09-09-05

Pukkelpop - Vrijdag 19 Augustus - dag 2

Vrijdag was de dag waar ik het meest naar uitgekeken heb. Ik popelde om kennis te maken met Nightwish en Marilyn Manson.
 
Goed, naar aloude gewoonte weer veel te laat op de weide verschenen. Net op tijd om Zornik a h werk te zien. Wat ik van hun concert vorig jaar op Pukkelpop nog herinnerde: de marquee was veel te klein. Vandaar dit jaar het hoofdpodium waarschijnlijk. Eerste vaststelling: Koen Buysse is redelijk verdikt, iets wat met die strakke witte polo duidelijk opviel. Muzikaal was het een aaneenrijgen van hits, die woord voor woord door het puber-publiek werden meegezongen. Hoogtepunt voor mij was de afsluiter Goodbye.
( onze beoordeling : 3,5 / 5 )
 
Playlist :
  You move me
  Monday afternoon
  Believe in me
  7 turns 15
  It's so unreal
  Destination zero
  Love affair
  Dreams don't come easy
  Hey Girl
  Scared of yourself
  Goodbye
 
Emiliana Torrini werd aangekondigd als een Ijslandse nimf die meewerkte aan slow van Kylie Minogue en die op de soundtrack van Lord of the Rings terecht is terechtgekomen. Zelf kenden we ze van haar radiohitje heartbreaker en dus waren we heel nieuwsgierig. Grote ontgoocheling echter, naar onze bescheiden mening. Haar stem klonk fragiel en ze oogde heel kwetsbaar. In feite is ze een flauw afkooksel van Bjork en als je weet wat ik over Bjork denk...  vandaar: eettijd. Even ruzie gemaakt toen ik een tiental drankbonnetjes bleek te zijn verloren. Ik weet niet hoe, maar ik geraak alles kwijt. Wat in mijn voordeel pleit: ze waren dit jaar onooglijk klein, net alsof onze Chokri wou dat iedereen ze verloor.
( onze score : 2 / 5 )
 
Tijd voor het echte werk: Nightwish. Zonder overdrijven het beste optreden dat ik ooit gezien heb. 't Klinkt misschien dwaas maar ik kreeg traantjes in mijn ogen van ontroering. Tarja Turunen was in het geel gehuld en dwarrelde als een echte elf over het podium. De kombinatie tussen haar opera-stem en de ruige death metal gitaren werkte perfect. De gitarist was een heuse viking met lange haren en baard... Schitterend gewoon !
( onze beoordeling : 7 / 5 - geen typfout )
 
Playlist :
  Intro
  Dark Chest of Wonders
  The Siren
  Ever Dream
  Kinslayer
  Planet Hell
  Wishmaster
  Slaying The Dreamer
  Nemo
  Wish I Had An Angel
 
Millionaire was het volgende hoogtepunt. Ze speelden hun set heel gedreven en vol plezier en dat merk je! Ook al kende ik enkel hun vroegere hit Champagne, het concert verveelde nooit, integendeel. De Club puilde uit van het volk, iedereen was dolenthousiast en genoet zichtbaar... Schitterend !
( onze beoordeling : 5 / 5 )
 
Wat ik van Marilyn Manson moet denken, weet ik niet. Het was gewoon te. De bandleden zagen er uit als zombies. Foei, Marilyn kan je gerust het lelijkste schepsel ooit noemen. Ik zeg schepsel want echt menselijk ziet ie er niet meer uit. En dan die tanden: zilveren punten... afschuwelijk. Zou ie zo altijd rondlopen? Weet je, ik kreeg echt medelijden met zijn moeder: als je zoiets op de wereld zet, dan krijg je automatisch een hartaanval denk ik.
Qua show was enkel het openingskwartier best interessant (tot we over de shock heenwaren). De antichrist kwam met kandelaar het podium op en even later deed ie hetzelfde op een paar enorme stelten. En intussen zong ie zijn greatest hits liedjes, maar die klonken niet al te best.
( onze beoordeling : 2,5 / 5 )
 
Van het canadese Arcade Fire hebben we slechts de laatste tien minuten gezien en dat vinden we nu nog altijd heel jammer. Rebellion Lies is een dijk van een nummer dat ook live schitterend klonk !
( onze beoordeling : 5 / 5 )
 
De Pixies dan... Een groep die al twintig jaar lang teert op het succes van vroeger, kunnen we die nog een groep noemen? Ik denk het niet. Vandaar dat ik me van begin af aan geergerd heb. Geergerd aan Frank Black die er opgeblazen uitzag. Hij krijg amper zijn ogen open! Geergerd aan Kim Deal, een echte ma flodder. Kompleet onverzorgd, met een afgewassen rode polootje en een sigaret in haar muil. Eikes. Geergerd aan het publiek en in het biezonder die oellie die als een onnozele stond mee te zingen en op en neer te huppelen. Het type dat een heel jaar niet buitenkomt en nu ineens naar een festival gaat. Ik denk dat ie er volgend jaar nog over aan het vertellen is, because it was the time of his life. Geergerd aan die oellie zijn vrouw, die er uit zag als een poedel en haar ventje telkens glimlachend aankeek. k Had veel zin om hen ne ferme stamp tegen de schenen te geven, maar naar Lisbeth zei: respect voor anderen.
Toch moet ik toegeven: als ik mijn ogen dichtdeed klonk het best ok, ook al is dit niet mijn meest favoriete genre en ook al ben ik van oordeel dat iedereen fan was van de pixies omdat er in de jaren 80 toch niks beters te horen was. Vooral "Where is my mind", "Here comes your man" en "planet of sound" vielen best mee.
( beoordeling : 3,5 / 5 )
 
Playlist :
     Where Is My Mind?
     Here Comes Your Man
     Vamos
     Nimrod's Son
     Mr. Grieves
     Holiday Song
     In Heaven (Lady In The Radiator Song)
     Wave Of Mutilation (UK Surf)
     Wave Of Mutilation
     Something Against You
     Monkey Gone To Heaven
     Dead
     Bone Machine
     River Euphrates
     Alison
     Broken Face
     Crackity Jones
     Tame
     Hey
     Debaser
     U-Mass
     Isla De Encanta
     Gouge Away
     Stormy Weather
     The Sad Punk
     Planet Of Sound
     Caribou
     Gigantic 
 
En nu shopping tijd, Tina wordt ongeduldig...
 

14:44 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

allé dan was millionaire alleszins beter dan op de Gentse Feesten...

Gepost door: Anne | 09-09-05

the wish of night ik heb die nu nog altijd niet live gezien godverdomme!!!

Gepost door: lord cms | 10-09-05

Werchter Tja, het is een cultgroep hé, ik heb er in ieder geval hard van genoten op Werchter verleden keer, strak, ingetogen en idd, ze hebben hun jeugd verloren, maar het was wel op en top 'Pixies' ;)

Gepost door: Brutje | 16-04-06

De commentaren zijn gesloten.