25-09-05

Orkaan Rita

Oef, mijn werk zit er bijna op. Deze avond en de komende twee dagen neemt John het werk weer over. Veel werk was er niet, gewoon orkaan Rita op de voet volgen en update-jes uitsturen. De dagen voor de orkaan, die waren pas hektisch! Een voor een onze infrastructuur uitschakelen, back up tapes in veiligheid laten brengen, computers evacueren, ... en bang afwachten. Maar al bij al lijkt het me (bijna letterlijk) een storm in een glas water. Shell plaza 1 en 2 (onze twee torens in Houston) staan nog overeind, maar het grootste probleem vormen onze 2000 it'ers die gevlucht zijn. Er zijn oproepen gelanceerd dat ze zich moeten melden, zodat we ons een beeld kunnen vormen van waar ze uithangen. Met onze rafinaderijen gaat het iets minder. De site in Port Arthur heeft de volle laag gekregen en ook Deerpark zou schade geleden hebben. Upstream gegevens (booreilanden en andere pompinstallaties) heb ik niet. In ieder geval, de mensen die ik ken, zijn veilig en da's een hele verademing, want het zijn stuk voor stuk schatjes.
 
Tim, onze infrastructure manager, was toevallig een paar weken in Europa. Hij heeft de hele tijd bezorgd naar zijn vrouw thuis zitten bellen, voor zover dat ging met zijn mobieltje. Zij is niet gaan vluchten. Zijn voornaamste bezorgdheid: haar veiligheid en....zijn motor. Weet je, 't is best een ruige gast. Bijna twee meter groot, stevig gebouwd, ringbaardje en cowboyboots, maar hij heeft een klein hartje. Ne echte stoere vent, zoals ik ze het liefst heb, maar waarvan er hier in Europa veel te weinig rondlopen. En het leukste: enorme fan van rock en heavy metal. Zijn favoriete groep: Rammstein. Wist niet dat ze die in de US kenden.
 
Goed, ik ga er nu vandoor. Schatje en Tina zijn terug van Madurodam. Snif snif, k had best willen meegaan, zo met ons drietjes. Ik denk dat Lisbeth direct naar Gent zal willen vertrekken, want morgen is het weer werkdag he. Wat ik de komende twee dagen ga doen, weet ik nog niet. Misschien mijn ma-ke in Genk eens opzoeken en samen met Tina een bezoekje brengen aan de speeltuin in Bokrijk - als die nog open is tenminste.

17:35 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

geniet mar van die tijd voor jezelf ;-)
smakelijk

Gepost door: lord cms | 25-09-05

De commentaren zijn gesloten.