19-10-05

Weekoverzicht (12 Okt - 19 Okt)

Ik ben meer dan de problemen en ellende waarover ik schrijf. Net als iedereen probeer ik mijn weinige vrije tijd zo goed mogelijk in te vullen. Ben ik thuis, dan probeer ik zoveel mogelijk te genieten van schatje, Tina en de katten. In Nederland besteed ik zoveel mogelijk tijd aan mezelf: sporten (fitness), muziek (mijn mp3 spelertje doet overuren), shoppen (koopavond op donderdag), televisie (filmpjes en andere leuke dingen meepikken), msn'en,  lezen (zolang het maar niet over andermans ellende of de nieuwe liefde van bekende vlaming X gaat) en meer van dat fraais. Allemaal heel kleine dingen die het vermelden niet waard zijn. Vandaar dat ik besloten heb om ze allemaal samen te bundelen in een alternatief week-overzichtje.
 
Mijn dagen in Holland zijn rijk gevuld. Het klinkt misschien gek, maar ik hou wel van een beetje tijd voor mezelf. Een paar avondjes waarop ik geen rekening hoef te houden met de wensen van anderen en Lisbeth in het biezonder. Meestal begin ik rond half elf 's ochtends te werken tot ongeveer zeven a acht uur 's avonds. Daarna soms naar de sportclub met mijn vrouwelijke collegaatjes. Gewoon een beetje aan mijn conditie werken en wat bijpraten. Weet je, sinds ik mijn levensstijl gewijzigd heb (slaatjes ipv vettige hamburgers of frieten, water ipv koffie/bier en een stuk meer beweging), voel ik me een stuk fitter en vrolijker. Alvast 1 tip van tante Leen om een depressie de baas te kunnen.
 
Minstens 1 avondje per week blijf ik gewoon op  mijn kamertje en dan hou ik me met vanalles en nog wat bezig, liefst allemaal tegelijkertijd, want ik ben nogal chaotisch. Ik zet een cd op, op de achtergrond speelt de tv en op mijn schoot ligt een boekje. Ook mijn laptopje is nooit ver weg... Waarom allemaal tegelijkertijd? Ik weet het niet, zo ben ik gewoon...
 
Bedtijd voor mij is 2 uur 's nachts. Meestal laat ik alle gordijnen en het schuifraam open, zodat ik de sterren en de volle maan kan zien. In combinatie met het ruisen van de zee, is dit een unieke ervaring. Andere momenten is het Metallica tijd. Kei-harde metal brengt me tot rust en geeft me de mogelijkheid om zonder zorgen in slaap te vallen.
 
Muziek : Ik beluister mijn nieuwe cdtjes of ga op zoek naar radiostations op internet. Hoofddoel: zo veel mogelijk nieuwe groepen leren ontdekken. Ik hou er niet van om telkens weer Limp Bizkit te moeten opzetten, want die nummers ken ik al vanbuiten. Voorbije week genoten van The arcade fire en Franz Ferdinand (want volgende week donderdag gaan we naar hun concert).  Verder gestoten op een bootleg van Neil Young: een live concert met Pearl Jam als begeleidingsband. Grappig hoe Eddy Vedder gereduceerd wordt tot achtergrondzanger.
TV : Er zijn slechts weinig programma's die ik perse wil zien. Expeditie Robinson, Lost (geweldige serie!!!) en boer zoekt vrouw (grappig!) bekijk ik van begin tot einde, meestal samen met Lisbeth op vrijdagavond.
Andere programma's ontdek ik toevallig tijdens het zappen. Zo was er vorige week een documentaire op SBS6 over een engels koppel dat in spanje als interieurarchitecten gingen werken. Ze vinden geen opdrachten en moeten de bouw aan hun nieuw huis stilzetten wegens geldgebrek. Daardoor staan ze voor een verscheurende keus: terug naar Londen gaan en hun droom opgeven of proberen te overleven...
Ook leuk was Paul de Leeuw die in zijn studio K3 ontving. De meiden zijn in Nederland enorm populair. Twaalf keer de Ahoy uitverkopen, je moet het maar doen. In dezelfde uitzending ook Robbie Williams. Ben bijna spontaan beginnen gillen. Wat ne vent. Sinds zijn optreden in het sportpaleis enkele jaren terug, ben ik helemaal verkocht.
Tv-dieptepunt was de live bevalling op big brother (Talpei)... Eikes! 
Toevallig donderdagavond gestoten op een leuke film: Basic. Het verhaal: een groep militairen vertrekken op oefening. Het een en t ander loopt uit de hand. Iedereen begint op elkaar te schieten en slechts een beperkt aantal overleeft. Er volgt een intern onderzoek, een hele reeks verhoren, waarbij elke overlevende een ander verhaal bovenhaalt. Wie vertelt de waarheid en wat is er nu juist gebeurd? Geweldige film met onvoorspelbaar einde....
MSNen: Altijd tof om eens bij te praten. Voor een keertje niet bezig zijn met je eigen problemen maar met de verzuchtingen van je vrienden. Of gewoon wat fun maken, kan ook natuurlijk. Zo een Franse meid leren kennen. Kei-gestoord. Vorige week over vampieren, zebra-kinderen, folteren en belgische kelders gepraat. Hoe dit alles in 1 verhaal past? Probeer zelf maar eens...
Lezen: Ben bezig aan "Het dal der beloften" van J Auel (vierde deel in de Ayla reeks). Ik vertel er volgende week wel meer over, want het zou me te ver leiden vandaag. Verder ook enkele artikels over Auschwitz op internet opgezocht. Op zoek gegaan naar het verhaal van enkelen overlevenden en enkele pakkende foto's gezien. Aanleiding was een artikel hierover in P magazine. Oh ja, de nieuwe BMW Z4 coupe al gezien. Een keimooie wagen!!!!
Katten: Ook al heb ik er af en toe genoeg van en ook al geef ik ze af en toe eens ne goeie duw, de beestjes blijven steeds naar mij toe komen. Tot grote jaloezie van Lisbeth. Zij is constant met onze lieverdjes bezig en neemt er af en toe een op de schoot... Alleen staat het beestje meestal na vijf minuten op en kruipt ie... bij mij op de schoot. hihi.
Tina: De kleine gaat nu meer en meer terug naar haar moeder. Haar kamer is deze week door Lisbeth afgewerkt. Het is een echte sprookjeskamer geworden met hemelbed, felle kleuren en een heleboel opbergmogelijkheden. Bedoeling is dat ze alle voor haar leuke dingen kan bijhouden... Ze heeft een heleboel schoolboekjes van ons gekregen, een eigen televisietje zodat ze naar haar tekenfilmpjes kan kijken (als we daarvoor toestemming geven tenminste), een kleerkast vol kleren en al het speelgoed dat ze maar wenst... Hoofddoel: de ontwikkeling van het kind bevorderen. Vorige zaterdag heb ik met haar een boswandeling gemaakt in Bokrijk. Niets is er mooier dan een boom in de herfst. Samen huppelen door de afgevallen bladeren, samen zoeken naar vruchten en bladeren en deze s avonds samen met de naam en een foto van de boom inplakken in een fotoboek... Creatief bezig zijn noemt dat. Ook van dieren is ze gek. Lisbeth gaat bijna wekelijks met haar naar de dierentuin en volgende week wil ik met haar naar het Boudewijnpark (dolfinarium). Gewoon de nieuwsgierigheid van het kind wat prikkelen he... ik vind het zalig als ze over alles en nog wat vragen stelt...
 
