30-09-05

Ontslag

Ik heb er genoeg van. De voorbije drie jaar heb ik het hier zien veranderen van een flexibele en gemotiveerde organisatie naar een logge burokratie. Gisteren was er te veel aan. De fax servers in Frankrijk deden het niet. De oorzaak was snel gevonden en het enige wat nodig was, was een reboot van een specifieke server. Maar probeer dat maar eens aan een Indier uit te leggen. Ik heb honderd keer gebeld en steeds zeiden ze (als je ze al verstaat): "Everything is running fine." Dat er 1 faxje per uur uitkomt is blijkbaar normaal, ook al komen er per uur zo n 2000 documenten bij. Maar dat snappen ze niet. Uiteindelijk heeft iemand hier in Europa die machine ne shot gegeven, anders lag ie nog altijd plat. Maar de elende was reeds gebeurd: heel wat schadecleams wegens de vertraging.
 
John, mijn baas was furieus. Hij begon me verwijten te maken en toen heb ik gezegd: je bekijkt het maar, ik neem ontslag. Een brief geschreven en laten ondertekenen. Vandaag belde ie, dat hij het ontslag weigerde en maandag wou praten. Maar ze bekijken het maar, als ik door die Indiers mijn werk nie naar behoren kan doen, dan hoeft het voor mij allemaal nie meer.
 
Gek vind ik dat, in de pers lees je steeds dat een Indier een goedkope, gedreven, flexibele en goed opgeleide IT-er is. Waarom merken wij er daar dan niks van? Kijk, als het management onze firma naar de kloten wil, dan doen ze maar, maar dan wel zonder mij.

17:05 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28-09-05

MSN

Ga van msn veranderen
alle geinteresseerden ook nieuwe graag een seintje

23:11 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Fix you

Weet je, de laatste dagen waren vrij moeilijk voor mij omdat ik steeds weer aan mezelf begon te twijfelen. Niks liep zoals het moest, ik voelde me leeg en uitgeput. Maar net op het moment dat het helemaal niet meer ging, kwam er dat ene mailtje van Lisbeth. De inhoud ervan hou ik voor mezelf, maar om het met de woorden van Nick Cave te zeggen:

 
I don't believe in the existence of angels
But looking at you I wonder if that's true
 
 
Weet je, het doet deugd te weten dat er iemand is die 100 procent achter je staat. Het lijkt misschien niet zo, maar ook ik heb af en toe behoefte aan een schouderklopje of een dikke knuffel. Het gevoel niet alleen te zijn, da's alles waar het om draait in dit leven. Gosh, ik heb zin gegeven aan mijn klotebestaan.  :)
 
Het mailtje eindigde met een song text van Coldplay (die wil ik jullie niet onthouden):
When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse
When the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone, but it goes to waste
Could it be worse
 
Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you
 
High up above or down below
When you're too in love to let it go
If you never try you'll never know
Just what you're worth
 
Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you
 

15:55 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27-09-05

Pukkelpop - Zaterdag 20 Augustus - dag 3

Ook al is het al een maand geleden, voor alle volledigheid het derde deel van ons Pukkelpop verslag.
 
Net als de vorige twee dagen was het hollen om op tijd te komen voor een van onze lievelingsbands: LCD soundsystem. Ongelooflijk maar waar: we geraakten tot op de eerste rij! Ruimte zat voor het podium, ideaal om eens hevig mee te bewegen. Dachten we, want tijdens het tweede nummer gebeurde het onverwachte: geen geluid meer! Iedereen die elkaar wat onwennig aankeek, de drummer die even een liedje inzette en het publiek dat massaal "het is stil aan de overkant" begon te scanderen. Het duurde even voor alles weer op gang kwam. Ook al deed James Murphy - zoals gewoonlijk in witte broek en t shirt - zijn best, het nivo van zijn optreden in de AB haalde ie belange niet. Hoofdreden: James was zijn stem kwijt. Tussen elk nummer zat ie wanhopig keelspray te spuiten... Heel even deden Daft punk is playing at my house, losing my edge en de schitterende afsluiter Yeah onze beentjes bewegen. We hadden het om eerlijk te zijn beter verwacht.
 
