07-09-05

Reakties

De reakties op vorig berichtje hebben me diep geraakt. Natuurlijk weet ik dat ik een onderscheid moet maken. Ik wil alleen dat de kleine niks ergs overkomt, is dat dan zo verkeerd? Het kwets me enorm dat jullie me een slechte opvoeder noemen. Het enige wat nu telt voor mij is die kleine, ik ben er steeds mee bezig en dan hoor je zo iets.
 
Weet je, ik verwijt me maar 1 ding in dit leven: het feit dat mijn zelfmoordpoging mislukt is. 't Zou voor iedereen beter geweest zijn dat ik dood was, dan kon ik die kleine meid geen slechte dingen leren (niet?) en dan waren jullie ineens van mijn gezaag af. Want dat willen jullie toch he?

21:31 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

Commentaren

* Ejla, zo nie eh :) .. Nee da willen wij ni .. kijkt is naar da tellerke links boven? :p Kop op, er zijn ongetwijfeld héél veel mensen die maar al te blij zijn dat die poging mislukt is !!

Gepost door: LittleStar | 07-09-05

Nog iets .. Heb (nu pas) de post & reacties hieronder gelezen. Beter eerst gedaan ma kom :) Ben er zeker van dat de mensen het niet slecht bedoelen .. je hebt gewoon veel meegemaakt en bent enorm gekwetst & teleurgesteld in mannen .. Maar idd, dat is JOU ervaring en het is niet bij iedereen zo en niet alle mannen zijn hetzelfde. Je kan haar echt wel moeilijk gaan zeggen van gewoon geen contact te hebben met mannen :s ze zijn niet allemaal zo meid, echt ..

Gepost door: LittleStar | 07-09-05

Ik ken dat gevoel. Hey Leentje,
Heb even snel een aantal van je berichten gelezen en geloof me, ze bestaan nog: lieve mannen. Ook ik heb vorig jaar mijn vader op een veel te vroege leeftijd moeten afgeven en bij mij gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk. Mijn vader's ziekte heeft me trouwens aangezet om een eigen blog te maken.
Sterkte en nog veel succes.
Stefan.

Gepost door: Stefan Baluwaert | 07-09-05

leentje ik heb die reactie op je vorige bericht helemaal niet geschreven omdat ik vind dat je een slechte opvoeder bent, maar omdat ik vind dat je er fout aan doet die boodschap aan dat meisje te verkondigen. Fouten maakt iedereen, daar leer je uit.
Ik kan best begrijpen waarom je dat allemaal zegt en ik wéét dat je dat doet met de beste bedoelingen, maar alleen... het is géén goede manier.
Ten eerste kan je niemand beletten fouten te maken. Ze hebben recht om fouten te maken en er lessen uit te trekken (jij, ik, iedereen).
Ten tweede mag je jouw angsten en ervaringen niet projecteren op een 'onschuldig' kind. Dat zou haar alleen maar beperken en begrenzen in haar leven en haar kijk op de wereld zou een stuk beknotter zijn.
Daarom zei ik net: probeer haar net een groot zelfvertrouwen en een goed zelfbeeld te bezorgen, zodat ze alle beslissingen met gezond verstand kan nemen, hindernissen kan overwinnen én zichzelf tegen eventuele slechterikken kan beschermen. Maar gun haar de kans om zelf uit te maken hoe, wat en wie de slechterikken zijn.
Ik vind jou trouwens een straffe madam! Daarom denk ik net dat jij in staat bent dat kleine meisje op te voeden tot een persoon die met een open blik de wereld in kijkt en die stevig in haar schoenen staat. Zonder jouw angsten en oordelen met zich mee te sleuren in haar rugzakje.
Ik hoop dat je me begrijpt!

Gepost door: fiebs | 08-09-05

Inderdaad Fiebs! Niemand heeft ooit beweerd dat opvoeden gemakkelijk is. Je maakt hier de "fout" die elke opvoeder maakt: namelijk jouw kind trachten te beschermen tegen de grote, boze wereld. En uiteraard heeft dat voor jou nog een extra zware bagage, vanuit jouw ervaring.
Of waarom hebben vaders het altijd zo moeilijk als hun kleine meid plots aan het "daten" slaagt, denk je...

