannen opnoemen die niet meteen overgaan tot verkrachten en plunderen in zo'n scenario's hoor.
Alé, je kan toch niet zo blind zijn of zo ongenuanceerd, dat je niet kan inzien dat dat uitzonderingen zijn?
Leer het kind gewoon uit te kijken voor zo'n dingen, maar ban ze niet van de helft van de wereldbevolking!

Gepost door: a-woman | 07-09-05

Trouwens Hoe reageren kinderen (en ouderen) op dingen die verboden zijn? Juist...

Als het arme kind toevallig hetero zou zijn, dan heeft ze dus meteen een probleem, want ze moet alleen door het leven. Nice...

Gepost door: a-woman | 07-09-05

zoek hulp en dring je visie op mannen zo niet op, want er zijn net zoveel goede mannen als er goede vrouwen zijn

Gepost door: ellen | 09-09-05

De commentaren zijn gesloten.