Setlist
Beat Connection
On Repeat
Give It Up
Daft Punk Is Playing At My House
Tribulations
Movement
Losing My Edge
Yeah
 
( onze score: 3,5 / 5 )
 
Aangezien er op dat moment geen band was die ons interesseerde, gingen we de sfeer opsnuiven in de buurt van de scate stage. Het werd een rustig wandelingske langs de vele kraamkes, we keken even naar de volleybalwedstrijd en nestelden ons op het gras voor het podium. Peter Pan Speedrock is en was voor ons een onbekend groepje uit Eindhoven. Hun muziek: speedmetal. Hoe sneller hoe liever. Veel heb ik er niet van gehoord, want ik ben in slaap gevallen. Raar maar waar, maar hoe heviger de muziek, des te sneller ik inslaap. Achteraf van schatje gehoord dat het best meeviel.
( Score: Tsja )
 
Sons and Daughters leverden een fantastisch optreden in de Club. Muziek die je mee deed stampen. Rock vermengd met country invloeden en een prachtige vrouwenstem. Ook al kenden we geen enkel nummer, het werd een schitterend concert dat nooit verveelde. Misschien toch maar eens op zoek gaan naar een paar cds van hen?
( onze score : 4,5 / 5 )
 
Tijd voor een heleboel pokkeherrie:  The dropkick murphys. Op zich vind ik het concept best leuk: een mengeling van Ierse folk (doedelzak) en heavy rock. Alleen lag de nadruk een beetje te veel op herrie maken. Vorig jaar op Werchter vond ik ze nog best leuk, deed jaar kreeg ik er spoedig genoeg van. Ik heb zelfs een paar keer op mijn horloge gekeken, niet echt een positief teken. Leuk waren in ieder geval de iets rustigere nummers The Wild Rover en The Spicey McHaggis Jig. Jammer genoeg een optreden om snel te vergeten.
 
Setlist
Your Spirit Is Alive
Boys On The Docks
Walking Dead
Sunshine Highway
Citizen C.I.A.
The Wild Rover
Heroes From Our Past
Forever
Last Letter Home
Amazing Grace
The Burden
Captain Kelly's Kitchen
Auld Triangle
Warrior's Code
Darcys
The Spicey McHaggis Jig
 
( onze score : 2,5 / 5 )
 
Tijd om te gaan zitten, want mijn rugje begon ontzettend pijn te doen. Het werd zo erg dat ik later op de avond zelfs even de ehbo stand ben binnengelopen voor wat pijnstillers. Ik heb geregeld last van die pijnlijke rug (mijn onderbuik is compleet verwoest door mijn autoongeluk), maar die dag... amai, zo wil ik er nie veel meemaken. Goed, toch genoten van een ulta klein en peperduur frietjes. Op de achtergrond nog meer herrie: dit keer de Datsuns. Hun Motherfucker from Hell was best te pruimen, over de rest zwijg ik liever.
 
Even later volgde de greatest hits show van Ozark Henry (Piet Goddaer). Het klonk allemaal best ok, maar het is niet echt mijn ding. Net als bij de Pixies op vrijdag, heb ik me enorm zitten ergeren. Ten eerste aan het uiterlijk van onze Piet. Ik had dolgraag een schaar genomen om zijn haar wat bij te knippen. Ten tweede het uiterlijk van het zangeresje: zelden zo'n onverzorgde vrouw gezien. Eikes, een mens zou voor minder hetero worden. Ten derde het bakvis-publiek dat hevig stond mee te doen. Mensen, ga naar een donna-fuif, maar aub niet naar een heus festival he.
 
Playlist:
Rosamund is dead
Word up
Rescue
Indian summer
Inhaling
Jocelyn, it's crazy we ain't sixteen anymore
Intersexual
Sweet instigator
A mes oiseaux
Vespertine
At sea
 
( Onze score : 4 / 5 )
 
Vorig jaar zaten we bijna constant in de dans-tent, dit jaar was het maar povertjes. T-Raumschmiere, we hadden er zoveel van gehoord, maar eigenlijk was het een ferme tegenvaller. Weet je, als niemand van het publiek meebeweegd, dan wordt het heel saai he. Vandaar dat we het na Monstertruckdriver voor bekeken hielden, net als het merendeel van het overige publiek.
( Onze score : 2 / 5 )
 
Jammer dat we door zo'n onding als T Raumschmiere de helft van Morcheeba hebben gemist. Het leken wel twee tegenpolen. In de Marquee zat de sfeer er wel in. De muziek was aangenaam, vol onweerstaanbare ritmes, iets zuiders en zonnigs zou ik haast zeggen. Jody mocht er ook best wezen (het oog wil ook wat). Kortom: het leek wel een perfect optreden. De finale met Be Yourself en Rome wasn t built in a day bleef nog lang nazinderen.
( Onze score : 5 / 5 )
 
Ook Korn stond vorig jaar op werchter. En net als toen kan ik gerust zeggen: wat een lekkere zanger. Stoer met dat lange haar en tatoos, maar toch een echt teddybeertje. De perfecte man, hij bestaat nog. Het optreden vond ik iets minder als vorig jaar, het klonk niet zo zuiver en mijn rug was een afschuwelijke spelbreker. Hoogtepunt ook nu weer de Pink Floyd cover: another brick in the wall.
( Onze score : 3,5 / 5 )
 
Sophia, nog een oude Werchter bekende. Jammer genoeg bijna niks van gezien, wegens EHBO tijd. In ieder geval moest ik Lisbeth beloven dat we zeker nog eens zouden gaan kijken als ze in zaal komen optreden. Met plezier trouwens.
 