Ik heb in de reactie nergens gelezen dat je het helemaal slecht doet. Ik heb enkel gelezen (en zelf geschreven) dat je ervoor moet opletten dat je de kleine meid niet eerder traumatiseerd in plaats van weerbaar maakt. Het is absoluut logisch dat je Tina probeert te beschermen voor de dingen die jou zijn overkomen, alleen ben ik van mening (but then again, who am I...) dat er andere en betere methodes zijn om dat te voorkomen.
En blijkbaar denken niet alleen mensen die jou enkele vanop dit blogje kennen er zo over, maar ook jou eigen schatje.

Het klinkt pathetisch, maar probeer er eventueel wat info over te zoeken in boeken. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het écht helpt om wat inzichten te krijgen. Uiteraard doe je er dan nog altijd mee wat jij wil.

Gepost door: a-woman | 08-09-05

Helemaal met Fiebs en Woman eens. Je bent gekwetst en dat vind ik heel erg jammer, want zoals ik in mijn vorige reactie al zette, dat was helemaal niet de bedoeling.
En ik pretendeer zeker niet veel te weten over opvoeding. Zoals ik in mijn eigen blog al zei: ik ben zwanger, maar als ik denk aan wat er na de bevalling volgt sla ik helemaal in paniek. Maar ik heb een tijdje als jurist in de sociale sector gewerkt, en ik weet wél dat wat jij doet niet gezond is. Je eigen angsten overbrengen op "jouw" kind mag niet. Niet alle mannen zijn slecht, de mannen waar jij in contact mee bent gekomen zijn slecht. Er is een verschil, en dat lijkt me dus niet iets dat je een kind mag aanleren. Ze gaat hoe dan ook met mannen in contact komen, en jij zou haar nu al bang maken?
In dit geval komt er nog bij dat het eigenlijk jouw kind niet is, dat jij haar enkel tijdelijk opvangt. En de eerste 2 weken dat zij bij jou is ben jij haar opvoeding al aan het overnemen? En dan zo drastisch?

Dit is, zoals a-woman ook al zei, trouwens niet iets dat enkel wij, anonieme bloggers, denken, maar ook jouw Lisbeth.
Ik vind het echt erg dat jij goedbedoelde commentaar zo opvat, puur als verwijt. Maar goed, behalve me verontschuldigen en zeggen dat dat niet de bedoeling was, kan ik daar weinig aan doen. Als er een kind bij betrokken is moet je nu eenmaal je eigen gevoelens en verlangens voor een groot stuk opzij zetten.

Gepost door: AV | 08-09-05

En dat "Want dat willen jullie toch he?" is helemaal flauwe kul, maar ik neem aan dat je dat ook wel weet.

Gepost door: AV | 08-09-05

nja je zult ongetwijfeld heel wat goeds doen met Tina, maar voor de rest meen ik dat de anderen hier wel ene punt hebebn
een kind moet je waarscuwen voor risico's bv als het de straat op gaat zeggen dat het eerst moet uitkijken
dat het niet zomaar moet meegaan met vreemden
endergelijke
we zien je natuurlijk niet beizg en gaan enkel af op het feit van wat je hier heel fragmanetarisch vertelt
dus is zijn de repleieken enkel op dat fragmentarische gestoeld en niet op de goeie dingen die deels uit het zicht blijven hé ;-)
in vind wel dat "Tante leentje" je ook wel staat
:p

Gepost door: lord cms | 08-09-05

typisch 'k Vind het wel echt typerend. Ik doe 1 ding verkeerd en krijg meteen bakken kritiek over me heen. Ongezonde situatie en nog meer blabla. Over de andere 589644 dingen zwijgt iedereen. Denken jullie echt dat ik dat kind tegen haar ma ga opzetten? Ik probeer het kind gewoon te geven waar ze recht op heeft: liefde. Dit in de hoop dat ze de komende weken zonder al te veel kleerscheuren en verdriet om haar ma kan doorkomen... Dat ik angsten heb en nog heel wat moet verwerken, dat ziet dat kind ook wel, dus waarom zou ik er niet over praten? Of moet ik vrolijk blijven lachen en doen alsof ons hele leventje een groot feest is? Geef ik op die manier niet een meer onrealistischer beeld en gaat het kind daardoor niet een beetje te naief en te onvoorbereid reageren op alles ? Daar al eens over nagedacht ? We kunnen nu best een droomwereld creeeren voor de kleine, maar ooit gaat ze haar eigen weg moeten zoeken en dan kan ze maar beter voorbereid zijn.

