08-10-05

Poezen

Hoe is het met onze poezen? Wel, lieve mensen, kei-goed. Alle vier vragen ze heel wat aandacht, de een al wat meer dan de ander. Ze hebben elk een totaal verschillend karakter, maar toch zijn ze elk op hun eigen manier kei-schattig.
 
De komst van Elmo (ros katertje) en Arwen (zwarte kattin) heeft de verhouding tussen Frodo (witte kater) en Ayla grondig verstoord. Ayla (onze lapjeskat) is zich steeds meer op de achtergrond gaan terugtrekken. Zij zoekt steeds rust op en gaat de anderen uit de weg. Ze houdt enorm veel van menselijk gezelschap en komt constant kopjes geven. Jammer is wel dat ze zich te veel laat domineren door haar broertjes en zusje. Geef je iedereen eten, dan kijkt ze toe tot de rest gedaan heeft en gaat ze dan pas kijken wat er nog over is... Haar favoriet plekje in huis: haar humo-dekentje in de sofa en s nachts samen met ons in bed.
 
Frodo is uitgegroeid van ondeugend katertje tot een ego-tripper. Meneer doet waar ie zin in heeft en vindt dat de sofa een ideale krabpaal is. Nu we er een doek hebben over gelegd, is het alleen maar erger geworden. Hij houdt nog altijd enorm veel van water en 's ochtends komt ie ons steeds rond zes uur wekken door eens goed in onze neus te bijten en ons likjes te geven. Whiskas vindt ie maar niks. Hij is dol op kippewit en zalm uit blik, maar dan wel niet van het gb-merk. Rond tien uur zie je hem de trap oplopen en gaat ie de logeerkamer in. Daar heeft ie een eigen zeteltje waar ie de rest van de nacht doorbrengt, doodmoe na een dagje ravotten.
 
Elmo en Arwen komen uit hetzelfde nest en dat merk je: ze trekken nog altijd enorm veel met elkaar op. Ze waren eigenlijk veel te jong toen ze bij ons kwamen en zijn nu uitgegroeid tot twee redelijk grote kittens. Elmo denkt de hele tijd aan eten en komt constant bedelen. Verder slaapt ie praktisch de hele dag op een keukenstoel. Arwen is veel liever en houdt ervan gestreeld te worden. Oh ja, als je Ayla wat te veel aandacht geeft is ze kwaad en jaagt ze haar weg. Het liefst van al komt ze mee-eten van tafel. Letterlijk, want je bord met vlees, groenten en aardappelen is nergens veilig. Veeeeeeel lekkerder dan die stinkende whiskas.
 
Soit, misschien verwennen we de beestjes wat teveel, maar als je ze ziet, dan smelt je gewoon. Elmo kan zo heel zielig kijken en dan vergeef je hem snel wanneer ie iets fouts doet. Planten en katten gaan niet echt samen en kinderen en katten ook niet echt om eerlijk te zijn. Tina is soms te hevig en dan spurten de beestjes door het huis op zoek naar een veilige schuilplaats. Alleen Frodo volgt haar op de voet, want die is heel nieuwsgierig, maar dan wel op veilige afstand... In ieder geval: we willen onze schatjes nooit meer missen !!!
 
 

14:54 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

onze kat is een mengeling van allemaal denk ik... En ja, je moet opletten, wij hebben de onze ook verwend, en nu wil ze geen kattenvoer meer, alleen nog maar kippenwit, gehakt, biefstuk en onzen charcuterie... :s

Gepost door: Anne | 08-10-05

Karakter Als meer mensen wisten dat dieren een eigen karakter kunnen hebben, zouden ze ook begrijpen dat dieren beschermenswaard zijn.

Gepost door: Sebastian | 08-10-05

Leuk om jullie kattenstory op tijd en stond te kunnen volgen.
Bovendien een heel fijn weekend gewenst.

groetekes

Gepost door: De Moerhofkes | 08-10-05

mega! Die katten trekken overal hun plan hee... Zo'n eigen karakter dat die beestjes hebben... Heel wat anders dan 'n hond, maar daarom niet slechter noch beter :)
x

Gepost door: Daphné | 09-10-05

dat klinkt daaar heel plezant zeg! wat een poezenparadijs bij jullie!

Gepost door: lord cms | 09-10-05

De commentaren zijn gesloten.