Nick Cave, wat kunnen we hier nog over vertellen. Dat de man er oud en mager uit ziet, maar dat wisten we al. Zoals altijd in zijn vertrouwde kostuum, compleet met wit hemd, hevig gebarend. Voor mij was het de zoveelste kennismaking (ik ben de tel kwijt geraakt) met een schitterend songwriter of moet ik zeggen song verteller? De man breng al zijn liedjes vanuit zijn duistere binnenste. In Stagger Lee is hij de bezetene zelf, de ship song brengt ie dan weer heel broos. Schitterend gewoon. In feite zal Nick Cave sinds ons huwelijk voor ons een speciaal iemand blijven. 1 Minpuntje: het feit dat ie Into my arms niet heeft gespeeld (onze openingsdans).
 
De setlist. hier speelde onze Nick op veilig. Het werd een greatest hits show die van het ene hoogtepunt naar het andere voortdreef. Jammer genoeg was er niet genoeg tijd voor een hele reeks bisnummers. Om 1 uur moest het stil zijn. Jammer.
Get Ready For Love
Red Right Hand
Nature Boy
Hiding All Away
Come Into My Sleep
The Ship Song
Tupelo
Supernaturally
The Weeping Song
Breathless
Deanna
O Children
The Mercy Seat
There She Goes
Stagger Lee
 
( Onze score : buiten categorie )
 
En toen was het vuurwerk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

00:50 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-05

Orkaan Rita

Oef, mijn werk zit er bijna op. Deze avond en de komende twee dagen neemt John het werk weer over. Veel werk was er niet, gewoon orkaan Rita op de voet volgen en update-jes uitsturen. De dagen voor de orkaan, die waren pas hektisch! Een voor een onze infrastructuur uitschakelen, back up tapes in veiligheid laten brengen, computers evacueren, ... en bang afwachten. Maar al bij al lijkt het me (bijna letterlijk) een storm in een glas water. Shell plaza 1 en 2 (onze twee torens in Houston) staan nog overeind, maar het grootste probleem vormen onze 2000 it'ers die gevlucht zijn. Er zijn oproepen gelanceerd dat ze zich moeten melden, zodat we ons een beeld kunnen vormen van waar ze uithangen. Met onze rafinaderijen gaat het iets minder. De site in Port Arthur heeft de volle laag gekregen en ook Deerpark zou schade geleden hebben. Upstream gegevens (booreilanden en andere pompinstallaties) heb ik niet. In ieder geval, de mensen die ik ken, zijn veilig en da's een hele verademing, want het zijn stuk voor stuk schatjes.
 
Tim, onze infrastructure manager, was toevallig een paar weken in Europa. Hij heeft de hele tijd bezorgd naar zijn vrouw thuis zitten bellen, voor zover dat ging met zijn mobieltje. Zij is niet gaan vluchten. Zijn voornaamste bezorgdheid: haar veiligheid en....zijn motor. Weet je, 't is best een ruige gast. Bijna twee meter groot, stevig gebouwd, ringbaardje en cowboyboots, maar hij heeft een klein hartje. Ne echte stoere vent, zoals ik ze het liefst heb, maar waarvan er hier in Europa veel te weinig rondlopen. En het leukste: enorme fan van rock en heavy metal. Zijn favoriete groep: Rammstein. Wist niet dat ze die in de US kenden.
 
Goed, ik ga er nu vandoor. Schatje en Tina zijn terug van Madurodam. Snif snif, k had best willen meegaan, zo met ons drietjes. Ik denk dat Lisbeth direct naar Gent zal willen vertrekken, want morgen is het weer werkdag he. Wat ik de komende twee dagen ga doen, weet ik nog niet. Misschien mijn ma-ke in Genk eens opzoeken en samen met Tina een bezoekje brengen aan de speeltuin in Bokrijk - als die nog open is tenminste.

17:35 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-09-05

Ouderwets avondje

Het deed deugd, ons avondje op de bank gisteren. Naar aloude gewoonte dicht tegen elkaar aan gekropen . Op de salontafel een heleboel lekkere hapjes en een flesje wijn. Samen naar twee schitterende films gekeken: "Mean creek" over een uit de hand gelopen boottripje en "Y tu mama tambien" (de trektocht van twee tieners en een leuke vrouw). Het eindigde nog eens in een hevig stoeipartijtje (Tina was reeds gaan slapen), voor mij de bevestiging van onze liefde voor elkaar.
 