Trouwens, wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Iedereen die nu denkt dat ie zijn kind perfect opvoedt, mag zijn/haar hand opsteken. Hoeveel tijd besteden jullie aan jullie kind? Zijn jullie vorige week twee keer naar de zee, een keer naar de dierentuin en de speeltuin geweest zoals wij of hebben jullie jullie kind gedropt in de creche? En hoeveel ouders brengen hun tijd voor de tv door terwijl het kind heel stil zich alleen moet bezighouden? Lawaai maken mag niet want dat stoort. Braafjes ja knikken en allerlei verboden moeten incasseren zonder echt te weten waarom. "Omdat wij het zeggen!" juist ja, een perfecte opvoeding...

Gepost door: Leen | 08-09-05

Met die laatste alinea ben je natuurlijk helemaal naast de kwestie bezig, beste meid, maar bon.

Als je haar waarschuwt voor gevaarlijke mannen, en dat ze niet iedereen moet vertrouwen lijkt me dat realistisch. Als jij haar waarschuwt voor "alle" mannen niet meer. Want ondanks jouw slechte ervaringen zijn NIET alle mannen krapuul.

Ach, ik ga erover ophouden. Dit heeft geen zin. Je begrijpt me precies met opzet verkeerd, dus alle meer-uitleg die ik geef is zinloos.
Wat misschien fout was van mij is dat ik reageerde vanuit mijn eigen aanvoelen van de situatie. Maar doet niet iedereen dat?
In mijn geval is dat dus een bijna-moeder. En dus stel ik me in de plaats van jouw schoonzus. Stel dat VA en ik uit elkaar gaan, wat iedereen kan gebeuren, ik geraak in een depressie en kan niet meer voor mijn eigen dochter zorgen. Ook in mijn geval zou mijn zus de meest logische keuze zijn om haar dan tijdelijk op te vangen, er is gewoon niemand die ik méér vertrouw dan haar. Ik zou dan niet graag hebben dat de echtgenote van mijn zus mijn dochter zo'n dingen vertelt, waardoor mijn dochter een schrik zou opdoen voor ALLE mannen, niet alleen de gevaarlijke.

Maar zoals ik al zei, dit heeft weinig zin. En stopt hier dus ook.

Gepost door: AV | 08-09-05

Opvoeden Ieder heeft daar zijn eigen manier voor om kinderen op te voeden. Dat iedereen eerst maar eens naar zijn eigen gaat kijken voor hij/zij opmerkingen gaat maken over iemand anders. Opvoeden doe je vanuit je gevoel en niet vanuit "hoe het hoort voor de maatschappij". Al die mensen die "volgens de maatschappij" hun kinderen opvoeden, daar zouden we eens binnen moeten gaan kijken, want ik durf wedden dat als we daar bij hen thuis een vlieg waren, dat er ook wel iets aan scheelt wat ons niet aanstaat, net zoals zij zeggen wat hun niet aanstaat. Kijk in eigen boezem zou ik zo zeggen tegen die mensen. Ik snap wel dat je tegen Tina zoiets gezegd hebt van die mannen, je hebt het zelf meegemaakt voor een stuk. Maar wie zegt dat zij hetzelfde gaat meemaken? Misschien gaat zij een heel ander levenspad krijgen dan dat van jou.

Gepost door: Myst | 08-09-05

Laatste alinea Als er iemand verkeerd bezig is meid, dan ben jij het wel. Je blijft je focussen op 1 klein onbenullig iets, terwijl je naar de hele context moet kijken. Het is niet omdat ik 1 keer iets verkeerds heb gezegd, dat ik het hele kind zou verzieken he.

Context is dat we het kind zo goed mogelijk proberen op te vangen, zo open mogelijk. Dit wil zeggen dat we steeds al haar vragen zo openlijk en eerlijk mogelijk proberen te beantwoorden. Dat ik 1 keer iets verkeerds gezegd heb, tsja, niet iedereen is perfect he. En dat de kleine daar een fobie van gaat oplopen, dat geloof je toch zelf niet? Die kleine heeft de tijd van haar leven (hopen we toch) en geloof me: we staan erop dat ze regelmatig met haar ma telefoneert of haar regelmatig ziet. Dus: maak jij je niet teveel zorgen over iets waarmee je je eigenlijk niet moet moeien?