En verder natuurlijk het huwelijk van mijn ma en de bijbehorende miserie, maar daar heb ik al genoeg over geschreven, niet?
 
Nu effe eens gaan loeren op msn...
 

22:06 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

daar past maar één liedje bij:
Ik ben vandaag zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Ik was wel vaker vrolijk
Heel vrolijk, heel vrolijk
Maar zo behoorlijk vrolijk
Was ik tot nu toe nooit

Soms ben ik ongelukkig
Ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
Dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
Psychotisch en chaotisch
Labiel en neogotisch
Maar vandaag dus niet

Vandaag ben ik zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Gepost door: hermanneke | 20-10-05

of course we know you have a life! ;-)
maar zo lezen we het een keertje met onze eigen ogen hé
een blog, dat is een uitlaat klep! dat mogen we niet uit het oog verliezen ;-)
hug!

Gepost door: Lord cms | 20-10-05

Tof van ook eens het niet extreme te horen Zoals je niet enkel de toppen maar ook eens de rest van de berg ziet :)
Als ik Tina was zou ik SUPERBLIJ zijn met die kamer!!!
Ik heb veel te weinig opbergmogelijkheden op mijn kot en ik kom er zot van.. heeft lisbeth soms geen zin om voor mij iets te ontwerpen? ;) hoe weet je waar ik aan kan? je zet je op 'n bureaustoel en grijp niet echt hoger dan je hoofd ofzo, en ook niet laag... ja, snapjet?
is ze dan niet te veel verwend? Tis niet om te kwetsen maar ik vraag me dat gewoon af :)
Liefs
Daphné

Gepost door: Daphné | 20-10-05

Pabo Nu springt er hier ook een pabo-venstertje open, als ik jouw blogje bekijk.
Volgens mij is dat iets bij skynet...

Gepost door: a-woman | 24-10-05

za
Ook de struisvogelboerderijen zijn best interessant. We maken er een heuse struisvogelrace mee, mogen er even op zitten en kunnen bovenop een paar eieren gaan staan. Die zijn nl reuzesterk. We overnachten in een echte boerderij . De kamers zijn luxueus enne… er is een zwembad !!!
?????????????????????????????????

Tekst is precies wat veranderd... Je kon blijkbaar niet zonder reacties?

Gepost door: ik | 24-10-05

@ik als je denkt dat je grappig bent door de naam van mijn aanrander te gebruiken... fuck off ! Wat is je bedoeling? Me wat in de put duwen? k Ga je 1 ding zeggen: dat ga je nie lukken en ga nu maar ergens anders wat zielig doen. Jesus, je bent gestoord !

Gepost door: Leen | 24-10-05

De commentaren zijn gesloten.