Vandaag en morgen aan het werk in Den Haag. Voor de verandering hoge laarzen en een van schatje haar minirokjes aangetrokken. 'k Vind het zalig om aangestaard te worden. 'k Beschouw het als enige vorm van macht. Grappig gewoon die knalrode koppen en dat stuntelig uitsloven van sommige mannen. Probleem is dat ik me zelf vrij ongemakkelijk voel in die kledij. Goed voor een keertje, maar geef mij toch maar mijn vertrouwde heupbroek en strakke topje. 
 
Voor wie het mocht interesseren: Tina is samen met Susan op stap hier in den Haag. Ik geloof dat ze samen pannekoeken gingen eten. Morgen komt Lisbeth na en zijn we weer kompleet. Weet je, doordat we Tina overal meesleuren en haar leuke dingen laten beleven, is het kind helemaal opengebloeid. Ze is uitgegroeid van een verlegen kind naar een leuke spontane meid. Misschien heeft ze al een iets te grote mond (ik moet haar geregeld op haar plaats zetten), zal ze wel van mij geleerd hebben. Oops.

17:39 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-09-05

Mailtjes en postjes

Mensen,Sorry dat ik nog niet al jullie mails beantwoord heb en dat ik jullie nog niet alles heb kunnen vertellen over het voorbije weekend, maar...het is hier ontzettend druk. Enorm veel werk plus daarbij nog het zorgen voor onze kleine pruts (Tina). Om eerlijk te zijn, ik zie het nie echt meer zitten. Ik heb geen energie meer, geraak overspannen en zou liever in mijn bed kruipen of eens goed wenen. 'k Weet het, ik ben geen goede moeder. k Vrees dat ik alles een beetje onderschat heb.De druppel die de emmer deed overlopen was het nieuws dat ik dit weekend moet werken: orkaan Rita en een upgrade van een van onze datacenters. Gevolg is wel dat ik geen opvang heb voor kleine Tina. 'k Vrees dat ze mee moet naar den Haag. Dikke kus,Leen

17:33 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-09-05

1 jaar gehuwd

1 jaar getrouwd, nooit gedacht. Weet je, het lijkt langer, want het voorbije jaar enorm veel meegemaakt. In feite is het allemaal niet zo goed begonnen: Lisbeth haar studies, toch maar niet, relatiecrisis, overladen met werk... het kon zo niet verder en gelukkig dit op tijd ingezien. Momenteel is alles weer rozegeur en maneschijn en dat willen we zo houden, al moet ik zeggen dat Tina veel van onze aandacht opeist. Oh ja, veel dank voor de vele gelukwensen (NOT), blijkbaar krijg ik enkel reakties als ik iets verkeerds doe.

12:34 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

14-09-05

Kutavond

Wat een kloteavond. Waren samen met Tina mosselen gaan eten. Heel gezellig tot er een ouder koppel opmerkingen begon te maken. Onder meer over het feit dat het schandalig is dat een lesbisch koppel een kindje kan opvoeden. Het werd nogal grof en het eindigde met een wenende Tina. Toen kreeg ik er genoeg van, heb betaald en zijn we doorgegaan, maar niet voordat ik mijn glas wijn over de eikel zijn hoofd had leeggekapt. Als zij onze avond verpesten, dan ik de hunne ook...

22:54 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

13-09-05

boodschap van algemeen nut

Na al die heisa van de voorbije dagen, een persoonlijke boodschap... Zij die zich aangesproken voelen, 't is inderdaad voor jullie bedoeld.
 
Why is everybody always picking on me? (why is everybody always picking on me? )
Does anybody really know a thing about me? (does anybody really know a thing about me? )
One of these days we'll be in the same place,
And the same place punk at the very same time. (yeah!)
And when it takes it place and you wanna talk shit,
Then step your ass up, and say it right to my face!!
 
I ain't believing all this shit you've talking about me. (I ain't believing all this shit you've talking about me.)
Don't even know me and still your talking shit about me. (don't even know me and still your talking shit about me.)
One of these day, i'm'a catch you in the act. (in the act)
Red-handed, caught up in the act. (punk)
Now that'll be the day, the one and only day.
So step your ass up, and say it right to my face!!
 
So where you at? (where you at? )
Where you've been? (where you've been? )
Sure, in, I was in. [? ? ? ] (I was in)
Cause this world's, (cause this world's)
Really stuck, can we all (can we all) get along.
So where you at? (where you at? )
Where you've been? (where you've been? )
Sure, in, I was in. [? ? ? ] (I was in)
Cause this world's, (cause this world's)
Really stuck, can we all (can we all) get along.
 