Gepost door: Leen | 08-09-05

Zoek hulp! Iemand die:
- na een slechte ervaring met een man (mannen?) lesbisch wordt (zo staat het er toch min of meer).
- met zelfmoord dreigt.
- zich mama laat noemen door een meisje dat haar kind helemaal niet is.
- denkt dat alle mannen fout zijn (en alle vrouwen goed?)
- telkens weer (op het net) foute mannen opzoekt, om haar vooroordeel bevestigd te zien.
- een kind van drie haar gestoorde wereldbeeld opdringt.
- daar dan over gaat schrijven? Weet je soms onbewust dat het gestoord is?
- bij kritiek, niet op de kritiek ingaat maar gelijk onredelijk in de tegenaanval gaat.
- na een paar daagjes met een leen-kind gelijk denkt dat ze de beste moeder is. Let wel, voorheen kwam je zeker als een goede tante over.

Die heeft dringend hulp nodig!

Kijk eens echt naar jezelf. Iemand met een dergelijk contract bij S**** kan toch niet echt dom zijn en moet toch in staat zijn (met hulp?) haar eigen problemen aan te pakken. Je kan er alleen maar beter van worden. Zoals je nu leeft is niet eerlijk voor je vriendin, Tina, je vrienden en vooral niet voor jezelf.

PS zo'n dagboek als dit is een hele goede start voor wat introspectie.


Gepost door: Kees | 08-09-05

@Kees Effe antwoorden :
- Ik ga nog altijd regelmatig naar mijn psych
- Heb al een hele weg afgelegd maar ben er inderdaad nog niet
- Kan ik het helpen dat ik enkel verkeerde mannen aantrek (of doen jullie het expres ?)
- Ik dring het kind niks op, ik heb 1 keer iets verkeerds gezegd en daar word ik nu op afgerekend. Dus: wie is er onredelijk
- Ik laat me geen mama noemen, die kleine kwam er zelf mee en ik was inderdaad aangenaam verrast omdat ik het zag als een blijk van appreciatie. Mag dat ja?
- Gestoord wereldbeeld: ik kan mijn verleden niet uitwissen, dus tsja...
- Waarom denk je dat ik dit dagboek begonnen ben?
- Heb ik hulp nodig omdat ik me prettig voel bij Lisbeth. Moet ik haar soms vragen een geslachtsoperatie te ondergaan zodat we man/vrouw kunnen spelen? Wat ik voel voor Lisbeth is liefde, kan ik het helpen dat ze een vrouw is?
- Ik heb nooit gezegd dat ik de beste moeder ben, ik probeer gewoon de beste moeder te zijn. Iedereen wilt dat toch? En natuurlijk weet ik dat ik niet perfect ben... (dat ik dat nog moet uitleggen)

Kees, als je een email hebt of msn, kan je het eens persoonlijk uitpraten ipv zo publiekelijk. Geloof me, ik wil alleen maar het beste voor ieder van ons... en zeker voor iedereen die me dierbaar is.

Gepost door: Leen | 08-09-05

Ehm,
ik had dan wel gezegd dat ik niet meer ging reageren, maar ik kan het niet helpen. So shoot me. Wel is het zo dat ik allang spijt heb dat ik gereageerd heb. Het was niet de bedoeling om een blogoorlog te ontkenenen, of zelfs jou te kwetsen! Maar vermits jij er zelf bij zette dat Lisbeth er ook niet mee kon lachen, nam ik aan dat jij wel door had dat dat erover was.
Eerst en vooral heb ik NIET gezegd dat jij een slechte opvoedster bent. Ik heb gezegd dat het niet gezond is je angsten over te brengen op je kind, al dan niet je eigen kind. En tsja, jouw opvattingen over mannen vind ik niet "een klein onbenullig iets". Het gaat over de helft van de wereldbevolking. En het is bewezen dat kinderen heel gevoelig zijn voor suggestie. In dit geval de suggestie dat alle mannen slecht zijn. Bovendien gaat ze, de eerste weken, het meest van al jouw ideeën overnemen, vermits ze het meest bij jou is. Dat is toch logisch? Alleen al uit het feit dat ze je "mama" noemt, blijkt toch hoe afhankelijk ze van je is? Hoe snel ze zich aan je heeft gehecht? Om dan te denken dat jij of jouw woorden geen invloed hebben op haar, lijkt me toch mis.
En die laatste alinea in de vorige reactie sloeg op niks, omdat jij je richtte tot alle ouders, en van wat ik heb gezien in de reacties zijn het voornamelijk niet-ouders die gereageerd hebben. (A-woman, Fiebs, CMS...) Ook ik ben geen moeder, en pretendeer dus helemaal niet te weten wat goede opvoeding is. Maar ik weet wel wat ik aanvoel. Dus begrijp ik niet goed wat jij bedoelt met "ook al weet je vanuit je gevoel dat die fout is". Als er nu iets is wat ik waarschijnlijk mis doe, is net teveel reageren vanuit mijn gevoel.

