05-11-05

Weekoverzicht 28 Oktober - 3 November (part 2)

Gezien het late uur donderdag mijn weekoverzichtje niet meer afgemaakt, vandaar dit vervolg.


Veel was er niet te zien op tv vorige week, of het moest dan de beelden van de rellen in Parijs zijn. Ongelooflijk dat zoiets kan gebeuren en ongelooflijk dat men er niet in slaagt de orde te herstellen. Schakel desnoods het leger in he en schiet met echte kogels op dat uitschot. Ze verdienen het niet om in leven te blijven.


Soit, laten we het leuk houden. Ons de laatste tijd enorm ge-amuseerd met google earth (earth.google.com). Satellietbeelden van alle plaatsjes over gans de wereld en wat scary is: je kan inzoemen tot op 20 meter hoogte. Grappig om het gebouw te zien waar je in werkt of waar je woont. Of zin om eens een bezoekje te brengen aan 5th avenue in New York of het operagebouw in Sidney? Het kan allemaal. In ieder geval, de komende dagen ga ik een paar luchtfotootjes online zetten. Speciaal voor alle menskes die kennis willen maken met mijn geboortedorp Genk...


Buiten het uitstapje met Tina haar pa, heb ik over de kleine niet zo heel veel te vertellen. Ik ben aan het proberen haar wat rekensommetjes te leren, maar misschien is dat nog allemaal nog te vroeg. In ieder geval: ze doet haar best en is heel leergierig. 't Wordt nog een echt Einsteintje. lol.


Momenteel ook heel wat bezig met muziek. Ik heb nog een heleboel cdtjes te ontdekken. Vooral The White Stripes en Arcade Fire draai ik grijs. Verder op internet een heleboel leuk interviews gevonden varierende van Motorhead tot the Freestylers. Je kunt het allemaal hier volgen.


Gekke jongens die Nederlanders: rondom Rotterdam en Den Haag geldt er vanaf 1 November een snelheidsbeperking van 80 per uur. En je kunt je er beter maar aan houden, want overal is er trajectcontrole. 80 per uur op de autostrade, kun je het voorstellen? De reden: de luchtvervuiling terugdringen en zuiniger gaan rijden. Dit allemaal aangekondigd met grote borden: voor een beter milieu, samen met u en door u. Gekke jongens die Nederlanders, of heb ik dat al gezegd?


Last but not least: de katjes. Het zijn echte deugnieten die heel wat aandacht vragen. Vorige week plots het gerinkel van glas in de keuken en direct daarna twee katten (Frodo en Arwen) die de deur uit komen gespurt. Ze hadden een glas van tafel gestoot. Iets grappiger: Frodo en Elmo die achter elkaar aanzitten en uitglijden over de vloer die Lisbeth pas gedweild heeft. Boem bam knots, recht tegen onze houten giraf aan die we in Zuid-Afrika hebben gekocht. Iets zieliger: Ayla, onze lapjeskat, die dol op me is en die treurt als ik niet in de buurt ben. Eergisteren heeft ze uit onvrede op bed geplast en weigerde ze zich door Lisbeth te laten strelen. Maar toen ik gisteren thuis kwam, spurtte ze naar de deur en verwelkomde ze me met een vrolijk gemiauw. Ze heeft me de hele avond gevolgd en is 's nachts in bed op mijn hoofdkussen komen liggen...

15:09 Gepost door leentje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.