How pathetic are peoples,
Who purposly rape us with talking

We try to ignore them, ignore them until they keep talking.
They think that they're good.. cheap liers.
Without us, we've got the fortunates ones,
We got the fire to burn this mother fucker down!! down, down..
Burn this mother fucker down, down, down!!!!
Burn this mother fucker down, down, dowwwwwwn!!!
Burn this mother fucker down, dooooooooowwwwwwn!!!
Burn this mother fucker!!!
 
[chorus]
You'll get knock the fuck out. (fuck out, fuck out, fuck out)
Cause your mouth's writing checks that your ass can't cash!
Knocked straight the fuck out!! (fuck out, fuck out, fuck out)
Cause your mouth's writing checks that your ass can't cash! (cash, cash, cash)
That your ass can't cash.
[chorus end]
 
( Limp Bizkit - Full Nelson )
 
Mother fucker.
 

12:06 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Weekendje

Dit weekend vieren we onze huwelijksverjaardag! Goshi, we hebben het een jaar lang volgehouden met elkaar en geloof me, het ging allemaal niet zo vlot als gehoopt. Genoeg redenen om te vieren dus. Het wordt een citytripje naar Munchen. Vermits we Tina niet wilden meesleuren in een vliegtuig, gaan we met de wagen. Eigenlijk verheug ik me meer op de autorit dan het weekend zelf. Weet je, ik zie het als een unieke kans om mijn nieuwe X3tje eens uit te testen. Jammer genoeg gaat ie, ondanks de 3 liter motor, niet sneller dan 210. Maarre hij reageert vlot op het gaspedaal en nu ik zo hoog zit, heb ik iets van: ik rij ze allemaal van de baan. hihi. Nee hoor, zo aggressief rij ik niet (voor jullie weer beginnen te zeuren). Ik wil er alleen binnen de vijf uur geraken...

11:57 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Playlist - September 2005

Met dank aan schatje, voor haar goeie smaak. Beter dan K3, niet?
 
1. Blink 182 - I Miss You
2. The Killers - Somebody Told Me
3. The Streets - dry your eyes
4.  Sophia - oh my love
5. The Streets - Blinded By The Lights
6. Scissor Sisters - Filthy/Gorgeous
7. The rapture - I need your love
8. Munk - kick out the chairs (feat j. murphy & n. wang)
9. Armand van Helden  - Hear My Name
10. Beastie boys - Fight For Your Right To Party
11. Chemical Brothers - Out Of Control
12. Golden Boy with Miss Kittin - Rippin Kittin (Ellen Allien Mi
13. Goldie Looking Chain - Guns dont kill people rappers do
14. Mylo - Destroy Rock 'N' Roll
15. N.E.R.D - She Wants To Move
16. Scissor Sister - Comfortably Numb
17. Sonic Youth - Cool Thing
18. Sonic Youth - Dirty Boots
19. Ramones - Blitzkrieg Bop
20. Felix Da Housecat - Rocket Ride
21. Interpol - Evil
22. Sonic Youth - Sugar Kane

11:37 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-05

Cadeautjes, Auto en Nijntje

De paar uurtjes shoppen gisteren in Antwerpen waren best leuk. Voor Lisbeth een leuke bootleg live-cd van de Doors gekocht. Was ze dolblij mee... Voor Veerle had Tina een mooi beertje uitgekozen. 's Avonds hadden we er een tekening van haar aangehangen, om duidelijk te maken dat de kleine haar ma nog altijd graag heeft (hoop ik toch). En ik had ook iets leuks voor mezelf: mijn  nieuw autootje. Weet je zo'n SAV zit best hoog en misschien is die 3 liter diesel een beetje overkill, maarre... ik vind hem beeldmooi en da's het enige belangrijke he.
 
's Avonds dus op bezoek bij Veerle. Dit keer Tina haar prentenboek met dieren meegenomen (fotootjes die ze samen met Lisbeth had gezocht, uitgeknipt en ingeplakt, tesamen met de naam van het dier). De kleine is de hele tijd bezig geweest met het tonen van alles aan haar ma. Vond ik best ontroerend. Het deed deugd te zien dat Veerle er zelf enorm blij door was. Weet je, ik heb het gevoel dat die zich een beetje schuldig voelt omdat ze haar kind op dit moment zelf niet kan opvoeden...
 
Vandaag doen we het wat rustiger aan. Heb een educatief spelletje van Nijntje gekocht en dat wil ik samen met Tina eens doorlopen. 1 negatief ding aan een kind: ik ben K3 al beu gehoord (waarom kon ze geen fan zijn van Limp Bizkit of zoiets - lol) en 4 keer op twee weken tijd naar Finding Nemo kijken is er eveneens iets teveel aan (terwijl de kast vol horror films liggen - grapje voor jullie mij weer afschieten). Doet me eraan denken: zouden er geen spelletjes met visjes bestaan?  