Hopelijk is het zo wat duidelijker?

En voor de duidelijkheid: ik heb er absoluut geen problemen mee dat Lisbeth nu toevallig ook een vrouw is, he.

Echt Leentje, ik heb gereageerd vanuit mijn eigen gevoel, wat ik ervan zou vinden, als moeder. No pun intended.
Ik moet leren gewoon weg te lopen als iets me stoort, ipv me te gedragen als een olifant in een porseleinkast...

Gepost door: AV | 08-09-05

Sorry, iets te vlug geweest Ik heb wat verder terug gebladerd in je blog. En ik zie dat ik te snel ben geweest. Je bent inderdaad al goed bezig.
Sorry voor dat. Maar zoals je zelf zegt: Hollanders hebben snel een mening.

Je wordt niet primair afgerekend op wat je tegen Tina hebt gezegd, maar je reactie op de kritiek die je daar op krijgt. Je moet toch weten als je iets dergelijks publiceert er reacties op zullen komen.

Laat ik als excuus aanvoeren dat ik je vooral duidelijk wilde maken dat het belangrijkste is dat je totaal eerlijk voor en over jezelf bent tegen jezelf.
Shit, ik lijk hier wel de een of andere vage amateur psycholoog.

Alleen: een BMW mooi vinden, dat is pas echt gestoord. Straks zo'n X5 tractor? Je hebt toch wel gezien welk publiek er in NL in BMW's rondrijdt?

PS: als ik in dat email vakje wat invul, ziet iedereen dat dan?

Gepost door: Kees | 08-09-05

@Kees Ja dan ziet iedereen dat.
Afrekening : voor zover ik begrijp word ik afgerekend op het feit dat ik de kleine verkeerde waarden en normen meegeef en niet op het feit dat ik zo hevig reageer.
Is het mijn fout dat ik gestoord ben na alles wat mij overkomen is? k probeer er aan te werken, maar het verleden kan je niet uitwissen, hoe graag ik dat ook zou willen

Gepost door: Leen | 08-09-05

Je wenst van mij blijkbaar ook nog een reactie Bij deze:

Nee, ik vind niet dat je helemaal verkeerd bezig bent. Enkel die ene opmerking aan Tina dat alle mannen 'engerds' zijn, vond ik verkeerd. Verder lijk je het heel goed te doen met de kleine! Ik zou het zelf niet beter kunnen (ik zou het zelf zelfs zo goed niet kunnen als jij...) Een positieve noot tussen alle harde noten om te kraken?

Gepost door: liza | 08-09-05

Ik zei al Ik zei al letterlijk: opvoeden is niet gemakkelijk!
Het feit dat jij met het kind naar allerlei plaatsen gaat is fun en tof voor haar, maar is in feite een vertekend beeld van de realiteit, maar bon, niet belangrijk.

En stop nu eens in godsnaam met dat zo verkeerd op te nemen. Niemand (NIEMAND) zegt dat je geen goeie bedoelingen hebt! Dat zou pas erg zijn. Ik vind alleen dat je er fout aan doet om een klein mensje te proberen manipuleren (tja, ik kan het niet anders verwoorden) om zich te keren tegen de helft van de bevolking.
En dan heb ik het concreet over haar leerkrachten op school, de vriendjes op de speelplaats, de vriendelijke bakker die altijd een snoepje geeft, de man van jouw vriendin,...
Moet dat kind nu echt zo'n bagage meedragen? Of anders gezegd: moet dat kind JOUW bagage meedragen?

Maar, zoals AV als zei: je houdt er precies aan om het gewoon verkeerd te willen begrijpen. En dan lukt het niet (met alle goeie bedoelingen ten spijt) om iets anders over te brengen...