13:34 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-09-05

Pukkelpop - Vrijdag 19 Augustus - dag 2

Vrijdag was de dag waar ik het meest naar uitgekeken heb. Ik popelde om kennis te maken met Nightwish en Marilyn Manson.
 
Goed, naar aloude gewoonte weer veel te laat op de weide verschenen. Net op tijd om Zornik a h werk te zien. Wat ik van hun concert vorig jaar op Pukkelpop nog herinnerde: de marquee was veel te klein. Vandaar dit jaar het hoofdpodium waarschijnlijk. Eerste vaststelling: Koen Buysse is redelijk verdikt, iets wat met die strakke witte polo duidelijk opviel. Muzikaal was het een aaneenrijgen van hits, die woord voor woord door het puber-publiek werden meegezongen. Hoogtepunt voor mij was de afsluiter Goodbye.
( onze beoordeling : 3,5 / 5 )
 
Playlist :
  You move me
  Monday afternoon
  Believe in me
  7 turns 15
  It's so unreal
  Destination zero
  Love affair
  Dreams don't come easy
  Hey Girl
  Scared of yourself
  Goodbye
 
Emiliana Torrini werd aangekondigd als een Ijslandse nimf die meewerkte aan slow van Kylie Minogue en die op de soundtrack van Lord of the Rings terecht is terechtgekomen. Zelf kenden we ze van haar radiohitje heartbreaker en dus waren we heel nieuwsgierig. Grote ontgoocheling echter, naar onze bescheiden mening. Haar stem klonk fragiel en ze oogde heel kwetsbaar. In feite is ze een flauw afkooksel van Bjork en als je weet wat ik over Bjork denk...  vandaar: eettijd. Even ruzie gemaakt toen ik een tiental drankbonnetjes bleek te zijn verloren. Ik weet niet hoe, maar ik geraak alles kwijt. Wat in mijn voordeel pleit: ze waren dit jaar onooglijk klein, net alsof onze Chokri wou dat iedereen ze verloor.
( onze score : 2 / 5 )
 
Tijd voor het echte werk: Nightwish. Zonder overdrijven het beste optreden dat ik ooit gezien heb. 't Klinkt misschien dwaas maar ik kreeg traantjes in mijn ogen van ontroering. Tarja Turunen was in het geel gehuld en dwarrelde als een echte elf over het podium. De kombinatie tussen haar opera-stem en de ruige death metal gitaren werkte perfect. De gitarist was een heuse viking met lange haren en baard... Schitterend gewoon !
( onze beoordeling : 7 / 5 - geen typfout )
 
Playlist :
  Intro
  Dark Chest of Wonders
  The Siren
  Ever Dream
  Kinslayer
  Planet Hell
  Wishmaster
  Slaying The Dreamer
  Nemo
  Wish I Had An Angel
 
Millionaire was het volgende hoogtepunt. Ze speelden hun set heel gedreven en vol plezier en dat merk je! Ook al kende ik enkel hun vroegere hit Champagne, het concert verveelde nooit, integendeel. De Club puilde uit van het volk, iedereen was dolenthousiast en genoet zichtbaar... Schitterend !
( onze beoordeling : 5 / 5 )
 
Wat ik van Marilyn Manson moet denken, weet ik niet. Het was gewoon te. De bandleden zagen er uit als zombies. Foei, Marilyn kan je gerust het lelijkste schepsel ooit noemen. Ik zeg schepsel want echt menselijk ziet ie er niet meer uit. En dan die tanden: zilveren punten... afschuwelijk. Zou ie zo altijd rondlopen? Weet je, ik kreeg echt medelijden met zijn moeder: als je zoiets op de wereld zet, dan krijg je automatisch een hartaanval denk ik.
Qua show was enkel het openingskwartier best interessant (tot we over de shock heenwaren). De antichrist kwam met kandelaar het podium op en even later deed ie hetzelfde op een paar enorme stelten. En intussen zong ie zijn greatest hits liedjes, maar die klonken niet al te best.
( onze beoordeling : 2,5 / 5 )
 
Van het canadese Arcade Fire hebben we slechts de laatste tien minuten gezien en dat vinden we nu nog altijd heel jammer. Rebellion Lies is een dijk van een nummer dat ook live schitterend klonk !
( onze beoordeling : 5 / 5 )
 