Gepost door: a-woman | 08-09-05

Ah en ... je gaat mij echt niet wijsmaken dat een kind per definitie gelukkiger is door twee keer naar de zee, vier keer naar de efteling en 36 keer bij de Quick of de speeltuin te gaan.
Het is zoals je zelf al zei: het is liefde dat een kleine pruts nodig heeft.

Gepost door: a-woman | 08-09-05

Maar! Stop vooral niet met bloggen!
Ik zou mijn (meer dan dagelijkse) portie leen serieus missen ;)

Gepost door: a-woman | 08-09-05

Amai sech, was me dat hier! Maar ik ga ok mn meningske zetten!
Ikzelf vind dat je goed bezig bent meiske.
En ik ben zelf nog geen moeder, maar ik ben er wel zeker van dat door 1 keer zoiets tegen een kind te zeggen, dat ze dat niet gaat meedragen.
Morgen is ze dat alweer vergeten.
Dat alle mannen engerds zijn.. ja zoals iedereen hier zegt, dat is niet zo.. Mijn papa zaagt af en toe wel eens mar voor de rest is het een goeie gast ;o) Nee, maar ik wil je graag aan enkele vrienden van me en mijn vriend voorstellen om het tegendeel te bewijzen.
JIj hebt spijtig genoeg de pech gehad om zo'n rotzak(ken) tegen te komen, moesten ze ooit eens voor mn chariotje doorlopen, ik zou gas bij geven, echt waar.
Een raad dat ik je kan geven: blijf van de chat af. Daar komt grotendeels de rotzooi van venten op. Ik deed het vroeger ook, maar ben ermee gestopt door zulke freaks. Ze kunnen zich lekker terugtrekken uit de realiteit hè. Je maakt enkel jezelf 'ziek' ermee.
Nu ja, wie ben ik om je dat te verbieden, maar ik wil maar raad geven.

Dat Tina je mama noemde.. dat kan ieder kind overkomen en ik zou ook vertederd zijn. Enkel als ze dat constant zou zeggen, dan zou ik haar daarin bijdraaien.

Maar waar ik wel moelijker mee heb is die alinea van de zelfmoord.
Zelfmoord is een zeer egïstische daad. Ik weet het, sommigen zien door de bomen het bos niet meer, maar toch. Je laat mensen die om je geven en van je houden verdwaasd achter.
En met zulke dingen te zeggen, daar kun je mensen mee kwetsen. Omdat ze dan ook zoiets hebben van: verdorie, betekenen wij dan niets voor haar? Begrijp je dat?
Niemand wil u dood zenne!!
Nu ja, ik ben daar wel zeer gevoelig in daar ik mn favoriete neef heb moeten afgeven aan zulke praktijken van hem...

Voor de rest: doe verder gelijk je bezig bent, wees op je hoede, maar onthou ook dat er aan ieder persoon iets scheelt, of het nu een hij is of zij.. En vertrouw op je intuïtie, dan geraak je ver. (en blijf van de chat al ;oD)