De Pixies dan... Een groep die al twintig jaar lang teert op het succes van vroeger, kunnen we die nog een groep noemen? Ik denk het niet. Vandaar dat ik me van begin af aan geergerd heb. Geergerd aan Frank Black die er opgeblazen uitzag. Hij krijg amper zijn ogen open! Geergerd aan Kim Deal, een echte ma flodder. Kompleet onverzorgd, met een afgewassen rode polootje en een sigaret in haar muil. Eikes. Geergerd aan het publiek en in het biezonder die oellie die als een onnozele stond mee te zingen en op en neer te huppelen. Het type dat een heel jaar niet buitenkomt en nu ineens naar een festival gaat. Ik denk dat ie er volgend jaar nog over aan het vertellen is, because it was the time of his life. Geergerd aan die oellie zijn vrouw, die er uit zag als een poedel en haar ventje telkens glimlachend aankeek. k Had veel zin om hen ne ferme stamp tegen de schenen te geven, maar naar Lisbeth zei: respect voor anderen.
Toch moet ik toegeven: als ik mijn ogen dichtdeed klonk het best ok, ook al is dit niet mijn meest favoriete genre en ook al ben ik van oordeel dat iedereen fan was van de pixies omdat er in de jaren 80 toch niks beters te horen was. Vooral "Where is my mind", "Here comes your man" en "planet of sound" vielen best mee.
( beoordeling : 3,5 / 5 )
 
Playlist :
     Where Is My Mind?
     Here Comes Your Man
     Vamos
     Nimrod's Son
     Mr. Grieves
     Holiday Song
     In Heaven (Lady In The Radiator Song)
     Wave Of Mutilation (UK Surf)
     Wave Of Mutilation
     Something Against You
     Monkey Gone To Heaven
     Dead
     Bone Machine
     River Euphrates
     Alison
     Broken Face
     Crackity Jones
     Tame
     Hey
     Debaser
     U-Mass
     Isla De Encanta
     Gouge Away
     Stormy Weather
     The Sad Punk
     Planet Of Sound
     Caribou
     Gigantic 
 
En nu shopping tijd, Tina wordt ongeduldig...
 

14:44 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

hmmm

Nog heel wat te vertellen, maar eigenlijk na dat bombardement van verwijten geen zin meer. Weet je, het heeft pijn gedaan, heel veel pijn. Is het dan niet opgevallen dat ik een onzekere meid ben, die nood heeft aan knuffels en schouderklopjes? Ik probeer mijn best te doen om een normaal leventje zonder zorgen te leiden en het verleden achter me te laten, maar blijkbaar is dat niet voldoende. Ik zal wat meer mijn best moeten doen om miss perfect te worden, vrees ik. (zucht)
 
Plannen voor zo dadelijk: samen met Tina gaan shoppen in Antwerpen en daarna mijn nieuwe wagen afhalen. Grappig, maar als ik zeg: "Zin om te winkelen?" knikt ze nee, maar als ik zeg: "Gaan we een leuk cadeautje zoeken voor tante Lisbeth?" dan is ze dol-enthousiast. Ook voor haar ma wil ik iets leuks kopen, 'k denk dat die daar enorm blij mee gaat zijn...
 

13:38 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-09-05

Reakties

De reakties op vorig berichtje hebben me diep geraakt. Natuurlijk weet ik dat ik een onderscheid moet maken. Ik wil alleen dat de kleine niks ergs overkomt, is dat dan zo verkeerd? Het kwets me enorm dat jullie me een slechte opvoeder noemen. Het enige wat nu telt voor mij is die kleine, ik ben er steeds mee bezig en dan hoor je zo iets.
 
Weet je, ik verwijt me maar 1 ding in dit leven: het feit dat mijn zelfmoordpoging mislukt is. 't Zou voor iedereen beter geweest zijn dat ik dood was, dan kon ik die kleine meid geen slechte dingen leren (niet?) en dan waren jullie ineens van mijn gezaag af. Want dat willen jullie toch he?

21:31 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (29) |  Facebook |

Eng

Gisterenavond nog maar net thuis of al meteen ruzie. Ik was Tina aan het uitleggen dat ze geen contact mocht zoeken met mannen omdat het toch maar engerds zijn. Reaktie van Lisbeth: "Waar ben je mee bezig?" En toch heb ik gelijk. Der hoeft maar een natuurramp te gebeuren (in dit geval die orkaan), of je hoort al meteen berichten over plunderingen en verkrachtingen... Eikes.

09:53 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

05-09-05

Mijn kleine meid

Ik weet dat ik wat afstand moet houden en dat ik er geen goed aan doe me "mama" te laten noemen, maar God, wat voel ik me een trotse moeder met Tina in mijn buurt. Die kleine is gewoon zooooo geweldig. Ik heb alles voor haar over en geloof me: ik waak over haar als een leeuwin over haar jongeren. Voor die kleine ga ik door elk vuur.
 