Gepost door: Tinkerbell | 09-09-05

Moe... ...heeft het eens allemaal doorgelezen en vindt dat hier een beetje een storm in een glas water. Leen, je krijgt inderdaad kritiek op 1 dingetje dat je fout deed, misschien lijkt het je bakken ,maar iedereen heeft maar 1 replyke gegeven. Het zou je eerder een steun moeten zijn dat je zoveel mensen hebt die zich de moeite getroosten om je ergens op te wijzen wat in hun ogen dan weer fout is. Maar als jij iemand een bepaalde raad denkt te mogen geven die gelijkloopt met jouw zienswijze,voortvloeiend uit ervaringen uit jouw verleden, moet je ook wel kunnen accepteren dat andere mensen dat ook doen ...
Maar wat Moe wel stoort is die psychologische blackmail van je zelfmoordpoging. In mijn ogen ( let wel in mijn ogen) is dat zo'n beetje je muurtje geworden dat je opbouwt wanneer je eens geen gelijk krijgt ,en buiten al de lof die je van iedereen verwacht voor al die 589644 dingen die je wel zo super doet en misschien niet krijgt, ook eens wat kritiek moet slikken. Misschien een tip waarvan ik al ondervonden heb dat hij werkt : een complimentje wordt veel makkelijker geretourneerd dan gelanceerd. Sorry , maar ik vind dit voor iemand van jouw caliber ( en geloof me dit is heel positief bedoeld) veel te makkelijk. Het is zo'n beetje de reactie van "ik heb toch zoveel meegemaakt, en ik heb al eens een zelfmoordpoging gedaan en pas maar op of ik doe het opnieuw en dan is het jullie schuld (cfr. dat is wat jullie allemaal willen...) BAH...
Leer uit je verleden , lik je wonden, maar blijf ze niet openkrabben tot ze niet meer genezen omdat je er aandacht door krijgt, want de aandacht die je dan krijgt is echt niet degene die je wil. Kijk eens even verder en dan zie je misschien de aandacht en het respect die je krijgen wil, want die vindt IK persoonlijk wel terug in je beschrijvingen van jullie relatie en zelfs in de reacties die je op je site krijgt ,alhoewel jij er lijkt over te kijken.
En ik wil je alvast 1 houvast geven naar de toekomst toe : ik ben ook een man , en ik zie mijn teerbeminde graag,en geloof me, ik ben echt geen rotzak.Dus zeg de volgende keer dan asjeblieft tenminste: alle mannen behalve Moe the bartender zijn rotzakken, want je zou me anders heel erg kwetsen. ( ;-) )
En alhoewel ik ook al enkele rotslechte vrouwen meegemaakt heb zal ik nooit tegen wie dan zeggen dat ze homo moeten worden, of lesbisch, of hetero of wat dan ook(ik geloof trouwens dat iemand dat IS, en niet WORDT) ,ik vertel ze enkel dat ze moeten leren zichzelf graag te zien, want daar wringt meestal het schoentje...ik zou zelfs zeggen de meeste problemen beginnen daar...
En om af te sluiten wil ik ook wel eens een complimentje lanceren : ik vind het wel groots wat jullie doen voor de kleine Tina , en ik weet zeker dat er voor haar geen betere interim-ouders zijn als jij en Lisbeth. En laat dit je een troost wezen: een kind van perfecte (pleeg)ouders zou in mijn ogen maar een heel ongelukkig kind worden want dat kind heeft dan (sorry,ik ken hier geen goede Vlaamse vertaling voor)" too large shoes to fill..."

Gepost door: Moe the bartender | 09-09-05

@a-woman manipuleren ? door 1 keer iets verkeerds te zeggen? komaan zeg !

Als je met je kind naar de speeltuin, dierentuin of zee gaat, dan is dat een vertekend beeld van de realiteit? Wat moet ik dan met haar doen? het lijkt wel of al het leuke wat je met je kind doet, verkeerd is... Wat willen jullie dan dat ik met het kind doe? ze gewoon ergens droppen voor een hele dag?

Gepost door: Leen | 09-09-05

Zeg... zouden we er niet over ophouden? Het is maar een idee, he, maar iedereen heeft zijn mening gegeven, zijn "woordje geplaceerd", now let's move on?

Gepost door: AV | 09-09-05

idd let's move on iedereen heeft zijn zegje gedaan en als zefls al de bartender tussenkomt in een gesprek is het teken dat 'tgenoeg is :D :-)
ik wil graag nog meer leuke ervaringen lezen over Tina ;-)

Gepost door: lord cms | 09-09-05

Foert Ok, ik geef het toe, ik heb mij ook laten meeslepen.
En nu kan je alles ineens relativeren door te zeggen dat je dat "slechts 1 keer hebt gezegd". Ik ben absoluut niet zo kortzichtig, dat ik niet kan inzien dat dat inderdaad geen probleem is.
Ik had echter de (verkeerde?) indruk dat dat fundamenteel jouw mening was en dat je dat ook zo wilde overbrengen.

Bon, ik ben zwaar teleurgesteld over deze onnozele discussie's.
Het zou leuker geweest zijn om het hierover te hebben bij een lekkere cocktail, in een fijn cafétje, waar getypte woorden niet meteen zo extreem zijn en verkeerd kunnen worden verstaan.

En bij deze hou ik mij buiten deze discussie.

Gepost door: a-woman | 09-09-05

Groepsknuffel! Of is dat erover?

Tis allemaal een beetje opgeblazen, allemaal eens diep in- en uitademen.

En Leentje, kop meissie, je bent zeker de moeite waard!

Gepost door: Tinkerbell | 09-09-05

good [url=http://www.igoldc.com/guildwars-gold.html]Guild wars Gold[/url]
[url=http://www.igoldc.com/guildwars-gold.html]gw gold[/url]

Gepost door: dfee4 | 22-10-07

De commentaren zijn gesloten.