We proberen haar zo goed mogelijk op te voeden. Duidelijk aangeven waar de grenzen liggen (gelukkig is dat niet echt nodig, want Tina gedraagt zich voorbeeldig) en steeds geduldig uitleggen waarom we iets besloten hebben. Weet je, "daarom" vind ik geen geschikt antwoord. Het klinkt misschien stom, maar de kleine meid heeft recht op een geschikte uitleg. Al is het moeilijk om aan te geven waarom de katten wel bij ons mogen slapen en zij zelf niet...
 
Ook al vergt het allemaal veel energie, ik doe het met veel plezier, want je krijgt enorm veel liefde in ruil. We proberen elke dag met haar bezig te zijn: prenteboeken bekijken, leren rekenen, verhaaltjes vertellen... en natuurlijk af en toe een leuke uitstap. Zo gaat Lisbeth morgen met haar naar de dierentuin (ik wou dat ik mee kon) en woensdag wil ik naar Plopsaland. De kleine geniet er duidelijk van!
 
Zondag op bezoek geweest bij haar moeder. Het is pijnlijk te zien dat Tina zich onwennig voelde. Het enige wat ze wou: zo snel mogelijk weg om een ijsje te eten (hadden dit beloofd). Veerle kreeg amper een kusje en Tina zat de hele tijd stilletjes voor zich uit te staren in haar stoeltje. Van de levenslustige meid die wij mochten ervaren, schoot niet veel meer over. God, dat gaat moeilijk worden als we haar terug moeten geven. Ik ga haar enorm missen, maar nog belangrijker : hoe gaat de kleine reageren.... daar ben ik een beetje bang voor.  

23:25 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-09-05

Tina in Scheveningen

Vrijdag met mijn kleine prinsesje richting den Haag vertrokken (schoolplichtig is ze nog niet zenne met haar drie jaar). Het voorstellen van de kleine pruts aan mijn collegaatjes verliep geweldig. Heel wat toffe en soms ook verbaasde reakties gehad. Vooral toen Tina me "mama" noemde, was de verwarring compleet. Heeft Leen nu ne kleine of niet?  Ik heb ze maar onwetend gelaten. Tina blijf de hele tijd vrij rustig met haar kleurboek bezig, terwijl mama een aantal vergaderingen afwerkte. Uiteindelijk is Susan haar komen halen en zijn ze samen aan het strand pannekoeken gaan eten... De meest toffe reaktie kreeg ik van mijn collega Patrick. Die zei: "Ik wist niet dat je zo lief kon zijn." Weet je, tuurlijk ben ik een lieve meid, maar alleen voor de mensen die me nauw a h hart liggen. Al de rest sluit ik buiten. Een veilige firewall die me tegen alle boze invloeden moet beschermen.
 
Soit, gisteren dus samen het strand op. Een paar zandkastelen gemaakt en ijsjes gegeten. Best vermoeiend zo'n kind, maar ik heb het er graag voor over. Met zo'n kleine in de buurt, zijn mijn dagdagelijkse zorgen slechts bijzaak. Alleen wist ik niet wat ik moest antwoorden toen ik eventjes moest wenen bij de gedachte aan mijn pa. Tina vroeg: "Waarom heb je verdriet?" Ook al wil ik voor de kleine niks verzwijgen, ik heb het maar gehouden op: mama heeft in het verleden domme dingen gedaan...

22:31 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-09-05

Eerste schooldag

Gek, nooit gedacht dat ik zo snel al tussen de andere moeders aan de schoolpoort zou staan. Eigenlijk was ik best trots, want mijn Tina zag er het leukst uit. Neh. Bijna een traantje weggepinkt toen de kleine naar binnen snelde. Gelukkig was het maar voor een half dagje... Deze namiddag nog gauw wat kleren voor haar gekocht. Ze heeft nu net dezelfde outfit als ik. Leek me wel leuk. Verder ons wat beziggehouden met een prentboek van dieren, tot ....
 
telefoon uit nederland. 'k Moest dringend aan het werk, want we zijn weer begonnen met het herstellen van onze IT infrastructuur na de doortocht van de orkaan Katrina. Gevolg is dat ik tot een kwartier geleden gewerkt heb en dat ik morgen richting Nederland mag vertrekken. Probleem! Normaal gezien zou ik thuis blijven voor Tina. Na lang discussieren de beslissing genomen om haar mee te nemen naar den Haag. Ik wil nl best wel eens showen met de kleine op buro en daarna kan ze gezellig bij Susan terecht. Als het mooi weer is, kunnen we bovendien zaterdag samen naar het strand... Lisbeth moet dan toch werken. Nu nog proberen de cabrio van schatje mee te krijgen...

23:53 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |